Gledessprederne i The Main Level starter albumet med et brak, med sin nyeste singel ”Inside My Radio”. Låten gikk fort hjem hos fansen da den kom i september, og er en super låt å starte albumet med.

Fra nye ”kjente” toner, til gamle kjente toner, fortsetter albumet med sommerhiten ”My Girl”. Jeg har selv vært på konsert med guttene, og sett store og små digge til denne låten. Selv min bestefar måtte innrømme å ha hørt den, når han satt å trommet til melodien på kjøkkenbordet for en drøy måned siden. Det er en trallevennlig låt, som klistrer seg raskt til hjernen, i kjent popmusikk-stil.

Etterfulgt av My Girl, kommer låten ”It Tears Me Apart”, som guttene selv har uttalt som en av sine favoritter. Jeg synes dette er en utrolig fengende og kul låt, med et kult image. Jeg liker måten låten er bygget opp på, som er noe røffere enn resten av albumet, og kler stemmene dems utrolig godt.

”After Midnight” er også en litt annerledes låt enn de tidligere utgivelsene fra Bergens-guttene, men de viser sterke vokaler, og en bredde i musikkstilen som jeg personlig liker veldig godt! Jeg synes det er veldig passende å ha en annerledes låt, før de fortsetter i kjente baner, med sin første singel ”Blackout”, etterfulgt av ”LostRight Here”. Med å mikse gamle og nye låter på samme album, lager de noe for alle. Fansen får nye låter å lære, fangirle over, og snakke om, samtidig som de ikke like entusiastiske foreldrene faktisk kan gå med på å høre på albumet i f.eks bilen, da selv de kan nynne med på de eldre låtene.

Neste låt for tur heter ”As Long As I´m With You”, og starter med et klokkerent ”I fell in love with your blue eyes”, som setter standarden for resten av låten. Og de holder på den gjennom hele sangen. Det er en søt, fengende låt, med en catchy, nymoderne melodi, og en tekst som jeg vil tro de fleste kan relatere til. Jeg relaterer hvertfall veldig. Med en klokkeren bridge, og veldig gode vokaler, er dette en av mine favoritter.

En låt som utkonkurrerer ”As Long As I`m With You”, er ”Hold You Now”. Dette er den roligste låten på albumet, og alle tre får virkelig vist sine musikalske ferdigheter gjennom denne låten. Jeg er en sucker for kjærlighetlåter, og hvertfall når det går så rolig som denne sangen gjør. I bunn og grunn, er ikke dette en sukkersøt låt, da de synger om at de har problemer, og krangler, men at da bare vil sette seg ned og ”hold you now”, men jeg biter definitivt på kroken. Om en gutt hadde sunget en slik låt til meg noen gang, skulle jeg lett ha sluppet alt jeg hadde, og reist jorda rundt for å ta han tilbake, om det var det det stod på!

Etter å ha tatt tempoet helt ned, slår de til med ”Go Go With You” som spor nummer 9. Dette er en veldig typisk boyband-låt, med mye tekst, en fengende melodi, og høyt tempo. Låten fenger, men er for meg en av de mindre meningsløse låtene, uten at det er ment som negativt. En ting er sikkert; det skal godt gjøre å lære hele bridgen, der de nevner utallige steder rundt om i verden, som de ønsker å ta med noen til!

Etter en rundtur rundt jorda, til alle mulige severdigheter og land, roes det noe ned med ”Right Now”. Mange fans har ventet på denne, ettersom guttene har opptrådt med den live på ulike steder gjennom sommeren. Den er noe annerledes på albumet, men jeg ble veldig positivt overrasket da jeg hørte den! Jeg liker måten den starter relativt rolig, og bygger seg opp til refrenget, som er hakket mer funky enn resten av låten. Måten de lar lyden forsvinne på slutten av låten, er noe som blir sjeldnere for hvert år som går, men i denne låten fungerer det utrolig bra.

Fra to raskere låter, roer det seg helt ned igjen på spor 11, som er "Skip This Town". Med sin akustiske versjon av denne låten, har guttene skapt en enorm forventning og glede rundt denne låte, og forhåpningene var skyhøye fra dag 1. Mange vil si denne låten skuffer noe, da den ikke er like rolig som det den er akustisk, men jeg synes faktisk albumversjonen er utrolig kul, og får frem samme låt på en helt annen måte! Dette viser bare en god evne til å bruke samme låt, men fremkalle ulike følelser. Teksten er den samme, og det er definitivt den som er best på låten. Jeg må innrømme at første gang jeg hørte den (da live) kom det noen tårer. Og de delte jeg med bandmedlem Alexander, som tyder på at låten betyr mye for de også.

"New Years Eve" er låt nummer 12 på albumet, og omhandler - som de fleste andre låtene på albumet - temaet kjærlighet. Jeg vil si dette er en typisk, fengende pop-låt, samtidig som det er noe helt annerledes, og den miksen fungerer utolig godt. Jeg må si det er vanskelig å ikke trekke på smilebåndene når jeg hører låten, og tror denne vil bli utrolig bra live!

Sist, men ikke minst, har vi "We Are Who We Are", som albumtittelen er inspirert av. En super avslutning, på et veldig bra debutalbum, som forhåpentligvis vil bli streamet i fler år fremover. Ikke bare er det en fin låt, men den har et fint budskap også, og som guttene selv har uttalt, handler den om å tørre å være seg selv, uansett hva andre tenker om deg. For hvorfor skal egentlig andres meninger om deg, ha noe å si?


Skrevet av Marina Sariberget

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Sentrum Scene, 6. desember

Hei, Marina & Lydia her!

Søndag 6.desember, spiller som kjent The Main Level sin første konsert for sitt debut-album "We Are Who We Are" som er ute idag! I den anledning ønsker vi å møte dere!

Vil du være med på morsomme aktiviteter, god stemning, og konkurranser? Ta turen til Sentrum Scene søndag 6. desember, og bli med på morroa! Tidspunkt kommer vi tilbake til senere, men det blir før konserten, så det er ikke noe problem å være med selv om du ikke skal på konserten! Vi vil filme det hele, og poste på Youtube i etterkant. Og hvem vet, kanskje vi har en liten overraskelse på lur?

Send oss en epost; Musikklivet@outlook.com , om du har spørsmål rundt dette, eller om du har tips til ting vi kan finne på.

  • 267 Lesere

Likes

Comments

Ungpikesjarmøren Jesper Jenset ga påfredag ut en ny låt som fanbasen hans har ventet lenge på. Sjarmøren fra Molde deltok i 2014 på tv-programmet Idol. Jesper var godt likt blandt ungpikene,og fikk allerede tidlig i programmet oppkalt sin egen fanskare kalt´´Jenseters´´. Samme dag som han ga ut idol-låta si ´´Call me yours´´ røyk hanut av programmet og havnet på en god 5. plass. Men det ble slettes ikke det siste vi fikkhøre fraungpikeidolet. Like etterpå ble han signert av selskapene Sony Music og Eccentricmusic, og noen månedersenere ble hans helt egne ´´Superhero´´ utgitt, som toppet hitlistene i flere uker fremover. Isommer deltok han påen rekke arrangementer, blant annet VG-lista påRådhusplassenog åpningshowetpåfotballturneringen Norway Cup.

I helesommer har det blitt hintet til at en ny låt på vei, menfansen har fått vitelite. I sommer flyttet han fra Oslo og hjem til Molde for åfullføre hanssiste år påvideregående. Jesper har vært mye opptatt med skole, og lite aktiv innenfor musikken.Men mandag den 16. November overrasket han fansen, og la ut singelcoveret til låta. Vifikk vite at sangen heter ´´Never Coming Back´´, men ikke når vi kunne forvente oss sangen påSpotify. Kun to dager senere postet han ett nytt bilde hvordet sto at allerede fredag samme uke kom låten til å være påmusikktjenestene Spotify og iTunes.

´Never Coming Back´´, og er skrevet av Ida Waerdahl og Erik Fjeld, med myehjelp fra Jesper selv. Sammen med låta på 3,5minutter, la han også ut eninstrumental versjon. Jesper har selv sagt i et intervju med 730.no at låta handler om at ´det noen ganger er litt vanskelig åforstå seg pådamer. Sangen har en tekst som mange kan kjenne seg igjen iuansett kjønn, i tilleggtil at den har et fengene refreng som setter seg raskt.

Tidligerei sommer fikk noen få heldige ´´Jenseters´´høre littav låtabackstage under en konsert i Finnsnes. De har sagt vi har mye åglede oss til, og at låta må være den beste han har gitt ut. Vi ´´Jenseters´´ble veldig positivt overrasket over låta, den topper all forventning! Selvfølgelig hadde vi forventet en brasang, men denne skiller seg virkelig ut fra de tidligere låtene hans. ´´Never Coming Back´´får fremstemmen hans på en heltny og mye mer varierende måte. Fansen har ventet lenge, men endelig er Jesper tilbake:bedre enn før!

Personligble jeg enormt overrasket over låta. Jeg hadde forventet en lik type sang som tidligere,hvor stemmen hans er nesten helt lik gjennom hele veien. ´´Never coming back´´er så mye mervarierende, både istemme og i måten låta er bygd opp på! Etter at Jesper har hatt en liten ´´pause´´ siden sommeren, tror jeg virkelig han kommer tilbake meddenne låta. Itillegg åpner hanseg mer enn tidligere gjennom denne sangen, og forteller mer om hans egneerfaringer. Jeg elsker låta, oggleder meg til å følge karrieren hans videre!


Skrevet av Emilie Granlund Amundsen

Likes

Comments

«I Want To Write You A Song» er spor nr.12 på albumet, Made In The A.M., som kom ut 13.11. Det er en rolig låt somvarer i 2:59. Låta er skrevet av Ammar Malik, Julian Bunetta og John Ryan.

Liam har sagt at han elsker denne låta, ogat han skulle ønske at det var han som skrev den i og med at han er så glad iden. Han elsker det simple konseptet og hvor «lett» sangen er. Han synes baredet er søtt, og vakkert. Selv er jeg helt enig med Liam, og dette ser viallerede i første vers:

Iwant to write you a song

Oneas beautiful as you are sweet

Withjust a hint of pain

Forthe feeling that I get when you are gone

Iwant to write you a song

I tillegg til det simple konseptet, så erdet noe annet som er litt genialt med låta. For det første, så synes jeg det ernokså ironisk at låta heter «I Want To Write You A Song», når ingen avmedlemmene har vært med å skrive den. For det andre, så har de lagt til en heltgenial effekt i bakgrunn av musikken. Man kan, hvis man hører godt etter,nemlig høre noen som skriver og hvisker ut, gjennom hele sangen (noe som erganske genialt siden låta handler om å blant annet skrive en sang).

Nathalie: Jeg er helt enig med Liam om denne låta.Jeg er rett og slett forelsket i det simple konseptet, og jeg synes ‘bakgrunnslydene’ er tidenes effekt. Låta er helt utrolig vakker, og den viser blantannet at 1. sanger kan være bra selv om de har tidenes letteste konsept ogtekst, og 2. at gutta i 1D har tidenes vakreste vokal, spesielt under merrolige låter. Dette er en sang jeg kommer til å høre (og har hørt) masse på!

Lydia: Denne låten er en sang jeg merket meg ganske fort på albumet. Den er simpel og det gjør at den blir så spesiell og den er kjempe fin og rolig. Det er en perfekt sang å høre på hvis man vil ha det litt rolig rundt seg og det er ikke bare en sang som ungdommer liker, men igjen er det en sang som voksene også kan like. Vokalene i denne sangen er kjempe fin og jeg synes det blir ekstra fint siden det er en rolig og lett låt

​Skrevet av: Nathalie S. Knudsen & Lydia Aaraas

Likes

Comments

Dette er åpningslåten på albumet, Made in The A.M. Den vareri nøyaktig 4 minutter, og er skrevet av Julian Bunetta, John Ryan og Ed Drewett.

Guttene har ikke kommet ut og sagt noe veldig spesifikt omlåta, men det er tydelig at det er en favoritt, i hvert fall hos Harry. Harrydrev i ukesvis og sendt ut tweets med deler av lyricsen (ok, han tweeta kanskje2 stykker) til spente directioners verden over som bare gledet seg mer og mertil albumet skulle komme ut, 13. november.

Selv har fansen kommet opp med den teorien om at låtahandler om alle de fansene som har forlatt oss de siste 5 årene. Det hardessverre vært en del fans som har tatt sitt eget liv de siste årene, og fansenmistenker at «Hey Angel» er en slags tribute til de. Denne teorien er verkenbekreftet eller avkreftet.

Man kan også skjønne nogen lunde hva den handler om utifrateksten. For eksempel i 1. vers:

Hey angel

Do you know thereasons why

We look up to the sky?

Hey angel

Do you look at us andlaugh

When we hold on to thepast?

Hey angel

Eller i broa:

Yeah I see you at thebar, at the edge of my bed

Backseat of my car, inthe back of my head

I come alive when Ihear your voice

It's a beautifulsound, it's a beautiful noise


Nathalie: Selv elsker, elsker, elsker jeg denne låta. Digger melodien, og er aboslutt forelsket i vokalen! Synes at Harry imponerer grusomt i 2. vers, men så er han jo favoritten også da ;) Dette er en soleklar favoritt, og jeg skjønner godt at gutta valgte dette som åpningslåten på albumet! Dette er en sånn type sang som abre blir bedre og bedre for hver gang man hører den. Det er noe med den mer rockete, men samtidig pop, melodien som gjør dette til en låt for alle generasjoner. Så hvis du ikke har hørt den ennå, såanbefaler jeg den på det sterkeste!


Lydia: Dette er en av de sangene som jeg la spesielt merke til på albumet. Hele albumet er spesielt for meg men denne har noe eget ved seg som gjør at jeg må felle en tåre hver eneste gang jeg hører den. Hvordan denne sangen er laget og hvor nydelige stemmer alle 4 guttene har i denne låten er virkelig noe som vår tårene til å trille og som får fram gåsehuden på hele kroppen. De får fram budskap i denne sangen og som gjør at det ikke bare er Directioners som liker denne låten men som de litt eldre generasjoner også liker godt.


​Skrevet av: Nathalie S. Knudsen og Lydia Aaraas

Likes

Comments

Marcus og Martinus, Hadeland Kultursal, 20/11/2015

Fredag 20.november holdt Ung Hadeland, sammen med Rebels Music, et arrangement i Hadeland kulturhus, der Marcus og Martinus skulle holde konsert for 500 publikumere. Vi ankom plassen noen timer før og allerede da hadde fans plassert seg utenfor inngangen med «M&M» i kinnene i håp om å få et lite glimt av tvillingene fra Trofors.

Kveldens konferansierer ønsker Marcus og Martinus velkommen på scenen- responsen blir ellevill jubel og høye skrik. Jubelen og skrikene blir enda høyere idet stjernene selv kommer fram på scenen og starter med en av sine mest kjente låter «Slalom». Under hele låten sang fansen med for full hals.

I løpet av hele konserten hadde guttene god utstråling og ga mye oppmerksomhet til publikum og holdt vokalen stabilt. Etterfulgt av Slalom, sang tvillingene «Hei» og en av sine nyere låter «Ei som deg» ft. Innertier. Låten blir godt tatt imot og er til nå sangen som har fått stemningen helt på topp! Etterfulgt av disse låtene tar tvillingene publikum tilbake i tid med en medley av gamle låter.

Medley´en innholdt sangene «Du, Leah og To dråper vann». Da medley´en startet senket tempoet seg og det ble en roligere stemning. Etter en flott gjennomføring av en del av den rolige låten «Du» kvikner publikum til da «Leah» starter etterfulgt av «To dråper vann».

Etter en godt utført medley kaster tvillingene ut egne «Marcus og Martinus» armbånd i forskjellige farger, samt et par t-skjorter til et hylende og vilt publikum. Tvillingene bringer julestemning til salen da de introduserer sin nye julelåt «Alt jeg ønsker meg». Allikevel savner vi delt oppmerksomhet til resten av publikum bak og galleriet - det var mye fokus på førsterad.

Da de er ferdige med julelåten tar de mer kontakt med publikum ved å inkludere og lære dem en del av refrenget på sin neste låt på progammet: «Blikkstille». De får barn og foreldre engasjert og hele salen er med på dette både da de blir lært og under selve låten.

Direkte etter «Blikkstille» starter låten «Ekko» etterfulgt av den populære sommerhiten «Plystre på deg». Sangen starter med Martinus bak pianoet under første vers med fine, rene vokaler, før tempoet stiger.

Arrangementet avsluttes med kveldens høydepunkt, «Elektrisk». Her blir det mye dansing fra tvillingene og publikumet. I siste del av sangen skytes det ut konfetti i salen, foreldre klapper i takt og de yngre jubler. Marcus og Martinus takker for seg og forlater scenen.

Alt i alt syntes vi det var et flott gjennomført show og en av de bedre konsertene vi har vært på. Det var god stemning under hele arrangementet, god plass til å hoppe, danse og være så vill man bare klarte. Men, de kunne gitt mer oppmerksomhet til publikum bakerst i salen.

{Skrevet av Margrethe Sørensen og Celine Michelsen}

  • 933 Lesere

Likes

Comments

Som flere av dere har fått med dere, skal vi gjøre vårt andre intervju med The Main Level om ikke lenge!

Når vi får muligheten til å intervjue, har vi valgt å gjøre det sånn at vi tar med flere alternativer til hva vi kan gjøre. Når vi da skal intervjue, lar vi artistene selv bestemme hva de vil gjøre, sånn at de skal synes det blir best mulig for dem.

Denne gangen vurderer vi å ta med "jeg har aldri", som et alternativ. Men da behøver vi påstander vi kan bruke til dette, og tenkte å la dere få muligheten til å påvirke! Har du en "jeg har aldri"-påstand du vil at guttene skal svare på?

Skriv din påstand i kommentarfeltet, og legg ved et navn eller en bruker vi kan kontakte deg på, så skal en av dere få en overraskelse!

Ikke glem å se forrige intervju her;

// Lydia & Marina

  • 551 Lesere

Likes

Comments

I oktober gjennomførte våre frivillige reportere Sanne og Nathalie to challenger med Suite 16. Den første - 7 Seconds Challenge - har vært å finne på vår youtube-kanal i noen uker, men nå har også den andre challengen kommet; Chubby Bunny Challenge.

Klarer du å få flere marsmallows i munnen, mens du sier "Chubby Bunny", enn det guttene i Suite 16 får til?

Likes

Comments

Igår hadde vi et møte med to av våre frivillige, om fremtidsplaner, og hvordan vi skal gjøre det. Grunnen til at vi inviterte to av våre frivillige, er at Frida drar til USA neste uke, og blir borte til over nyttår. Jeg (Louise), kan ikke ha alt arbeid med dette selv, og i stedet for å finne noen voksne som skal styre, bestemte vi oss for å la denne siden bli enda mer styrt av dere unge, ved å la to av de vi har hatt mest og lengst kontakt med, få prøve seg.

Frem til nyttår vil Lydia og Marina få prøvetid som en del av redaksjonen her i Musikklivet. Lydia vil få ansvar for kontakter og lister, mens Marina får ansvaret for gjennomføring av intervjuer, som da vil si redigering, lyd og filmutstyr som måtte behøves rundt dette. De vil begge få tilgang på eposten vår, så om dere sender oss en epost på Musikklivet@outlook.com , vil dere få svar av meg, Lydia eller Marina. 

Grunnen til at vi har valgt å gjøre dette, fremfor å ha hver vår mail, er for at da har jeg mulighet til å følge med på alt jentene skriver, samt at jeg har kontroll over alt de gjør. Om det av en eller annen grunn skal være behov å få kontakt med meg, kan dere merke emnet med "LOUISE", så vil ingen andre enn jeg åpne den. Samme gjelder med de andre jentene.

Ettersom jentene har prøvetid, har vi valgt å la de få prøve å gjennomføre et prosjekt uten så mye innblanding fra meg. Dette kommer det mer informasjon om VELDIG snart, men vi kan si så mye som at The Main Level fans; dere bør virkelig holde øynene åpne, for snart får dere tidenes kuleste opplegg servert rett i fanget!

Noen som kan gjette hva jentene planlegger?

  • 497 Lesere

Likes

Comments

Mark My Words er låt nr. 1 på albumet, og den varer i 2:14,noe som egentlig er litt i korteste lage for en sang nå til dags. Låta erskrevet av Justin Bieber, Jason "Poo Bear" Boyd og Michael Tucker, ogprodusert av Blood.

Justin har selv sagt i et intervju på Ellen DeGeneres show i USA, at hvis noen avlåtene på albumet skulle handlet om eksen Selena Gomez, ville det vært denne. «Jelena»har, siden november 2013, hatt er svært problematisk forhold, så det er lett å skjønne at Justin fikk inspirasjon idette ved låtskrivingsbordet. (Selena har også skrevet sanger om forholdetderes, f.eks. «The Heart Wants What It Wants».)

Låta består ikke av så mye tekst, bare et myegjentatt refreng og et nokså dypt vers. Verset låter som følgende:

So you heard it all before

Falling in and out of trust

Trying to rekindle us

Only to lose yourself

But I won't let me lose you

And I won't let us just fade away

After all that we've been through

I'ma show you more than I ever could say

Man kan se flere eksempler på forholdet til han ogSelena, så det er lett å se at sangen faktisk handler om henne. Det er envakker sang, med et vakker budskap om et forhold som kunne vært mer enn detble.

Selv har jeg fulgt ivrig med på Justin og Selenas forhold frabegynnelsen, og jeg kan lett kjenne igjen eksempler på ting de selv har fortaltom forholdet sitt, i denne teksten. Vi vet ikke så mye om forholdet deres somvi tror, men vi finner stadig ut mer, som f.eks. i denne sangen. Hvis vi ikketenker på hva sangen handler om, så er det en vakker sang med en nokså catchymelodi – til slow song å være-, og vokalen til Justin låter helt utrolig. (Detgjør den jo for så vidt på hele albumet.) Dette er virkelig en flott førstelåt, på et flott album.

Skrevet av Nathalie S. Knudsen

Likes

Comments