STRESS OCH IBS

Det var ett tag sedan jag bloggade, har försökt men varje gång jag gått in här så har det inte funkat. Hoppas allt är i sin ordning snart, man blir riktigt omotiverad till att blogga när det inte funkar. Har även haft tankarna att börja blogga på en annan bloggportal.

Just nu verkar det funka i allafall så passar på att blogga.Som en del av er vet så har jag IBS och just nu så ger den sig till känna riktigt mycket. Jag tror det är stressen som gör att jag känner av den extra mycket, min mage är svullen och jag har svårt att sova eftersom jag får ont i magen och/eller måste springa på toaletten och kissa hela tiden. Jag tror stressen beror på att jag inte har så lång tid kvar på jobbet, den 6 mars är min sista dag och jag har inte hittat ett nytt jobb ännu. Jag känner en viss ångest och en sorg över att behöva lämna det här stället som jag har jobbat på i 1 år. Jag är så fäst vid barnen och kommer sakna både dem och vissa av kollegorna, vissa kommer vara skönt att slippa faktiskt. Men åh barnen, kommer gråta floder den dagen eller dagarna innan/efter jag slutar.

Det känns ångestfyllt att lämna stället. Men jag känner lite hopp ändå och hoppas jag kommer hitta ett ställe som jag kan trivas lika bra på om inte bättre. Nu när jag haft mitt allra första jobb på en förskola så vet jag vad jag ska förvänta mig och kräva nästa gång jag får jobb.

På denna arbetsplats har jag utvecklats på det sätt att jag vågat öppna upp mig mer och prata mer, men känner inte att jag riktigt utvecklats på det sätt jag vill. Jag vill ha mer ansvarsområden och på det sättet kommer jag känna mig ännu tryggare i mig själv. Nu har det känts som jag gått som vikarie eftersom jag inte fått sitta med i stora mötet som vi har en gång i månaden, utan har fått vara i barngrupp då. På nästa jobbet jag får kommer jag kräva mer och också kunna utvecklas mer som person.

Jag vet att det kommer lösa sig på något sätt, det finns några jobb som jag vill söka, hoppas jag lyckas få något av dem!

Så länge kommer jag försöka äta så bra som möjligt för att min IBS ska lägga sig lite, men tror det kommer dröja lite eftersom jag inte tror stt kosten är det stora problemet.

Jag älskar dessa små citat som sitter på tepåsarna.

  • IBS

Gillar

Kommentarer