OBS!

Detta inlägget är inte att attackera min "ex bästa vän". Anledningen till att jag gör detta inlägget är för jag vill berätta det som faktiskt skedde, inte göra det till någon sorts "expose" inlägg (Tänker inte länka någon sociala medier som jag pratar om). Detta är endast fakta på det som faktiskt hände, inget mer. Jag känner att hon och hennes vänner har försökt få mig att inte ha rätten till "yttrandefriheten", vilket jag har rätten till. Däremot kommer det finnas mina åsikter längst ner.

Lång sammanfattning

Vi kan börja med att jag träffade min "ex bästa" vän Jonna i sjuan. Våren "vänskap" var komplex eftersom vissa dagar var Jonna min vän och vissa dagar inte. Det berodde på hennes beteendet och mitt beteende. Anledning till detta var för att hon blev super lättkränkt över små saker som när jag och min andra vän kallade henne "kossa", vilket var faktiskt roligt att säga enligt mig. Vissa saker jag gjorde dock var lite för mycket, som när jag och min vän retade henne för hon hade kille. Det var helt onödigt och inte roligt egentligen. Detta ledde till att jag och min vän träffade ofta rektorn för dessa små saker...

Däremot vid början av ettan, så ville Jonna "glömma" det som hade hänt förut. Det som fick oss att bli närmre vänner var att vi gick ofta ut och åt, och dessutom var hon den första personen IRL som jag berättade att jag var gay.

Vi brukade ofta hänga efter skolan, med 2 andra killar från min klass. De 2 killar var väldigt förtjust i Jonna. De försökte till och med ragga på henne, på "skoj" sa dem. Men jag kände mig utanför för medans de höll på Jonna var jag liksom bara "där". Om man säger så.

I alla fall vi slutade umgås med dem för den ena var väldigt homofobiskt som varken jag eller Jonna klarade av. Men det var lugnt, vi hade andra personer som ville alltid träffa Jonna, så vi hade kul med det...

Jonna hjälpte mig att vara den jag är, och stolt över den jag är. Hon fick mig att må bra runt henne och när jag var hemma runt min obekväma föräldrar. Med det sagt, så blev hon väldigt arg snabbt över saker som jag sa, som hon inte hade svaret på. Detta kan bero på hennes intelligens, men vem vet.

Men sommaren 2017, så var jag och Jonna ute tillsammans nästan varje dag. Vissa dagar var super dramatiska medans andra var skit tråkiga. Däremot var det roligt när det väl hände, även om vi är inte vänner längre.

Det som var bra, var när jag och Jonna träffade nya personer, så var hon alltid på min sida, alltid. Hon fick mig att alltid må "bra", och såg alltid till att det var så.

När andra året av gymnasiet började hade vi ganska många små dramer vilket rev sönder våran relation. Vissa som handlade om att när "jag och hennes andra vän skrattade om att hon ville bli muslim", "jag ville få henne att sluta röka" eller "jag sa att hon kunde inte tänka". Dessa är små saker gjorde så att det kändes som vi var bara "vänner" och inte "bästa vänner". Jag ska inte argumentera vem som hade rätt i dessa argumentationer, men jag vet att de hade löst sig mycket lättare om vi pratade IRL istället. För att när Jonna bråkar via SMS, blir det aldrig stopp.

Men det riktiga dramat (22/9), Jonna träffade en vän som hette "Sediq", och jag har träffat honom förut och han var lite otrevlig så jag var lite förvirrad varför han hängde med honom, för hon föredrog att hänga med honom än mig. Jag hade egentligen inte brytt mig om det var någon jag inte kände eller någon bekant, men eftersom hon valde träffa någon som jag inte gillade + träffa honom istället för mig, kände jag mig orättvist- behandlad. Så, jag bestämde att träffa någon annan dagen efter för att visa att "jag kunde jag kunde också göra det."

Men sen insåg jag att om jag träffade någon (23/9), så skulle jag ha ju dissat Jonna. Saken är att hon dissa inte mig, utan hon var bara upptagen. Så jag beslöt att inte "dissa henne", men då var det för sent för hon var inte ens i Malmö (hade ignorerat henne hela dagen).

Jag hade en "mental breakdown" över många saker och bestämde att träffa Jonna den 24:e. Men när jag skulle väl träffa henne så var det redan mörkt, så jag fick inte gå ut. Jag insåg att jag kunde skicka allt genom SMS men då var jag säker på att Jonna skulle bli arg för att jag visste jag skulle säga något hon inte "gillade". Det var bland annat "Jag försökte göra dig avundsjuk", hon valde att plocka ut just den SMS:et utav alla 50 jag skickade då jag hade min "mental breakdown". Vilket tycker jag var sjuk för jag öppnade upp mig till henne men sen skiter hon i mitt ansikte lika snabbt. Just frasen "Jag försökte göra dig avundsjuk" var lite onödig. Jag kunde ha sagt "Jag ville ge tillbaks det du förtjäna men insåg att du inte gjorde något fel egentligen". Om jag verkligen ville göra henne avundsjuk, så hade jag behövt dissa henne flera gånger, men det gjorde jag inte ens, för jag insåg det var fel av mig. Logiskt, borde jag inte kunna göra henne avundsjuk över en situation som aldrig skedde.

27/9 så anklagar Jonna's vän Michaela flera saker. Bland annat att jag pratade sexuellt om Michaela's ex och att jag sa att Jonna gillade Michaela. Båda är felaktiga och dessutom är Michaela en mytoman, så tror ej man borde lita på sånt som inte är logiskt, fast Jonna gjorde det ändå.........

Och medans allt dessa rykten är sagt av Michaela och Jonna är fortfarande arg över en missuppfattning så finns det ingen som är sympatiskt mot mina känslor och vad jag går igenom.

Den 28/9 gömmer jag mig på Malmö C för att träffa Jonna. Jag ville att hon och Michaela skulle sluta sprida rykten om mig och hitta på saker om mig som var självklara inte sanna. Responsen av Jonna är att hon säger "stick här ifrån", väldigt argt och knuffar mig. Jag trodde det var det sista som skulle hända mellan oss, men det blev inte så....

Sen så träffades vi en sista gång 29/9 för att jag skulle ge tillbaka min telefon till Jonna. Dessutom ville Michaela ha en förlåtelse även dock ja sa till Jonna att inte hämta Michaela för jag visste hon skulle snacka skit framför mitt ansikte. När jag, Jonna och Michaela snackade hade Michaela hittat på rykten exakt framför mig. Jag blev chockad för jag visste det skulle hända och det var därför jag ville inte prata med henne.

När vi snackade allihop, så höll Jonna kvar på frasen jag sa "Jag ville göra dig avundsjuk", hela fucking tiden. Och Michaela begärde en förlåtelsen för rykten hon hade hittat på. Jag sa, "Om det har skett, så ber jag hemskt om ursäkt", för jag ville att hela dramat skulle sluta, men tills denna dagen håller jag inte med det jag sa. Det var en fejk förlåtelse.

Sen så hade Jonna snackat mycket om mig för Michaela om saker som jag bad att inte göra, men hon gjorde det ändå. Det konfronterade jag Jonna om, hon kunde inte hantera det och försökte nästan slå mig. Men Michaela gav henne en cigg och hon lugna ner. Sedan fortsätter hon med "Jag bryr mig inte" och kom på flera ursäkter att undvika ämnet.

Till slut får Jonna nog och säger jag borde sticka annars gör hon det. Så hon börjar hon lämna, men jag stoppar henne för om jag gav dem en förlåtelse och kontext över vad som egentligen hände, begär jag det också. Men Jonna sparkar mig för jag höll hennes händer för jag verkligen ville ha en förlåtelse.

Sen försöker jag springa loss med hennes gamla mobil, men säger "jag kommer anmäla dig för stöld om du inte ger tillbaks mobilen", fastän hon hade gett mig den. Det slutar med att jag kastar mobilen i geggan och jag sticker därifrån.

Jag senare träffar min pappa och tröstar mig. Men en sak är att min pappa tycker inte synd om hur hon fysiskt och mentalt har försökt förstöra mig. Hon har försökt alltid få allt som "hon vill", samt kunnat slå mig.

Senare så beslöt jag att livestreama på twitch och berätta om allt som hade hänt. Det gick bra och jag mådde bra över det. Sen började Jonna's vänner attackera mig för att jag uttryckte vad som hade egentligen hänt på live streamen. Detta gjorde mig lika arg och dessutom ville mina "fans", ha lite mer info så jag delade lite skämmiga saker om Jonna och hennes familj på andra live streamen. Jag fick meddelande från anonyma konto från Jonna's vänner att jag spred "internet hat" och blev "anmäld". Fast inget skedde så, yikes..

Ett par veckor sen försökte jag följa Jonna på instagram. Jag ville se om hon hade "förändrats". Tydligen hade hon inte. Hon lät hennes vän Michaela förolämpa mig i hennes lur och lekte oskyldig. Detta störde mina dagar och jag ville glömma henne helt, så jag var tvungen att blocka henne.


Kort Sammanfattning

Jonna var en bra vän, hon brydde sig för det mesta och var ganska ofta omtänksam. Men det förändrades p.g.a saker vi inte höll med om. Sedan hennes vän Michaela förstörde allt genom att hitta på rykten vilket gjorde Jonna ännu mer arg på mig och till slut bryta våran relation helt.


Reflektion

Enligt jag, så var mycket ett missuppfattning. Jag tycker också hennes lättkränkta attityd spelar mycket roll. Hade hon varit lite mer förstående och inte trodde på allt hon hörde, hade det inte hänt det som hände. Men med det sagt, har jag gjort många saker. Men varje sak jag gjorde hade en bra anledning. Om Jonna läser det, får du gärna skriva till mig. Jag skulle vilja gärna diskutera allt som har hänt, men det får nog vara då du har blivit av med Michaela. För du har blivit väldigt påverkad av den tjejen, att du låter henne snacka skit hela tiden är helt absurt. Speciellt eftersom inget har något med henne o göra. Man tror nog att hon söker bara attention liksom. Jag har inte något mer att tillägga. Jag är glad att jag ska in i 2018 som mig själv. Behöver inte bry mig om fejka personer och kommer också kunna ha mer tid att jobba. Vilket jag är jätteglad över <3

Puss och ha ett gott nytt år. Vi ska se till så att 2018 är något vi kan komma ihåg! <3
Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vi kan börja med att början av 2017 fick jag mitt första jobb där jag fick betalt (direkt till banken). Jag började jobba för "Svensk Direktreklam".

Början av 2017 började jag hänga ofta med Jonna (ex bästa vän - kommer att göra en till inlägg om våran relation).

Jag tog ett paus från att streama 'satir' (satir; när man med vilje "driver" för skoj skull) för att mina föräldrar tydligen brydde så jävligt mycket om att jag lät "jätte bögigt". Det var massor av andra anledningar men det var den främsta.

När det gäller min YouTube kanal, har den vuxit ganska långsam detta året. Detta har för att jag har inte lagt in mycket energi på min YouTube kanal, eftersom jag har i princip inte brytt mig. Däremot har jag varit modig och lagt ut videos på kontroversiella ämne, såsom; Feminismen, Homofobi och att transpersoner är födda med biologiska könet. Jag kommer att fortsätta göra såna hära videos eftersom mycket av dessa ämnen tas aldrig upp för det "kommer att såra någon". Enligt jag, tycker jag sanningen är viktig mer än "någons känslor". Att ljuga helt onödigt om sig själv för att må bra är farligt.

Däremot genom sommarlovet så hängde jag nästan varje dag med Jonna. Vi brukade göra i princip allt tillsammans. Vi brukade leta efter killar, träffa nya vänner, äta tillsammans, vara hos henne, åka till nya städer osv. Det roligaste saken jag skulle säga vi gjorde tillsammans var när vi träffade en kille som var intresserad i mig. Han var en stor diva mot mig och Jonna, för han väntade i "6 timmar" för att träffa mig, när vi hade sagt att det är nog bäst han åker hem. Fast han vägrade att åka tillbaks till helsingborg. Men när jag och killen snackade insåg Jonna att jag kände mig obekväm så Jonna sprang för att "gå snabbt", men egentligen var det en backup plan att få honom att sticka. Jonna hade tydligen hämtat hennes afghaner vänner för att få killen att sticka. Vilket han gjorde, tack gode gud.

Som sagt, allt kommer till sitts slut. Jag är inte längre vänner med Jonna. Jag kommer att gå i mer detalj i en egen blog inlägg, eftersom jag anser våran relation har varit en jättestor grej som har en stor historia bakom sig. Men i sammanfattning så hade vi ganska många saker som vi inte höll med om, vilket ledde till att våran relation försämrades och vi var inte lika "tighta" längre. Sen så slutade allt med ett rykte från hennes vän. Hon var tydligen avundsjuk att jag och Jonna var så "tighta" tillsammans.

Men som sagt, jag har ju träffat nya vänner på "habitat-q", vilket är ett fritidsgård för unga HBTQ+ personer. Har lärt känna många och det känns bra att man är med sin "egen community", om man säger så.

Sen så har jag nyligen fått ett nytt jobb som telefonförsäljare. Igår var faktiskt första dagen jag har faktiskt sålt något, vilket jag är jätteglad över! Det ironiska är att igår fick jag ett erbjudande att sälja tidningar till folk som bor nära mig. Detta kommer vara mitt tredje jobb nu, är så stolt över mig själv.

Slutsats

Jag tycker 2017 har varit helt okej, jämfört med 2016 så har det inte varit lika svårt att ta mig igenom. Självklart har jag haft dåliga tider, men jag har alltid haft alternativer vilket har hjälpt mig att ta mig igenom. Fast nu är jag väldigt inställt på att börja jobba och vara produktiv inom skolan. Jag vill verkligen kunna göra ett succé av mitt liv! I början av året, brydde jag allt för mycket vem som jag pratade med och vad folk tyckte om mig. Men nu skiter jag fullständigt i vad folk tycker eller tänker om mig. Det är inget dåligt, utan det hjälper mig som person. Som sagt, jag kan ta kritik men dagens samhälle har inga hjärnor att ge "bra kritik". Jag har blivit van vid att vara ensam, för det är det ända jag behöver. Dock hade jag ju varit glad om jag skulle hitta en potentiell partner, vem vet!

Puss och ha en fortsatt trevlig dag!

Likes

Comments

Hej, detta är mitt första inlägg. Vill bara presentera lite om mig själv. Jag heter egentligen Muhammad, men dem flesta brukar kalla mig "Mume". Om du undrar varför mina sociala medior har också namnet "Mumzel", är för att det är mitt "online alias". Alltså det är namnet som är universell. Du får gärna kalla mig Mumzel, det har jag absolut inget emot. Saken är att Mume är bara en förkortning av mitt riktiga namn jämfört med Mumzel är ett påhitt namn som jag har själv gett.

Just nu är 17 år och bor i malmö. Det som jag brukar göra på fritiden är bland annat spela datorspel. Har en gaming dator, vet inte exakt specs, men dem är bra :) Brukar också spela in YouTube videos som bland annat handlar om politik, social sammanhang och slumpmässiga videos. Videos:n är som sagt på engelska för att alla mina tittare ska kunna förstå det jag säger eftersom mina följare är inte baserade i Sverige. Dessutom har jag det lättare att uttrycka mig själv på engelska (eftersom det är ju mitt modersmål), men jag är ju flytande i både svenska och engelska.

Mycket av min tid spenderar jag på sociala medier. För ett par anledningar; Jag brukar känna mig obekväm runt människor, har lättare att uttrycka mig själv via nätet, vill kunna förhoppningsvis få någon succé genom social medier. Jag har för det mesta socialfobi, men om jag hittar dem rätta sorters personer så är jag nöjd. Jag är inte sån som hänger med folk bara för att "slippa" vara ensam. Hellre vara ensam än att vara runt personer som man är tvungen att vara någon man inte är. men blir du glad av alltid ha någon att umgås med, "go for it, you do you."

Slutligen vill jag bara säga att jag är bög. Ville bara dela detta för många fortfarande tror att jag gillar tjejer. Vilket jag tyvärr gör inte. Jagt tycker att tjejer är fina, flawless och har bra “kurvor”. Men enligt jag, så är det inte något jag tänder på. Man ska inte behöva gilla ett visst kön för att samhället säger så. Alla får älska vem dem vill och det är ingens problem, förutom de 2 personerna som är i förhållandet.

Hoppas ni har en fantastiskt dag och sköt om er! <3

Likes

Comments