Stockholm

Jag tror ingen har missat vad som hände i Stockholm igår... Och om du skulle ha missat det så var det en lastbil som körde in i Åhléns på Drottninggatan. Fyra personer uppges ha dött och flertalet är skadade, du kan läsa mer om det HÄR.

Jag är så otroligt ledsen över det som hänt. Ett terrorattentat här i lilla Sverige, här i Sverige som är ett av världens bästa land. Jag skulle ljuga om jag sa att jag var förvånad för et är jag egentligen inte, för sånt här händer hela tiden i andra delar av världen och nu var det tydligen Sveriges tur. Det är sjukt att det faktiskt finns sån här ondska i världen. Jag undrar verkligen vad människorna som gör detta tänker, för hur kan de se något bra i att sprida skräck och oro. För det är just det terrorister vill, sprida skräck och oro men den här gången misslyckades dem.

Stockholm och egentligen hela Sveriges svar på denna attack gör mig stolt att kunna kalla mig svensk. Folk i Stockholm som öppnar upp sina hem för människor de inte känner, skjutsar människor hem då kollektivtrafiken inte gick, folk som erbjuder mat. Alla gör det de kan för att hjälpa, vi svenskar har nog aldrig varit så enade som igår. Sveriges svar på attacken har varit kärlek, vi har visat kärlek för våra medmänniskor, vi hjälper och sköter hela situationen så snyggt. Vi visar att vi inte tänker låta denna händelse skrämma oss, vi kommer fortsätta vara det underbara land vi är och ingenting ska få komma i vägen för det. För Sverige är ett kärleksfullt land, Sverige är ett av de bästa länderna i världen och jag är så glad att det är just i Sverige jag har fått växa upp. Jag är så glad över att jag kan kalla mig svensk.


En stor fet hyllning ska även polisen ha!! Trots att något liknande inte har hänt i Sverige på evigheter, trots att det är kaos och trots att de är underbetalda så rycker de ut helt utan tvekan för att hjälpa till, för att hjälpa Sverige, för att hjälpa de människor som behöver hjälp. 

Detta inlägg blev väldigt luddigt men mina känslor är all over the place och till sist vill jag bara säga att jag är så otroligt ledsen över det som hänt, så ledsen över att Sverige har blivit attackerat. Men sånt här händer i andra delar av världen varje dag och det är verkligen ett stort problem. Varför undrar jag, varför ska man hålla på såhär? Sprida skräck och oro, för jag ser verkligen inte poängen... men tack Sverige för hur ni tar hanterat situationen, och tack för att jag får kalla mig svensk. Tack.


Gillar

Kommentarer