Kontrolliultra ja kuukauden kehityskuvat.

Hiphei pitkästä aikaa, blogin puolella onkin ollut hieman hiljaisempi väli viimeisten viikkojen ajan. Tämä somehiljaisuus johtuu lähinnä kahdesta syystä: siitä että meidän elämä on rullannut sangen tasaisen tylsään tahtiin kontrolliultraa ja sen tuloksia odotellen ja ennen kaikkea siitä, että mulla on aivan kamala lopppurutistus opiskelujen kanssa meneillään. Varoitankin jo etukäteen, että tuleva kevät saattaa olla täällä someosastolla hieman hiljaisempi. Me ei olla menossa mihinkään, mutta tällä hetkellä viimeisten opintojen kasaan kerääminen ja vielä tänä keväänä valmistuminen vaativat multa melkoista panostusta ja vievät noin 27 tuntia aikaa vuorokaudesta. Siispä kovin montaa kertaa viikossa tuskin ehdin tänne mitään rakentavaa sisältöä tuottamaan ennenkuin gradu on ulkona ja proviisorinpaperit kädessä.


Eevi 11.1.2019 (ylempi) vs Eevi 12.2.2019 (keskimmäinen) ja alimpana referenssiksi vielä 26.4.2018 kun khevonen oli täydessä treenissä (pahoittelut mun kakkalaatuisista kännykkäkuvista)


No miten se meidän tylsä arki on sitten viimeisten viikkojen aikana pyörinyt? Itse olen päässyt hevosen selkään melko paljonkin kun olen liikutellut Pandoraa useampaan kertaan viikossa ja päässyt sen kanssa välistä valkkuihinkin. NIKA:lla olen käynyt edelleen kerran viikossa ja Eeviä on liikutettu nyt kuukauden päivät 10min selästä kävellen. Tyypillinen ratsastuskertamme mummohepan kanssa on sujunut niin että taluttelen alkuun 10min, tehdään selästä töitä 10min ja loppuun taluttelen 10min. Lähes jokaiseen ratsastuskertaan on sisältynyt käyntipuomeja, pys��hdyksiä, peruutuksia ja pieniä väistöpätkiä. Olen hyödyntänyt paljon Eevin kanssa karvasatulaa nyt kun askellajina on ollut tiukasti käynti ja oma satula on luonnollisesti melkoisen leveä tuonne toipilaan selkään. Todella lyhyt aikahan tuo 10minuuttia on tehdä ylipäänsä mitään, mutta Eevin ratsastettavuudessa on ollut jo tämän kuukauden minityöskentelyjakson jäljiltä havaittavissa parannusta. Ensimmäisellä ratsastuskerralla hevonen oli oikeasti kuin puupökkelö, mutta nykyään meidän liikehtiminen muistuttaa etäisesti jo ihan käyntiä ja hevonen pystyy jo jonkinverran kantamaan itseään. Tietenkään tammalla ei ole tehty selästä joka päivä, vaan rytmimme on ollut suunnilleen 2-3 päivää selästä ja 1-2 päivää maasta. Maasta käsin on työstetty pitkälti samoja hommia, eli käyntipuomeja, väistöjä ja sitten ihan vain harjoiteltu ulkona asiallisesti kävelemistä ja isossa tarhassa narun päässä oloa. Ei ihan niin helppoa kuin voisi kuvitella... :D Kuntoutumisen tueksi ollaan harrastettu ahkerasti myös venytyksiä leipäpalojen avulla, sekä selän ja rintarangan pyöristysjumppaa. Näitä viimeisimpiä Eevi vihaa ihan sydämensä pohjasta, mutta minkäs teet kun rouvalle on aika vaikea selittää että "nää on sun omaksi parhaaksi".

Tilanne ylhäältä alas 11.1.2019, 12.2.2019, 26.4.2018


Kuten kuvista näkee, niin mitään aivan valtavaa eroa ei vielä tamman kropassa tämän kuukauden jäljiltä ole havaittavissa. Nojoo, onhan se kasvattanut lisää karvaa... En tiedä onko kyseessä vain mun oma toiveajattelu, vai olisiko tuo säkä näissä myöhemmissä kuvissa ehkä ihan vähän vähemmän törröllään ja selkä täyttynyt millin verrattuna tammikuiseen, mutta kaikenkaikkiaan hyvin alkutekijöissä ollaan edelleen. Erityisesti sieluun sattuu vertailla tuota takapään lihaksistoa viimekeväiseen, mutta parempi pitää nyt vain katse eteenpäin :D Ultrattiin tamman jalka nyt siis maanantaina ja tilanne näytti siltä osin oikein hyvältä. Viikissä jo viimeksi sanottiin, että jänne voi jäädä samanlaiseksi kuin miltä se näytti kuukaudentakaisessa ultrassa, mutta eläinlääkäri oli eilen havaitsevinaan paranemisen ehkä jopa edenneen vielä lisää. Konsultoitiin vielä Viikin päätä aiheesta ja saatiin lupa alkaa lisäämään ratsastusta 5-10min viikossa, eli hitaasti mutta armasti edetään. Eihän tässä ole kuin pari viikkoa ja kohta ollaan kiinni jo 30 min käyntitreeneissä, siinähän ehtii tekemään vaikka ja mitä! Torstaina Eevi pääsee jälleen fysioterapeutin käsittelyyn ja ajattelinpa pyytää piakkoin meidän valkkuakin vähän katsomaan tilannetta, jotta saadaan heti alusta alkaen hommat lähtemään oikeille raiteille!


Tykkää-merkinnät

Kommentit