Möt mitt favoritband: The 1975

Som ni kanske vet är jag en stor musikälskare och skulle inte kunna leva utan musiken. NU menar jag inte att jag spear själv, även om jag gärna önskar att jag kunde sjunga och spela gitarr, utan jag menar att jag älskar att lyssna på musik och upptäcka nya band. Som ni också kanske vet är ett av mina favoritband The 1975, så tänkte berätta lite mer om min kärlek till bandet.

The 1975 består av fyra killar, Matty (sångare och frontman), George (trummor), Ross (bas) och Adam (gitarr) och det är lätt att man avfärdar dem som vilket annat pojkband som helst men de tillhör verkligen inte den gruppen. De har varit ett band tillsammans sen de var tonåringar, alltså i över 10 år (!!) men det är inte först nu på senaste de har blivit "kända". De har även gått under andra namn som Bigsleep och drive like i do. Flera av deras lite äldre låtar finns på youtube men tyvärr inte spotify.

Jag började lyssna på The 1975 hösten 2014 tror jag. Det var en kompis som tipsade om låten Robbers och sedan dess har jag varit fast. Robbes har och kommer nog för alltid vara min favoritlåt av bandet. Den är otroligt fin och videon är amazing. Andra bra låtar är Paris, Undo, Me, Menswear, She's American, Somebody Else, Medicine, fallingforyou och det finns såklart så många fler bra låtar!!


​Det jag tror gör att jag tycker om The 1975 så mycket är att deras musik är så otroligt fin. Texterna är otroligt fina och musiken är sjukt bra gjort. The 1975 gör sig inte till utan bara gör det de älskar, producerar med musik. De gör det med sådan passion och det är så otroligt att se att de verkligen gör musik för att de älskar det. Inte för att tjäna pengar eller bli kända,utan bara av ren passion. De bryr sig inte vad någon annan tycker utan bara gör sin grej, vilket jag tycker är något man kan se upp till. Sedan så har jag även fallit hårt för sångaren Matty, han är en sån fin människa både på utsidan och insidan att det är svårt att inte bli lite smått förälskad i honom. 

Några av mina favoritcitat från deras låtar är

"I have not learned how to draw, what if you die with all of the cameras?" - How to draw

"Our love has gone cold, you're intertwining your soul with somebody else" - Somebody Else

"Hey Kids! We are all just the same, what a shame" - Paris

"Don't fall in love with the moment and think you're in love with the girl" - She's American

"If i'm lost then how can i find myself?"- If i believe you


Det här bandet har gjort otroligt mycket för mig sedan jag började lyssna på dem och jag kan inte tacka dem tillräckligt, de har alltid funnits där när jag mått dåligt och fått allting att kännas bättre. Jg har turen att om bara lite mer än en månad få chansen att åka till Stockholm för att se dem live. Demå kanske spela på gröna lund så det hade kanske inte riktigt blivit lika intimt och bra som om de hade spelat i globen som tanken var från början, men det gör inget för att jag ska få se mitt favoritband irl!!

Btw jag tyckte att detta inlägg var rätt kul att skriva så det kanske kommer fler där jag pratar om artister/band jag gillar då jag haft i tanken att jag skulle vilja skriva mer om musik här på bloggen :)
  • Musik

Gillar

Kommentarer