Kulturell lördag

Utflykter och aktiviteter, Bilder

Sååå var det helg igen efter en ganska intensiv skolvecka!! Har börjat läsa Comparative Politics nu som är en collegekurs på 12 veckor och den verkar superintressant!! Mina GE (General English) lektioner har varit lite svårare den här veckan men det är väl inte så konstigt med tanke på att nivån har höjts ett snäpp.

Helgen var väldigt välkommen även fast det är en mulen sådan. Jag och Moa bestämde oss för att åka in till Downtown DC och gå på Naturihistoriska museet och the National Gallery of Art idag (lördag) och det var en supertrevlig och mysig höstdag, speciellt på eftermiddagen när det slutat regnat.

National Gallery of Art var ganska häftigt för de hade hur många utställningar som helst. Nu gick vi igenom det ganska snabbt men vi hade lätt kunnat spendera en hel dag bara där. Konst kan ju vara riktigt coolt men oxå lite förvirrande (se til exempel bilden på den vita tavlan med några gula sträck längre ner) så vissa av konstverken kändes mest som ett stort frågetecken.

Efter besöken tänkte vi att det kunde vara kul med en promenad runt lite så man lär sig hitta bättre i området och helt plötsligt sprang vi på Högsta Domstolen, först helt ovetandes om vilken byggnad vi hade framför oss. Det säger en del om DC. Det finns ett sånt överväldigande antal mäktiga byggnader att det är svårt att hålla koll på alla. Vi fortsatte promenaden och hamnade lite vilse i sökandet efter en tunnelbanestation men när vi väl hittade en var det en som låg halvvägs till Takoma, hur bra som helst!!

När jag kom hem hade en ny rumskamrat flyttat in vilket var lite spännande. Så under kvällen har jag bekantat mig lite med henne och det känns ändå rätt okej än så länge!!

Nu ska jag gå och lägga mig. Imorgon står chokladbollsbakande och plugg på schemat!!

Puss & Kram

Gillar

Kommentarer