Header

​Alltså jag säger bara wow för denna låt. Älskar henne röst. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Godmorgon! Har ni sovit gott eller?

Idag har jag en himla massa plugg att göra. Vi fick veta våra preliminära slutbetyg igår. På måndag spikas dom. Jag vet inte riktigt om jag känner mig glad för dom ämnen jag har fått bra i, eller om jag har ångest för ämnen som jag måste plugga (bokstavligt talat) arslet av mig för att klara. Det ligger väl någonstans där emellan. Men nu är det snart sommarlov, så det ska bli riktigt skönt. Känns som att man behöver det.

Under lovet ska jag till Auschwitz, Polen, där vi ska besöka koncentrationslägret. Jag har lite blandade känslor till det. Det kommer ju självklart vara en upplevelse som man kommer att minnas. Känner andra som vart där som sagt - "Det är inte kul att vara där, men man får en helt annan bild av allt" Så jag ser ändå fram emot det. Eftersom jag dessutom åker dit tillsammans med Gymnasiekonfirmation.😌

Efter polen kommer jag hem på midsommardagen, och då ska jag bara packa om min väska innan jag tar en 36 timmars bussresa till Taizé i Frankrike. Detta är också tillsammans med kyrkan som vi åker. Under året har jag gått en utbildning i kyrkan, och tillsammans med dem från min utbildningsgrupp och en till från en annan lokalavdelning i vår församling åker vi buss ner till Frankrike. I Taize kommer vi att bo i ett kloster med ungdomar från andra länder också. Jag vet inte så jättemycket just nu, men det kommer att bli riktigt kul tror jag. Har möte om det idag också med lite information, och saker att tänka på. Jag kommer självklart att berätta om både Auschwitz och Taize sen. 😃

När jag vart iväg och sen kommer hem ska jag jobba som tränare på simkollo. Man kan ju inte bara vara ute och resa hela sommaren. Men det jag ser fram emot mest denna sommar är nog London. Alltså det ska helt klart bli det bästa. Vi åker ner över helgen, och vi har planerat så mycket som vi ska hinna med att göra. Vi har iallafall bokat ett hotell precis nära till Oxford Street. Det som är det viktigaste nästan... Nej! Haha, men vi ska även besöka Madame Tussaudes, London Eye, Big Ben och London Bridge. ​Och om jag får bestämma vore det även sjukt fett att besöka ​Emirates Stadium. ​Vi får se. Kommer att försöka hinna göra så mycket som möjligt och ta en sjukt massa bilder. 

Likes

Comments

​Hello! Haft en bra dag? 

​Idag har jag inte gjort så mycket. Vi började skolan lite tidigare än vanligt. Vi hade någon föreläsning om droger och alkohol, och hur det påverkar oss speciellt i trafiken. Så fick vi även se hur det fungerar när man krockar med bilen, och hur man tar hand om situationen som brandmännen gör. Det var väl ganska intressant...  I guess. 

Det som var mest intressant var iallafall föreläsaren. Han berättade om sin barndom med en missbrukare till mamma. Hur hon alltid hade nya personer hemma hos dem som satt med sina droger. Hur han blivit slagen av sin mamma, och hur hans uppväxt såg ut. Det var väldigt intressant faktiskt. Han jobbade för en förening som kämpar emot droger. Tycker föreläsningen var riktigt bra. Jag tycker det blir lättare att lyssna och fokusera när det finns en historia bakom det en person föreläser om. Det ger hela föreläsning lite mer mening.

Har också anmält mig till SKUSS årsmöte i Borås nu. För er som inte vet vad det är så är det ett stort möte med Svenska Kyrkans Unga. Eftersom jag sitter med i styrelsen för Svenska Kyrkans Unga i vår lokalavdelning så åker jag ner dit som ombud för oss. Det ska bli kul. 

Likes

Comments

" Det blir nog bra till slut"

Jag sitter och stressar upp mig som bara den över alla skolarbeten jag har kvar. Det känns så sjukt stressigt just nu... Det är bara cirka 2 veckor kvar till studenten, och flera av våra lärare är verkligen sjukt oklara med hur mycket man har kvar att göra (vad man har kvar att göra) osv. Jag känner mig lite orolig över hur det kommer att gå. Min magkänsla säger att jag kommer behöva kämpa som satan för att lyckas med allt i tid. 

Det som är mest jobbigt är att kraven är så jäkla höga. Presterar du bra på ett prov räcker inte det för att få ett bra betyg, utan då måste EXAKT ALLA uppgifter i det ämnet ligga på samma nivå. Betygssystemet gör mig verkligen galen. Samma om du kuggar på ett prov, eller en uppgift, då sänks hela betyget automatiskt. Det är verkligen så mycket som man måste lyckas med för att nå ett bra betyg. Jag kan väldigt säkert säga att jag sänkt mina betyg sen jag började gymnasiet. Det gör mig faktiskt lite deprimerad att det sänks så lätt. Jag vet inte hur många av mina kompisar som berättat om hur dom kämpar med sina betyg. Har flera vänner som har fått A på 9/10 av sina prov, och sedan kuggat på ett prov och sänkt sitt betyg direkt. Det känns för mig helt sjukt att kraven på att prestera har blivit såpass stora. 

Jag tycker också att lärarna borde ha mer koll på vilka som behöver extra hjälp, eller kanske tillbehör som hjälper dom att prestera. Det är inte alltid lärare bryr sig om folk som har koncentrationssvårigheter, adhd, dyslexi, o liknande. Jag tycker att alla har samma sätt att lyckas med sin skolgång därför borde man se över vilka som faktiskt behöver extra hjälp redan från början, så man inte kommer sista terminen och märker att ''Oj, den här eleven skulle visst behövt lite extra hjälp "​. Jag vet även att det är upp till eleven enskilt att prata med lärare eller fråga om extra hjälp, men då tycker jag faktiskt att om en elev frågar om hjälp så ska faktiskt lärarna tillsammans se till att eleven får den hjälp som dom faktiskt behöver. Det är många lärare som utnyttjar sin ''maktposition'' tycker jag. Det jag tycker är bra, är dom lärarna som faktiskt våga erkänna att dom kan göra det misstaget ibland och faktiskt står för att dom gör fel. En lärare har ingen rätt att klanka ner på elever. 

Idag hade vi faktiskt en kille i klassen som kommenterade just det att lärarna bara ger negativ kritik och trycker ner eleverna istället för att ge både negativ kritik och positiv feedback. Jag tycker det var riktigt bra gjort av honom. För om man som elev ska prestera bra, och fortsätta försöka så behöver man få höra dom delarna som man har gjort bra ifrån sig på också. Om man redovisar ett arbete och bara får negativ kritik tappar man otroligt mycket av sin motivation till att plugga. Man klarar inte av att ta emot bara negativ kritik. Det funkar inte riktigt så. 

Jag vill klargöra att hela inlägget verkligen inte bara handlar om min skolgång, och hur lärarna väljer att agera i min skola. Verkligen inte. Inlägget baserar jag även på hur det går för mina vänner i andra skolor och andra årskurser. Jag förstår dom personerna som fastnar i stress. 

Likes

Comments