Kroppshets

När jag var 12/13 år så brydde jag mig så sjukt mycket om hur jag såg ut, speciellt hur min mage såg ut. Jag tyckte att jag var tjock. Jag kände mig obekväm i tajta tröjor och var väldigt nere på grund av detta. Ett tag åt jag till och med mindre mat för att jag tyckte att jag varför "stor". Det är så sjukt för jag var bara 12 år!! Jag var 12 år och tyckte jag var tjock!!

Det finns ett skolfoto på mig från femman tror jag att det är (har det inte själv så är lite osäker) där jag står i en väldigt konstig position vilket gör att det ser ut som att jag är gravid, typ. Keep in mind att jag då fortfarande hade kvar mitt "babyfett". Jag tror det var då jag började känna mig obekväm, det blandat med att man överallt såg dessa snygga, smala tjejer på tv och på internet. Än idag kan jag i vissa perioder bli obekväm hur jag ser ut trots att jag för det mesta är nöjd med min kropp. Jag är ju väldigt aktiv och rör på mig och tränar rätt mycket, även om jag är långt ifrån vältränad men trots det så kan jag få ångest av att jag ätit godis eller något annat onyttigt trots att jag vet att det är lugnt, jag får unna mig godis på helgerna. Jag skäms för att jag tycker att min kropp inte är bra nog, för den är det egentligen. När jag tycker min mage är för stor eller mina lår för tjocka mår jag dåligt och tänker att jag skippar godiset på lördag och tränar hårdare imorgon. Men samtidigt skäms jag som fan, skäms för att jag tycker min mage är för stor, skäms för att jag tycker att mina lår är för tjocka. Det är absolut inget fel på min kropp, den är perfekt som den är, alla kroppar är perfekta som de är.

Varifrån kommer all denna kroppshets? Är det från samhället? Vi ser reklam för produkter som ska göra en smal. Vi ser tidningsrubriker om hur man ska tappa de extra kilona. Vi ser hur andra klankar ner på folk på grund av hur de ser ut. Det är så fel och så frustrerande. Det spelar ingen roll om man är personen som "måste äta en cheeseburgare" eller personen som "måste börja träna", det är lika fel att klanka ner på någons kropp. Spela roll om den är liten eller stor. Tack för de människor som vågar stå upp för sin kropp oavsett hur de ser ut., de som vågar lägga upp en bild på sig själv i bikini fast de inte ser ut som "normen". Det behövs!! Vi kommer aldrig att få bort denna kroppshets om vi inte gör något åt det! Det är lätt att säga det är samhällets fel av kroppshetsen finns, men vi är samhället, kom ihåg det!!

Man måste börja nånstans eller hur? Därför tycker jag att du ska börja med dig själv. Ställ dig framför spegeln och säg högt för dig själv vad det är med din kropp du gillar. Det kan vara att du har superfina ögon, asnice röv, flawless hår, snygga armar eller vad som helst.!! Hitta fem grejer med din kropp som du gillar och fokusera på det istället för det du inte gillar med dig själv!!

Tjejer, killar, icke-binära, vem som än har läst sig igenom detta inlägg, Du är så jävla fin. Låt ingen trycka ner dig för hur du ser ut, allra minst låt inte du trycka ner dig själv. Du är fin precis som du är och låt ingen säga något annat. Lägg upp den där snygga bilden på dig på stranden, unna dig den där godispåsen eller ta på den där superfina tröjan fom framhäver din kropp. Tack.


Gillar

Kommentarer