Har tänkt o dela med mig av mitt bästa fotograferingstips jag har. Använd inte auto inställningen. Bättre att experimentera med kameran och lär känna kameran på det sättet istället. Manuella inställningar som du kan spara. Vilket gör att du får de inställningar du vill. Delar lite bilder ja tagit senaste året.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hur gör man om man vill ha i sig alla de nyttigheterna som finns i superbär och superfrukter utan att förstöra dem vid upphettning?
Ett enkelt alternativ är att göra egna ”bars”, något som är lättare än vad man tror.
Här hittar du förslag på fyra olika varianter.

1. Före-träning-bar
2 msk açaipulver
2 msk macapulver
1 dl chiafrön
8 torkade aprikoser
1 dl cashewnötter
1/2 dl hampaprotein
2 msk kokosfett
1 dl mullbär
3 msk vatten

Maca för ökad prestation och uthållighet.
Chia för omega-3.
Aprikoser för kolhydrater med lite lägre GI, kalium och järn.
Kokosfett för energi.

2. Efter-träning-bar
1/2 dl torkade blåbär
1 dl gojibär
4 dadlar
1/2 dl hampaprotein
1 dl sötmandel
1/2 dl pumpakärnor
2 msk kokosfett
2 msk vatten


Börlind
Blåbär och goji – antioxidanter som skyddar mot de fria radikaler som träningen bildat.
Dadlar för att fylla på glykogendepåerna.
Hampaprotein maixmerar återhämtningen.
Pumpafrön och mandel är rika på zink och magnesium som förbrukats under passet.

3. Proteinbar
1 dl hampaprotein
1 dl kokosflingor
1 dl pumpakärnor
1 dl sötmandel
1 msk açaipulver
2 msk kokosfett
3 msk kakaonibs
4 msk vatten
valfri sötning tex agavesirap

Kakaonibs för järn och magnesium plus härliga må-bra-endorfiner.
Açai för vitaminer, mineraler och nyttiga fettsyror.
Kokosfett för energi.

4. Immunförsvarsboost-bar
1 dl kokosflingor
1 dl torkade tranbär
1 dl gojibär
1 dl sötmandel
1 dl mullbär
1 dl pumpakärnor
2 msk kokosfett
2 msk vatten
1 tsk ingefära
1 msk honung

Tranbär och mullbär för C-vitamin.
Gojibär för antioxidanter.
Pumpakärnor och sötmandel för zink.
Kokosfett för att motverka infektioner.
Ingefära sägs vara antiinflammatorisk.

Gör så här
Mixa alla ingredienser i en matberedare och kör tills det blir en deg med lagom konsistens. Ta mer vatten om det blir för torr deg. Därefter plattar du ut degen på ett bakplåts-papper och skär sedan i lagom stora bitar. Förvaras i kyl eller frys.

Likes

Comments

Som jag skrev igår skulle jag skriva lite om ocr (obstacle course racing) fan så mycket smidigare och skriva OCR, så vänj er!

OCR är som det låter en hinderbana man springer! det finns hur många olika sorters tävlingar och arrangörer, och distansen är allt från 5km till 4.5 mil som är den längsta som jag vet,
så vill man pressa sin kropp och veta vad man kan ge så kan jag absolut rekommendera detta, men enklast att börja med den enklaste tävlingen som är "Toughest". För den är nog den enklaste och mesigaste av de lopp jag sprungit


Själv har jag sprungit:
Tough viking
Tough mudder
Tjurruset
Toughest
Nordic Race

Det är sjukt jobbigt men förbannat kul o springa och pressa sin kropp till det yttersta för att klara alla hinder, Jag har själv alltid varit tung som en oxe, men envis som en struts, så jag har alltid tagit mig igenom ALLA hinder och alla banor ni kan tänka er jag sprungit, Men det var först förr förra året jag började i ELIT klassen, har annars alltid sprungit där alla "vanliga" om man nu kan säga så springer, det finns egentligen bara två klasser "Elit" och "vanlig" Elit innebär att man är med o kvalar till EM/VM i OCR, och min målsättning är att jag ska ta mig till EM nu 2017, och kommer därav att lägga upp min träning för det, jag har samma motion som en jäkla sengångare, men envis, så det kommer bli mycket kondition på gymmet, långa promenader med Felicia, och förhoppningsvis lite löpning utomhus när jag fått ner vikten en aning! Jag har mitt team jag är med i, Så springer för GAVELO SWEDEN i alla lopp jag ställer upp i, jag anser att ska man tävla i något sådant så ska man ingå i ett seriöst team och inga jävla fjant "team" som finns, med fjant team menar jag de team som e ihop snickrade under en fest hemma en Lördag kväll då man bestämmer sig för att tävla i detta, Men det kanske bara är min åsikt :D

Likes

Comments

Tänkte dra igång mitt bloggande igen om träning kost och annat skit. Mer fokus på träning än annan skit kommer bloggen handla om.
Kommer mest använda bloggen för att skriva av mig om min träning och förväntar mig direkt inte samma antal läsare som jag hade förr.

Kan berätta lite om mig om innan jag drar igång.

Jesper Från vöxjö. Gavelo och musclepharm atlet som håller på med ocr ( två tävlingar planerade iår) och en framtida strongman. Har i mina unga år spelat fotboll och även dragkamp i xxxx antal år. Hittas även på instagram under Namnet muskelpoesi

Delar mitt liv med en underbar tjej vid namn Felicia som jag har lärt mig mycket av.

Mitt första inlägg kommer faktiskt handla om just Felicia och ett tillstånd hon får leva med i hela sitt liv som fler borde veta mer om.
Hon lider av något som heter Endometerios:

Endometrios innebär att det finns livmoderslemhinna på andra ställen än inuti livmodern. Livmoderslemhinna på andra ställen än i livmodern orsakar ofta inflammation. Inflammationen kan leda till smärta och ibland till att det bildas ärrvävnad och sammanväxningar.

Alla som har endometrios har inte besvär av den, men om man har det är det viktigt att få en bedömning av en kunnig gynekolog och en bra behandling. Både för att slippa smärta och för att undvika komplikationer..

För någon vecka sedan så fick Felicia sådana smärtor i magen så vi va tvungna eller inte vi hon var tvungen att ta starka smärtstillande tabletter för att försöka minska smärtan. Men har även lärt mig att fylla en petflaskor med jätte varmt vatten och lägga på hennes mage så dämpas smärtan avsevärt..

Jag är fortfarande en nybörjare inom detta med endometerios men har läst på så gott jag kan så jag kan ta hand om henne när det väl blir riktigt illa.
Var riktigt orolig sist hon hade jätte smärtor och kommer nog aldrig kunna vänja mig vid detta helt o hållet. Enligt mig så älskar man någon så ska man vara orolig när sin partner har en sjukdom som e livslång. Denna sjukdomen får min adhd och autism att verks fjuttigt..

Men detta får fasiken räcka som första inlägg. Imorgon blire ett inlägg om vad ocr är och vad det innebär osv :)

Likes

Comments