Jag älskar serier! Jag föredrar att kolla på serier mycket mer än vad jag gillar att kolla på film. Man kan följa en serie tillsammans med sina kompisar eller familj och det blir mer personligt när man följer en serie jämfört med en film som tar slut. I en serie lär man känna karaktärerna bättre och man bygger upp känslor om vilka man gillar eller inte. Man kan samtala om en serie på ett helt annat sätt t.ex när man går till skolan och det kom ut ett nytt avsnitt dagen innan som flera har sett så kan man prata om det, speciellt om det var ett dramatiskt avsnitt. Det kan vara svårt att hitta bra serier ibland, en som passar en själv och som man tycker är bra. Jag tycker att man ska se på minst 4-5 avsnitt av en serie för att kunna bedöma om den är bra eller inte. Jag själv följer för många serier men här kommer några av dem:


Game Of Thrones är en av mina favoritserier, jag förstår varför det är den populäraste serien i hela världen! Jag tror att serien passar de flesta eftersom att den är gjord med en hög kvalitet och bra skådespelare. Jag skulle lätt rekommendera den här serien för nästan alla jag känner och jag ger den 100/100 i poäng!

Pretty little liars är en annan serie som jag kollar på men ablolut inte i samma nivå. Berättelsen är ganska bra, det är ofta cliffhangers i slutet av avsnitten som gör att man vill fortsätta titta och man vill verkligen veta vem A är. Dock så är det lite svagt att hela serien går ut på att ta reda på vem A är. Skådespelet i serien är inte på topp och jag tycker att skådespelarna är för sminkade och iordninggjorda för att spela vanliga tonåringar i vardagen. I början är den lite seg men jag tycker att den blir bättre i framförallt säsong 2. Jag ger serien 6/10 poäng.

Jag älskar bones! När jag var liten brukade min pappa kolla på "House" och det här påminner mig om det. Det här är en perfekt serie att kolla på med någon annan eftersom att det inte spelar så stor roll ifall man hoppar över några avsnitt och kollar på ett annat, varje avsnitt har sitt eget kreativa brott/mord. Jag ger serien en stark 8/10 p.

The vampire diaries har jag följt nästan ända sen serien började, jag älskar den. Jag har gått ifrån att hata vissa personer till att älska dem (Damon) och varje säsong har sitt egna lilla problem vilket jag äskar. Det finns en spinoff serie till "TVD" som heter The Originals, den är minst lika bra och om man har sett "TVD" så kan man göra kopplingar mellan serierna vilket jag gillar. Jag ger båda serierna 9/10 p.

Glee är en av de bästa serier som jag har sett, det låter fånigt men Glee lärde mig om äkta vänskap. Det är en bra berättelse där det är mer motgångar än framgångar och där karaktärerna får kämpa. Skådespelet är fantastiskt, skådespelarna är både bra på vanligt skådespel och att sjunga. Man får starka band till karaktärerna om är otroligt starka och unika. Jag tycker även att den här serien blir bättre och bättre ju mer man kollar och därför ger jag den 9/10 p.

Glee taught me that no matter how different we are, there's always that one thing we all have in common.

MVH-anonym​

Likes

Comments

Något jag har börjat lyssna på den senaste tiden är podcasts, det är så enkelt att ladda ner dem offline och sedan sätta på det när man sitter i tunnelbanan på väg till skolan/jobbet eller när man är ute och springer. Jag brukar ha på podcasts när jag är ute och springer istället för musik eftersom att jag tycker att det distraherar mer, istället för att lyssna på musik och tänka på hur jobbigt det är att springa, eller sjunga med i låten så att jag blir helt andfådd så brukar jag lyssna på podcasts, det är som att delta i en diskussion fast man inte behöver prata men istället så tänker man på det dem pratar om och då har jag inte mina tankar på hur jobbigt det är att springa, jag tycker även det är skönt att lyssna på podcasts när jag spinnar (spinning) själv, alltså inte ett pass, men det beror även på hur jag mår för ibland vill jag hellre lyssna på musik. Jag tycket själv att det är ganska svårt att "hitta" podcasts eftersom att jag gillar att lyssna på unga som pratar om sånt som jag gillar, humor, skvaller, skönhet osv men det är inte så många som gör podcasts, dock så har det kommit många bra på senaste tiden. När jag är ute och springer gillar jag att lyssna på "Veckans bläcka" av Jennie Hammar och Karin Bastin eftersom att de pratar brett, alltså om många olika ämnen och man får veta många saker eftersom att de bor i USA, jag gillar även deras värderingar väldigt mycket. Min favoritpodd just nu är en ganska ny, nämligen Zara Larsson och hennes kompis Noel Flikes podcast "Den fantastiska resan ". Jag älskar deras åsikter och att de inte pratar om något speciellt ämne utan att de bara pratar på, eftersom att de inte har hållit på så länge så har de inte så många avsnitt viket gör att jag "sparar" avsnitt så att jag inte lyssnar slut på avsnitten. Några andra podcasts som jag lyssnar på är: "Aina & Tobias" som är gjort av paradisedeltagarna Aina Lesse och Thobias Johansson, #måndagspepp" med Hanna och Ellinor, "Mathilda och Andrea blogpod" och en annan favorit: "Fredags Podden" med Hanna Widell och Amanda Schulman.

När jag tränar styrka eller backintervaller osv tycker jag att det är bättre att lyssna på musik eftersom att det peppar lite mer, när droppet kommer i en houselåt då kämpar jag lite extra och jag håller takten till basen/pumpet i låten. Två pepplåtar som jag har lyssnat på från och till i flera år är Britney Spears "Work B**ch" och Lady Gagas "Applause". När jag är i skolan lyssnar jag enormt mycket på musik, om jag har glömt eller tappat bort mina hörlurar är det P.A.N.I.K och då måste jag gå runt och fråga efter hörlurar. Utan musik så koncentrerar jag mig inte lika bra och blir lättare distraherad, ofta av andra som jag hör prata om något intressantare än mitt skolarbete, det mesta. Jag har ganska bred musiksmak, jag gillar allt ifrån U2 till Kapten röd och de vet du. Mina favoritartister/ band just nu är: Coldplay, de vet du (speciellt fy fan va stek), Zara Larsson (speciellt lush life), Years and Years, Norlie & KKV, Petra Marklund och jag älskar låtar från Glee.

MVH anonym​

Likes

Comments