Nya releaser, Soundtrack of 2018

Oj, vad mycket bra musik det släppts sedan sist. Det är nästan svårt att hitta vilka som är favoriterna bland alla releaser just nu. Ett härligt lyxproblem. Kolla in fler här.

Undrar du var min årsbästalista från 2017 tog vägen? Bästa albumen? Jag vet... Jag svettas lite bara av att tänka på att rangordna musik, men jag tänker att jag inte behöver göra en rangordning utan bara slänga upp mina tio favoritalbum från förra året till er. Om ni vill? Inte idag dock. Nu kastar vi oss in i nya släpp.


Jag börjar med tre album/EP:s

Sarah Klang "Love In The Milky Way"
Åh. Sarah. Jag hade, som så många andra, det på känn att "Love In The Milky Way" skulle vara riktigt bra och yes. Vilket album. Hon sätter ord och ljud åt smärta och sorg på ett riktigt fint sätt. Jag älskar att det inte är glatt utan att det bara kan få vara så här. Mörkt. Men ändå fint i sitt mörker. Min favorit är "Rock N Roll Blues" och tankarna går till någon mix mellan Lana Del Rey och Amanda Bergman (fast är det inte det värsta att göra egentligen? Att sätta musiker i fack genom att jämföra med andra?).


Victor Furbacken "The River" 
Jag fortsätter min hyllningskör. EP:n "The River" lyckas med det få gör - att leverera enormt mycket innehåll och djup trots en enkel och avskalad yta. Furbacken är ju helt lysande och jag har hittat ett riktigt fynd i honom för min personliga musikaliska vinning. Hoppas att du känner detsamma när du lyssnar.


Love Antell "Flytta på molnen" 
En mycket trevlig EP från Love Antell. Den hamnar lite i skymundan jämfört med ovan nämna tips, vilket kanske är lite orättvist. Väl värd att lyssna in.Singlar

Ab-Soul, Anderson .Paak & James Blake "Bloody Waters"
YES! Det här är en av mina drömmar som slår in. Två favoriter: Anderson .Paak och James Blake gör låt ihop. Den är med på soundtracket till Marvel-filmen Black Panther som släpptes nu i fredags och ja, me like!


HUMAN "GHOST"
Den här gången har Daniel Adams-Ray gjort musik tillsammans med Tim Bergeling (Avicii). Har hittills gillat allt som HUMAN släppt och även den här faller mig i smaken (såklart).


The Streets "If You Ever Need to Talk I'm Here"
Det går ju inte att bli annat än glad när det kommer ny musik från The Streets.


Alice Boman "End of Time"
Ännu en riktigt fin singel av Alice Boman.


James Blake "If The Car Beside You Moves Ahead"
Ja, jag behöver nog inte skriva igen att jag gillar James Blake.


Som vanligt blir jag glad om just du hör av dig och berättar om du hittat något du gillar i bloggen. Kommentera eller maila mig.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nya releaser, Spotifylistor, Soundtrack of 2018

Nytt musikår, nya releaser, nytt soundtrack för året. Nu ni, nu kör vi igen. Jag har preppat mina playlists och städat lite (OK, behöver städa mer bland mina listor). Jag har skapat releaselistan för 2018, som uppdateras hela tiden, där jag plockar ur det bästa till i bloggen och sedan såklart min egen soundtracklista för året. In och följ!

Tyvärr bråkar Nouws bloggportal BIG TIME med allt från länkning till inbäddning och storlek på texter. Ber om ursäkt för det. Om länkarna till spotify inte funkar så sök på Karin Wittur på spotiify så bör du hitta rätt.

Årets tredje vecka är snart slut, vad har det nya året bjudit på förutom influensa för egen del? Jo, men en hel del sköna släpp. Jag kommer dock att börja med några låtar som kom precis i slutet av december och som förtjänar att få följa med in i 2018.


SINGLAR

James Blake "Vincent"
Blake släppte Don McLean-covern som en riktigt fin julklapp den 24 december och jag har lyssnat på den minst en gång om dagen sedan dess. För, oj vad jag längtat efter ny musik från honom och trots att jag inte, rent generellt, är ett fan av covers är det svårt att inte gilla det här. Allt han gör blir ju så jävla bra. Han har spelat den här live flera gånger, men nu finns den inspelad. Det är avskalat och så skört.

Holiday Mountain "Crawl Back"
Jag vet inte mycket alls om den här duon från Texas, mer än att jag verkligen gillar vad jag hör. "Crawl Back" släpptes den 29 december och är en skön mix av chill elektronisk pop (ungefär). Lyssna in!
Chiddy Bang (feat. BeWill) "Came a Long Way"
Precis innan förra året var slut släppte även Chiddy Bang nytt. Jag har bloggat förut om Chiddy, och visst charmen har tappats lite nu, men ja jag gillar fortfarande soundet. En gång Chiddyfan - alltid Chiddyfan. Det här är en lite mer lugn hipetihop vibe än vad som tidigare släppts. Det funkar fint det också.
Oskar Linnros, Jireel, Ana Diaz "Wifi - Remix"
YES! Vilken GRYM remix!!
Slowgold "Mörkare"
Igår, 19 januari, kom första släppet från Slowgolds kommande album (23 februari) med samma titel. Om det kommer att låta som det här har jag goda förhoppningar för det här låter mycket bra!
Drake "Diplomatic Immunity"
Se där. Inatt kom två nya låtar från Drake. Den ena, som ni får här, tror jag kan växa hos mig. Och förhoppningsvis även hos er.
ALBUM /EP

Lucy Swann "Blue, Indigo, Violet and Death"
Här snackar vi ett riktigt bra album!! Det här är det andra albumet från Lucy Swann (engelsk/norsk) och det är bara att applådera - och spela på repeat. Hon debuterade 2010 och sedan har det alltså tagit några år innan "Blue, Indigo, Violet and Death" kom. Under tiden har hon bland annat komponerat musik för teater- och dansföreställningar.

Ska du lyssna på något tips den här veckan borde du välja att lyssna igenom det här albumet.

Skott "Stay Off My Mind - EP"
Blir det här Skotts riktiga genombrott tro? Det är hit på hit på hit, på den här lilla lekfulla EP:n som bjuder upp till modern pop. I titelspåret "Stay Off My Mind" kommer du känna igen samplade trummorna från klassiska Peter, Bjorn and Johns "Young folks". Alla låtarna håller riktigt hög klass. Svårt att inte ryckas med och bli peppad.

Hoppas ni fått en grymt bra start på det nya musikåret!

Likes

Comments

Musiktips, Spotifylistor, Soundtrack of 2017

Hoppas att ni har ett prima julfirande och att tomten gett er musikinspirerande klappar i säcken. Innan ni kommer få några samlade årsbästa-listor av mig så tänkte jag bjussa er på mitt soundtrack för 2017. Min kanske mest personliga årsbästa-lista.Lite bakgrund

Mitt nyårslöfte när jag gick in i 2015 var att ge mig själv mer musik i livet igen. En del i det var att skapa ett soundtrack för mitt år. Att varje vecka välja ut en låt och när året var slut, ha 52-ish låtar som blir mitt soundtrack för just det året. Det här har jag fortsatt med sedan dess. Jag skulle vilja påstå att det är världens bästa nyårslöfte du kan ge dig själv - sno det. Lägg ned lite tid på att välja veckans låt som betyder något för dig och just den veckan du är och och ditt soundtrack kommer bli speciellt och minnesvärt.

Det är främst nya släpp, även i mitt soundtrack i år, eftersom det varit väldigt stor fokus på ny musik för mig i år. Är du en trogen bloggläsare känner du nog igen en hel del låtar med andra ord. Men jag hoppas att du hittar lite tips i listan nedan!Mitt soundtrack för 2017 - vecka för vecka

Vecka 1: Ane Brun "Make you feel my love"
Vecka 2: Adna "Thoughts"
Vecka 3: The xx "Dangerous"
Vecka 4: Urban Cone "Old School"
Vecka 5: Ida Redig "Du är kär i mig"
Vecka 6: Erik Hassle "FTPA"
Vecka 7: Talos "Odyssey"
Vecka 8: At the Drive-in "Incurably innocent"
Vecka 9: Adna "Closure"
Vecka 10: Donika Nimani "Tvivlar"
Vecka 11: Khalid "Another sad love song"
Vecka 12: Khalid "Young, dumb & broke"
Vecka 13: Lana Del Rey "Love"
Vecka 14: Oskar Linnros "Psalm för skolgårdar"
Vecka 15: Banks "Crowded Places"
Vecka 16: Talos "This is us colliding:
Vecka 17: OLSSON & Daniel Adams Ray "Ça m'est égal"
Vecka 18: Majid Jordan "Phases"
Vecka 19: Elin Bergman "Young for good"
Vecka 20: Sharks "Money"
Vecka 21: Donika Nimani "Hata mig"
Vecka 22: Lorentz "Schnip schnip"
Vecka 23: Cezinando "Vi er perfekt men verden er ikke det"
Vecka 24: The National "Guilty party"
Vecka 25: Loney Dear "Sum"
Vecka 26: Jurassic 5 "Customer service"
Vecka 27: Foster the People "Sit next to me"
Vecka 28: Champion J.R & Cleo "Jukeboxx"
Vecka 29: Fink "Cracks appear"
Vecka 30: Madi Banja "La dolce vita"
Vecka 31: State of Sound "Heaven"
Vecka 32: The National "Carin at the liqour store"
Vecka 33: Whales & this lake "We don't have eyes"
Vecka 34: Elijah Blake "11:59"
Vecka 35: The National "Day I die"
Vecka 36: Aaron Roche "The Terror"
Vecka 37: Alice Boman "Dreams"
Vecka 38: Whales & this lake "Something in your grass"
Vecka 39: liv "Hurts to liv"
Vecka 40: Loney Dear "There are several Alberts here"
Vecka 41: Snoh Aalegra, Vince Staples "Nothing burns like the cold"
Vecka 42: Jordan Rakei "Carnation"
Vecka 43: Converge "The dusk in us"
Vecka 44: HUMAN "HIGHER"
Vecka 45: Blackwave, David Ngyah "Elusive"
Vecka 46: Sufjan Stevens "Tonya Hardin (in D major)
Vecka 47: Daniel Caesar feat. Syd "Take me away"
Vecka 48: Moses Sumney "Make out in my car"
Vecka 49: BROCKHAMPTON "STUPID"
Vecka 50: BROCKHAMPTON "HOTTIE"
Vecka 51: Snoh Aalegra, Timbuktu "Like I used to"
Vecka 52: Ana Diaz, Daniel Boyacioglu "Simma själv"


HÄR kan du lyssna på listan.
Här hittar du mitt soundtrack för 2016.
Här hittar du mitt soundtrack för 2015 (om du skulle vilja stalka järnet)


GOTT NYTT ÅR!

Se till att skapa ditt soundtrack för 2018.


Likes

Comments

Nya releaser

Så här i slutet av året ramlar det inte in mängder av nya releaser utan istället jobbas det för fullt med att sammanfatta året som gått i olika topplistor, Spotifys återblickar, det är nomineringar till priser och så vidare. Men några trevliga släpp har jag ändå lyckats vaska fram till er. Jag bjuder även på två andra fynd jag hittat, som jag missat i perioderna där det varit intensivt med släpp tidigare i höst.

Mina årsbästa-listor får ni vänta på. Jag är allergisk mot att börja med sådant innan året faktiskt är över. Jag kommer sammanfatta musikåret 2017 när 2017 FAKTISKT är slut. Dvs. i början av januari 2018.


Moses Sumney "Aromanticism":
Skivan släpptes i september och förutom ett riktigt snyggt omslag är innehållet magiskt. Det här är Sumneys debutalbum (efter två släppta EPs) och jag läste någon som beskrev soundet som "stilla, dånande" och det stämmer nog rätt bra. Lägg till bra lyrics och en riktigt skön röst på det. Något att lyssna på när du går hemma i julhelgen. Svinbra helt enkelt. Jag gillar "Make Out In My Car" och "Don't Bother Calling" bäst.BROCKHAMPTON "SATURATION 3"
Årets tredje album från hiphopkollektivet och boybandet BROCKHAMPTON. I sommar blir det Way out West för kollektivet och förhoppningsvis för mig också. Albumet släpptes i fredags och jag behöver lyssna mer på det, kanske särskilt eftersom det som vanligt är rätt spretigt och utforskande. Men det är det som är så roligt och häftigt med att lyssna på BROCKHAMPTON. Det är så kreativt och lekfullt. Jag gillar det jag hört hittills.Nadia Nair "Pull Your Fingers Trough My Hair":
Nadia var musikartisten i premiäravsnittet av På Spåret och släppte den här singeln i oktober. Jag har hört några av hennes tidigare låtar, men missat hennes senaste släpp, men tack vare På Spåret blev jag påmind. Gillar henne, hoppas att du också gör det!


Fler bra nya släpp att avsluta året med:Ha en riktigt fin vecka och en god jul!

Vad jag önskar mig i julklapp? Konsertsällskap! På allt! =)

Likes

Comments

Nya releaser

Medan jag planerat en överraskningsfest åt min mamma, de senaste veckorna har det släppts lite trevlig musik. En 60 års-fest betyder att jag snickrat ihop en ordentlig spellista med musik från hennes uppväxt och hennes idoler. Jag har själv gjort lite egna musikupptäckter när jag grottat ned mig i den äldre musiken vilket jag inte gör annars särskilt ofta.

Men tillbaka till det nya nu. I pauserna i låtlisteskapandet till festen har jag ändå hunnit spana in lite nya släpp och valt ut några favoriter till er. Som vanligt får ni en skön mix! Nya album från mer kända artister som Anna Ternheim och Björk. Men ni hittar även en debutant, Rebecka Ceder som skrivit och producerat sin debutsingel själv. Nytt från det svenska bandet Locals som får mig att tänka på 90-talets Storbritannien nästan (eller iaf ett tidigt Mando Diao...) och svenska Rain on Monday som släppt en ny singel. Med mera!


SINGLAR

Hanna Järver "Manna Manna":

ADEN x OLSON "Cloud 9":

Blackwave., David Ngyah "Elusive":

Rain on Monday "Hiding Places":

Rebecka Ceder "Hard To Trust" (debutsingel):


ALBUM/EP

Anna Ternheim "All the Way To Rio":


Locals "Something Real"


Ember Island "Ember Island"


Björk "Utopia"


Vill du ha fler tips på ny musik?
Kolla in min releaselista på Spotify.

Likes

Comments