Att ge upp drömmar

Det kanske kommer en dag när du inser att det du strävat efter så länge kanske är det du vill längre. Eller så inser du att målet är helt omöjligt att nå (då menar jag inte att det är svårt att nå, utan verkligen omöjligt). Då får man antingen känna efter ordentligt ifall det är ett mål värt att kämpa för. Det kanske det visar sig att det inte är och man måste veta att det är okej att ge upp sina mål och drömmar, så länge de byts ut mot nya!

Det är svårt att ge upp en dröm man kämpat för länge, men om drömmen är för svår att nå och man bara mår dåligt av att försöka nå det så är det bättre att byta ut målet mot ett annat. Jag tycker inte att man ska gå helt utan mål och drömmar för att man måste ha något att kämpa lite för, vad är det annars för mening att göra något? Det spelar ingen roll vilket område det är, skola, sport osv. Målet behöver inte vara något stort, det kan vara att få godkänt på nästa prov eller kanske att göra ett mål på en match. Att ha ett mål som hjälper en att ta sig fram och håller en motiverad är de bästa målen.

Men ibland känns det som att man aldrig kommer att nå målet och man mår bara dåligt av det och då måste man veta att det är okej att ge upp det målet. Det är väldigt viktigt att förstå att det inte betyder att man är dåligt, utan bara sätt upp ett nytt mål som känns värt att kämpa för!

Gillar