Varför jag känner denna hemska ångest hela tiden är något jag ofta frågar mig själv. Det känns liksom som att den jagar mig, även hur mycket jag försöker springa ifrån den. Den slutar liksom aldrig ta över mitt liv, ska det verkligen vara så? Kan den inte bar lämna mig ifred?

Ja, jag vet att ångest är något vi alla känner. Men när ångesten blir för mycket, gör en deppig och blir fysisk är den inte det minsta lilla hölsosam. Varför får jag den? Varför får jag en klump i halsen, en huvudvärk från helvetet, ett tryck över bröstet och ett hjärta som hoppar snabbare än snabbast? Jag undrar bara varför?

Jag tänker skriva att längre inlägg om ångest snart. Men jag hittade ett citat jag tycket ger en så basic förklaring på vad som ialf jag lätt får ångest av.

"You can't let people scare you. You can't go your whole life trying to please everyone else. You can't go through life worried about what everyone else is going to think. Whether it's your hair, clothes, what you have to say, how you feel, what you believe, who your with and what you have. You can't let the judgement of others stop you from being you. Because if you do, you're no longer you. You're someone everyone else wants you to be. "

JA, precis!! Av andra människor, människor runt om kring mig. JA, det är läskigt att tänka att man till och med lider av ångest från sina nära och kära. Sen handlar det självklart hur man väljer att se på saker och hur mycket man väljer att bry sig. Det är något jag fått jobba på mycket de senaste åren då jag blivit medveten om min ohälsosamma ångest. För JA, lite ångest är faktiskt hälsosamt.

Jag har även lärt mig och lär mig fortfarande hur viktigt det är att omringa sig av "rätt" människor. Människor som accepterar dig för den du är och hur du är. Jag har de senaste året fått lära mig något väldigt svårt, att sortera ut människor från mitt liv som tillför med mer negativt än positivt. Det är något av det svåraste att inse, att vissa personer man älskar inte är värd en plats i ens liv, vare sig de är vänner, släkt eller en kärlek..

Jag som skriver detta inser hur mycket det hjälper att skriva det. Bråkar fortfarande super mycket med min ångest, kanske mer än någonsin? Så inser verkligen hur bra det är för en att skriva ned en påverkande faktor för sin ångest, och hur man kanske bör tänka för att den ska bli bättre. Även om det inte direkt är en "quickfix".

Keep on tills vidare <3

/MvhDepression

Likes

Comments

Hej finisar!

Här kommer några frågor om mig. Anledningen till att jag nu är anonym är för att det känns lättare att skriva om tuffa saker på det sättet. Men kan hända att jag slutar vara anonym i framtiden. Vi får vänta och se ;) Tänker ialf vara anonym på ett personligt sätt så ni får lära känna mig ändå, tänker bara inte ge ut namn osv just nu.

Hur lång är du?

- 171 härliga centimer

Det bästa & de värsta du vet?

- Bästa: Min familj, min hund, träffa nya människor, resa och chilla ;)

- Värsta: Oliver och ångest.

Har du några syskon?

- Jag har två storebrorsor och en lilla syster.

Vad finns alltid i din handväska?

- Älskar att shoppa väskor så har inte en speciell som jag alltid har samma saker i. Men skulle säga att hårborste, läppsyl, tandborste, hårsnodd, tuggumi och plånbok är det viktigaste för mig ;).

Vad längtar du efter just nu?

- Att bli "frisk" från min psykiska ohälsa och generellt "må bättre".

Vilken parfym använder du?

- Victoria Secrett's "Bombschell".

Vad är du rädd för?

- Att jag aldrig ska "må bättre" och kunna njuta av livet, samt att det ska hända något illa med någon i min familj.

Har du lätt att bli kär?

- Skulle säga "hade", nu är jag alldeles för rädd för att bli sårad.

Är du en öppen och ärlig människa eller du är den som är mer tillbaka dragen?

- Jag skulle säga att jag är en väldigt extrovert person. Jag älskar att prata och har svårt att vara tyst. Även mina mörkaste dager är det svårt för mig att vara tyst, även om jag då föredrar att vara ensam så ingen kan se mig.

Favorit färg?

- Kan man säga guld??

Chips/godis?

- Går inte att välja!! ( är som att välja mellan mamma och pappa...)

Kjol/klänning?

- Klänning, då är nästan hela outfiten klar ;)

Frukost/middag?

- Frukostmat till Middag, alltid hungrigare på kvällen.

Sneakers/klackar?

- Beror på tillfälle helt klart, men sneakers typ

När grät du senast?

- Kan inte minnas, tror det var för 3 veckor sen.

Smsa/ringa?

- Beror på vad det gäller.

Vilken var den senaste filmen du såg?

- Pretty little liars, (även om det är en serie hehe)

Har du några tatueringar?

- Nope, men vill ha en liten på revbentet.

Vad stod i ditt senaste sms?

- "Godnatt Älsk"

Vad för musik lyssnar på du på just nu?

Mycket blandat haha, är galen i musik så lyssnar verkligen på allt möjligt.

Dina bra egenskaper?

- Har verkligen svårt att skriva bra saker om mig själv, men ska försöka. Kanske att jag är omtänksamma och för det mesta genomtänkt?

Dina dåliga egenskaper?

- Svårt att skilja på dåliga egenskaper och min depression. Men vet att jag alltid varit väldigt självkritisk och haft dåligt självförtroende. En egenskap jag också har som både är bra och dålig är att jag bryr mig väldigt mycket om vad andra säger och tycker om mig. Tar lätt år mig saker jag borde lära mig att strunta i, vilket ger mig oerhört mycket ångest.

Drömresa?

- Reser väldigt mycket med min familj så har redan gjort många av mina dröm resor, men ett ställde jag aldrig varit på och vill besöka är Australien!!

Senaste resa?

- London när jag fyllde år (!!)

Nu vet ni lite mer om mig ialf haha. Skq berätta mer senare i ett inlägg, men tänkte först göra ett inlägg och berätta om min psykiska ohälsa.

Keep on tills vidare <3

/MvhDepression

Likes

Comments

Hej och välkomna till min blogg! (och kul att ni hitta hit)

Det här är en anonym personlig blogg om ett tonårsliv med psykisk ohälsa. Syftet är att berätta sanningen om hur det är att leva med psykisk ohälsa i tonåringen (utan en massa filter).. Vill att andra ska förstå att dem inte är ensamma och få pepp av denna blogg. I bloggen får ni följa mitt liv som består av jobb, fest, träning, vänner, resor och självklart min psykiska ohälsa (som tar upp en STOR del av mitt liv).. Kommer skriva inlägg som är fördjupta inom vissa områden av psykisk ohälsa, t,ex, depression, ångest, panik ångest, stress, overklighetskänslor mm, samt tips som kan underlätta om man lider av ngt av följande.  För er som undrar vem jag är får läsa nästa inlägg. Där får ni lära känna mig trotts att jag (just nu ialf) väljer att vara anonym.

Nås på mvhdepression@gmail.com

Keep on tills vidare ;)

/ MvhDepression


/MvhDepression

Likes

Comments