Familj, Regular life

Så idag är jag hemma med Charlie. Vi båda två är snuviga och han har även en hemsk hosta. Har handlat lite efter vi lämnat storasyster på förskolan så nu blir det lite mys och vila för mig och lilleman.

hörs sen. Josefin. ❤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Familj, Känslor och den psykiska biten, Regular life

Vissa dagar är bra, en del mindre bra. Så många som jag saknar, så många som jag vill träffa. Ibland så vet jag inte var jag ska vända mig. Kan man lita på någon? Vågar man berätta utan att den man pratar med berättar för någon annan? Så många tankar, så många känslor. Jag vet inte hur jag ska sätta ord på det jag ibland känner. Jag kan inte gråta längre, det kan se ut som att jag gjort det, men jag kan inte. oavsett hur mycket jag än försöker få ut mina känslor så kommer det inte fram. Det är mycket som jag tar itu med nu, mycket jag inte orkar med egentligen men som jag gör ändå. På ett sätt så känns det meningslöst för alla fördomarna mot mig är där. Jag känner dem varje gång jag går ut,varje gång jag visar mig. Ingen kan förstå vad jag går igenom, ingen.
Jag vill skrika ut till alla som inte fattar bättre, men rösten inom mig dämpas istället och jag döljer det ännu mer. Alla glåpord, alla som säger till mig hur jag ska leva mitt liv och vad jag gör för fel. Alla skämt som andra tycker är roliga och alla dämpade toner som kommer så fort jag sätter min fot utanför min dörr.
Varje person som jag tittar på, varje person som jag ser, jag ser deras blickar på mig. Jag kan inte känna mig trygg utanför mitt hem längre, känslan av att vilja fly härifrån skrämmer mig ibland men jag försöker bita ihop. jag försöker vara stark för mina barn och för min man. Utan dem så hade jag inte funnits kvar i livet idag. Jag hade hemska tankar när jag var 19, men allt ändrades när jag fick ett enda besked. Jag var gravid, jag hade änligen något att leva för, någon att leva för så jag valde att behålla barnet trots min situation. Hon föddes 2014 och vi flyttade när hon var 2 månader till ett bättre boende för oss. Allt flöt på til,s sommaren 2014 när hon plötsligt vägrade äta, hon sov hela tiden och jag såg på henne att hon inte mådde bra. Vi går till vårdcentralen och väl där konstantera dem att det var något med magen, trodde dem. Återigen så kom fördomarna när läkaren där frågar mig om han måste ringa till sjukhuset och fixa en taxi till oss, eller om jag verkljgen kommer åka in med henne. Jag ville slå ner han, jag ville skrika och geåta samtidigt men det var inte lönt. Vi åker in på sjukhuset och dem gör sin rutinkontroll. Väl därinne så fick jag plötsligt beskedet att hon hade hjärtsvikt, hjärtat var dubbelt så stort och att fosterförbindelsen i hjärtat inte var sluten. För er som inte vet det så ska den stängas efter 1-3 dagar efter födsel. Läkaren säger till mig att jag hade tur som kom in med henne nu för hennes tillstånd var så pass illa redan. Dagarna efter det följdes upp med kontrol,er och nålstick var tredje timme. Ibland hittade dem inte blodådrorna på henne så dem fick sticka henne 10 ggr. Ovanpå alla kontroller var tredje timme så fick vi åka på röntgen varje dag, även ultraljud hela tiden för att hålla koll på allt medans vi väntade på att hon skulle bli bättre. Till sist så kom beskedet, hon måste opereras fort. en vecka senare så fick vi en operationstid och vi åker från det ena sjukhuset till det andra för att operera henne. Det var det jobbigaste som jag har varit med om. Att få se min lilla prinsessa, nedsövd. Timmarna där efter var otroligt jobbiga och panikångesten kom återigen hela tiden. Till sist så kom vi in på uppvaket och fick sitta där med henne i ca 4-6 timmar då dem ville hålla koll på henne. Sen kom vi in på vårat rum och allt verkade bättra sig fort. Vi åker hem dagen efter, jag kallar det hem för sjukhuset var det ett bra tag. två veckor till på det andra sjukhuset och hon blev mycket bättre. till sist så fick vi permission till at åka hem för att sen åka på kontroller bara. När hon var ett så slutade dem med kontrollerna och hon behövde inte medicin längre. Idag är hon 3 år och fyller 4 i april nästa år. Jag har en sån tur att ha en sån underbar dotter som henne.
Dessa saker är några få som spökar i mitt huvud hela tiden. hadejag berättat allt, så hade ni nog inte trott era öron. Men för att avsluta detta inlägg så skriver jag som titeln sa på mitt inlägg, mitt liv i en enda mening...

Jag går runt i cirklar, occh kommer alltid tillbaka till samma ställe.

Josefin. ❤

Likes

Comments

Familj, Känslor och den psykiska biten, Regular life

Dag 1.

Idag har det varit en bra dag, en sådan som jag inte har haft på länge. Igår tog jag tag i viktiga saker och kom iväg till läkaren! Det var enormt svårt och jag ville inte berätta något av rädsla för att känna mig dum och rädslan över vad som kan hända. Jag möttes av så mycket kärlek från både sköterskor och även läkaren. Dem kallade mig modig, vuxen och att jag var min egen hjälte just nu. Efter detta besök så kändes det som en stor sten lyftes bort ur min ryggsäck. Äntligen så var det min tur!
Idag så har jag provat mina mediciner för första gången och det kändes bra. jag kände mig som vanligt, bara mycket lyckligare och piggare. Jag hade orken att vara ute länge och leka med mina barn.

Jag har levt med både ångest och depression i över 13 år och att äntligen känna att idag, var en bra dag utan trötthet osv, det kändes oerhört bra.
Varför jag mår som jag gör, det kan jag faktiskt inte svara på nu och det är inget som isf kommer upp här på bloggen, inte ordagrant iaf.
Jag kommer att fokusera på mig själv ett tag och på vad jag tycker om för saker, och jag vet om att dem som känner mig, dem kommer att förstå.

Nu kallar sängen för min del. Jag hoppas att alla har haft en bra dag och att alla sover gott inatt.

Alla underbara ni som stöttat mig nu, tack! ni  et vilka ni är.

#psykiskohälsa #anxiety #depression #loveandstrenght #happy

Godnatt. Josefin❤

Likes

Comments

Familj, Konst, Regular life

Godmorgon alla pigga och glada!
Idag blir det lite pyssel och en massa städning och rensning här hemma! Massa saker som ska bort och nytt som kommer in senare. Det är så himla härligt att få bygga upp sitt egna hem, tillsammans med min familj!
Kommer upp bilder sen.
Nu, frukost med kidsen. Ha en toppendag!

Josefin. ❤

Likes

Comments