Första skoldagen


Aktivitetsdagen


Redovisningen av första skapelsenHej, nu var det verkligen ett tag sen. Min första vecka på Bjärnum är redan avklarad och jag tänkte berätta lite smått om vad som hänt i veckan.

Måndagen, första dagen, var så himla nervös. Jag brukar bli väldigt nervös i främmande situationer där jag vet att jag måste vara social. Känns som en ständig jakt på nya vänner och ett bekräftelsebehov typ haha!
Första dagen var det mest info och lite lära känna varandra lekar. Det var så himla kul och det är sjukt hur öppna alla redan är.

VI fick också vår första uppgift som skulle redovisas på fredagen, hur nervöst?!!! "Första skapelsen", det gick ut på att skapa något helt eget från scratch till en 20min lång föreställning. Det var faktiskt inte alls lika nervöst som jag trott, så det gick asbra, Stolt över vår grupp!! :D

I veckan hade vi också en aktivitetsdag där vi var indelade i våra grupper A,B,C och D. Det var allt från måla muggar, rita porträtt av varandra med ögonbindel till musikquiz och fixa fika :D Hur kul som helst!!

Den första veckan fick vi också genomgå en röstanalys, fyfan kändes som auditiondagen igen... Min röstanalys gick verkligen helt åt helvete och jag fick inte någon bra kritik alls. Vilket var riktigt jobbigt för att det kändes som att dom kanske ångrat att dom tog in mig till utbildningen.... Men sen bestämde jag mig för att inte vara ledsen för det mer, utan hellre bevisa att jag hör hemma här och att jag är grym!

Vi hade även en lite "audition" till den bra/fortsättningsgruppen i dans. (Vi är indelade i två dansgrupper en nybörjargrupp och en fortsättningsgrupp). Även det jättenerövst, men tack och lov så kom jag in i den bättre dansgruppen!! :D så det fick mig att verkligen bli jättetaggad igen!!!!

Det fick bli den lilla summeringen för denna gången. Ska verkligen försöka på att bli bättre på att uppdatera men det är så svårt när man är i skolan till 17-18 typ varje dag och sen ska hem och äta och hinna umgås med alla också!

Kramkram!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Hej! Ovan ser ni bilder på lite måltider jag ätit i veckan. Att bara äta raw till klockan 4 har gått så där, men dock har jag bara ätit nyttigt, klint och vegetarisk så jag är stolt! :D

Om ni vill ha recept på något, så släng iväg en kommentar! 

Likes

Comments

Hej! Kikar bara in här lite snabbt. Har ätit riktigt dålig mat dom senaste dagarna, men nu är jag på gång igen. Ovanför ser ni min frukost, en smoothie med 2 bananer, 2dl tropisk juice och 1dl vatten.
Nu måste jag fixa mig och sen sätta mig på ett tåg till Lund för att möta upp Emilia och Vilda, sen bär det av på våran roadtrip!! Ska försöka uppdatera under dagen, ha det bäst!!

Likes

Comments

Hej vänner! Sitter och kollar någon film på tv 3 och kollar runt på lite bloggar. Nu är det knappt 6 dagar kvar tills min flytt och mitt nya liv. Verkligen en behövlig nystart. 

Veckan ser att bjuda på bra väder, så raodtrip och stranden står högst på listan. Därefter måste jag börja ta tag i packningen, som sagt inte min starka sida men jag känner att det börjar dra ihopa sig, så nog lika bra att bara ta tag i det. 

En annan viktig sak är gymmet, det känns trögt att ta sig dit men när jag väl är där vill jag stanna föralltid (nästan...). Mitt gymkort går ut om en månad, så det detta blir sista vecka jag kommer ha nytta av det. Så nu gäller allt eller inget! 

Nu ska jag kolla vidare på filmen, hoppas ni har en bra söndagskväll! 

Likes

Comments

Kanske inte alla er som vet vad just Raw Till 4/Vegan är för något, därför tänkte jag försöka förklara det nu!

Vegan är något jag tror dom flesta hört talas om. Det är när man utesluter alla animaliska livsmedel, även ägg och mjölk.
​Jag har aldrig tidigare fått en tanke om att bli vegan. Vegetarian har slått mig flera gånger, men tyvärr bara stannat som en tanke. På senare tid har jag inte känt något större behov av att äta kött, vilket gjorde att jag började googla runt om mattips, vad man kan ersätta istället för kött osv. Det var på youtube jag hittade min största inspiration, där finns det hur mycket tips på recept som helst, rekommenderar verkligen att söka runt där ifall ni vill få reda på mer.

Efter att ha sökt runt flera dagar, kom jag in på Raw Till 4/Vegan, det var som att en helt ny värld öppnades. Jag har alltid haft ett intresse av just mat och hälsa sedan tidiga tonåren. Tyvärr har jag haft massa problem med just träning/hälsa och pendlat väldigt mycket i vikt pga. detta. Dock så ser jag annorlunda på det hela nu och från att försökt svälta mig för att förlora kilona snabbt till att det slutat med att jag hetsätigt istället, så har jag inte samma syn på mat längre. Jag vill hitta ett levnadsätt som både får min fysik att vara på topp, men även psykiskt. Därför tror jag att denna livsstilen kommer att passa mig. 

Okej, så vad innebär Raw Till 4 då? Jo, det innebär att man inte äter någon tillagad mat innan klockan 16,vilket  motsvara frukost och lunch. Hela livsstilen bygger på att äta så naturlig och obehandlad mat som möjligt. Därefter äter man en tillagad middag, dock fortfarande med så naturliga och råa varor som möjligt. Denna livsstilen bygger på mycket näringsrik och vitaminrik mat, ingen matplan för dig som är rädd för kolhydrater. För i denna livstil är inte kolhydrater din värsta mardröm, utan helt tvärtom. Genom kolhydraterna får du den energi du behöver för att klara av dagen. Något man istället minskar på är fettintaget. Och då menar jag inte att utesluta det, utan man hittar fetter i t.ex. avocado, kokos och linfrö istället för smör, margarin osv. 
Mitt dagsintag kan se ut såhär:

Frukost: smoothie: 2bananer, 1dl färskpressad apelsin och 2dl soya yoghurt. 

Lunch: Avokado, romansallad, gurka och purjolök inlindat i rispapper. Soya som tillbehör

Middag: 1port Bulgur med grönsaker.

Mellanmål: frukter

Dryck: vatten och grönt te. 

Eftersom att kroppen klara att bryta ner frukt och grönt lätt, kan du också äta dig mätt och behöver inte tänka på kalorierna allt för mycket. Ät tills att du är mätt. 

Efter att ha kollat flera klipp om veganism fick jag reda på att mjölk och äggindustrin är minst lika vidrig som köttindustrin, så därför har jag också valt att försöka undvika att bidra till den delen av hemskheterna. Även för hälsosjäl, mjölk som kommer från kons spenar är till för kalven, inte för oss människor. Mjölk drack vi för att växa och bli stora, det är inget jag behöver längre. 

Dock så är denna livsstilen fortfarande väldigt ny för mig, vilket gör att jag inte kommer vara 100% strikt med allt. Om jag känner för att äta något som är processat så kommer jag att göra det. Känner jag mig själv rätt, så kan jag gå in fullhjärtat en tid, sedan faller jag tillbaka till gamla rutiner igen, därför vill jag ta stegen långsamt. Men hittills har det inte känts svårt och några kilo lättare har jag lyckats bli. Däremot har jag stött på ett problem och det är att jag verkligen inte gillar bönor(vilket innehåller höga mängder protein, jätteviktigt), vilket får mig att fundera på att äta tonfisk tills att jag hittar något från växtriket som kan ersätta den proteinkällan. 

Jag är ingen hälsoexpert av något slag, därför vill jag inte gå in djupare om livsstilen, utan låter er att få upptäcka den på egen hand. Tror också att man blir mer dedikerad till att sluta äta kött och välja nyttig mat framför fet snabbmat om man själv har glöden att ta reda på faktan. 

Men hoppas ni förstod någorlunda och kanske själv blev taggade på att välja en växtriklig matväg och låta djur vara, djur och inte mat :)

// AMANDA

Likes

Comments

Hej! Här kommer första inlägget på min lilla blogg. Om exakt 9 dagar så flyttar jag till lilla hålan Bjärnum för att påbörja min ettåriga musikalutbildning. Jag är så galet taggad och vill bara att dagen ska komma nu, nu, nu!!!
Men innan dess  så har jag en hel del att förbereda. Det är saker som ska köpas, sorteras, slängas och packas. Inte jättebra att jag är en expert på att skjuta upp saker till sista sekund då.. Men det löser sig alltid! 
Jag kommer att försöka uppdatera bloggen minst 1 gång om dagen, då jag kommer att skriva om allt som har med utbildningen att göra till mat, hälsa och vanliga vardagsproblem. 

Just nu har jag även börjat en ny livsstil "Raw till 4/Vegan" så en kategori på just det kommer också att finnas.


Hoppas ni vill hänga med på min musikalresa, nu kör vi!! :D

Likes

Comments