18 000 steg senare...

Utflykter och aktiviteter

Hejsan på er!! Den här veckan har (som alla andra) gått hur fort som helst och det känns helt sjukt att det bara är två och en halv vecka kvar till jul. Jag och min rumskompis Mariam har julpyntat vårt rum lite i ett försök att få till lite julstämning trots att vi firar jul utan våra familjer iår.

IDAG, lördag, har varit en lååång men superrolig dag. Vi började dagen redan 08:00 med frukost på Starbucks innan vi begav oss in mot DC och en heldag med sightseeing. Först hade vi bokat tid för att gå en guidad tur inne i kapitoliet där USAs kongress jobbar, alltså både senaten och the house of representatives. Det här är min absoluta favoritbyggnad här i DC eftersom den ser så mäktig ut med den stora domen och så är det ju faktiskt kanske världens rent politiskt mäktigaste byggnad. Det spelar ingen roll vad presidenten i Vita Huset vill stifta för lagar om inte senaten och representanterna går med på det. Har sett fram emot att få ta en titt inne i kapitoliet så det var inte jobbigt att gå upp imorse trots att klockan ringde tidigare än vad den brukar göra på skoldagar.

Den guidade turen började med en filmvisning som förklarade mycket kring historian bakom byggnaden och en del om hur den brittiska invasionen och det amerikanska inbördeskriget påverkade den. Sen gick vi med en jätteskön guide som berättade mycket intressant om de olika statyerna och målningarna som vi gick förbi. Varje stat får bidra med två statyer till kapitoliet och MICHAEL JORDAN är just nu med i diskussionerna kring North Carolinas nya staty. Det hade varit rätt sjukt, haha. Det går knappt att beskriva hur tagen man blir av den fantastiska arkitekturen där inne. Jag försökte fånga det på bild men det blir inte riktigt samma sak (bilder kommer i ett eget inlägg så fort jag laddat över dem). Tyvärr var både senaten och representanthuset stängt idag så vi kunde inte se hur det ser ut men jag ska definitivt ta mig tillbaka någon dag när det är öppet för att ta mig en titt.

Efter kapitoliet tog vi en längre promenad till Shake Shack som är ett najs snabbmatsställe och åt lunch och värmde oss lite. Kylan har börjat komma hit också och idag var det runt 3 grader varmt och lite blåsigt men solen sken så det var skönt med massa frisk, kylig luft. Efter lunchen gick vi till baksidan av Vita Huset för att se den kända julgranen men den var verkligen en besvikelse. Det enda som var coolt var att det runt granen stod 50 små julgranar som alla representerade en stat. Vi fortsatte mot WWII memorial som är så himla fin och det som slog mig när vi var där var hur allt känns så stilrent i DC. Alla byggnader, monument och memorials är verkligen stilrena och många av dem känns moderna trots att de är byggda för länge sen. Sist av allt gick vi till Lincoln Memorial och därifrån kan man se the Washington Monument speglas i vattnen som är framför Lincoln. Hur fint och mysigt som helst trots att det var ganska mycket folk. Efter den långa promenaden efter lunch bestämde vi oss för att åka hem till campus igen så vi traskade till närmsta tunnelbana och tog oss hem.

När vi kom hem däckade jag totalt och sov i 2 timmar innan jag vaknade och pluggade lite och kollade på Netflix. Nu ska jag snart gå och lägga mig för imorgon bär det in till DC igen för att ta en tur till the Warf som är ett ganska nytt distrikt som ligger precis vid vattnet. Det är ju andra advent imorgon också så det är dags för adventsfika igen och eftersom vi inte har en ugn så vi kan baka pepparkakor eller lussebullar ska vi baka gamla hederliga chokladbollar till fikat. På måndag ska jag på julkonsert i Capital One Arena med bland annat Shawn Mendez och Meghan Trainor!! Ska bli hur kul som helst.

Hoppas ni har en fin helg där hemma och tar hand om varandra.

Puss & Kram

Gillar

Kommentarer