Kiperät hevoskysymykset

Kysyin ei-hevos -perheenjäseniltäni hevosiin liittyviä kysymyksiä. Uhreiksi joutuivat luonnollisesti isäni, joka on takavuosina asiantuntevasti esimerkiksi huudellut mulle ohjeita kisaverkassa, sekä poikaystäväni, jonka mielestä harrastan "sitä heppatepastelua". Valmistautukaa siis yllättäviin vastauksiin, kun surevat omaiseni kohtaavat hevosmaailman kiperimmät kysymykset!

Kuvissa ikävä kyllä vain minä ja Eevi, pojat eivät jostain syystä innostuneet mukaan heppakuviin...


Kysymys 1: Mitkä ovat gramaanit?

Iskä: Gramaanit ovat hevosen kenkiin laitettavat lisäpainot joilla saadaan vahvistettua kaviolihaksia.

Poikkis: Hevoslajikkeita (Moldovasta).

Toimituksen kommentit: tästä ei selvästikään ollut mitään käryä. Eipä näistä ole kyllä juuri syvällisiä keskusteluja käytykään kyseisten herrojen kanssa...Kysymys 2: Mikä on kouluratsastuksen tarkoitus?

Iskä: Kouluratsaksastuksen tarkoituksena on löytää ja osoittaa ratsastajan ja hevosen symbioosi.

Poikkis: Saada hevonen liikkumaan mahdollisimman monipuolisesti mahdollisimman pienellä vaivalla.

Toimituksen kommentit: no tästä huomaa että on ne välillä muutaman sanan kuunnelleet mun heppavaahtoamisesta kotona. Taisiis onhan nuo vähänniinkuin kartalla.Kysymys 3: Mitä on passage?

Iskä: Passage on kouluratsastus kuvio jossa hevonen askeltaa vuoroaskelin paikallaan.

Poikkis: Se on ravikilpailu. On dressage, ja sitten on passage missä mennään toisten ohi!

Toimituksen kommentit: Iskä oli oikeilla jäljillä, varmaan miettinyt piaffia. Ja ymmärrän tavallaan ajatuksenjuoksun tän ohittamisen taustalla :D mutta ravikilpailu meni kyllä vähän metsään...Kysymys 4: Mikä on kimo?

Iskä: Kimo on hevosen päähän laitettava värikäs ”huivi” jonka reunat on usein koristeltu timantein

Poikkis: Hevosen vaate, pitkähelmainen.

Toimituksen kommentit: Jostain syystä molemmille tuli toisistaan tietämättä mieleen joku huivi tai vaate? Miksi?Kysymys 5: Mitä tehdä jos hevonen ei mene kuljetuskoppiin?

Iskä: Eevi menee....mut jos heppa ei mee kuljetuskoppiin niin se jää kopin ulkopuolelle. No oikeesti siltä voidaan esim. Peittää silmät ja taluttaa se sisään.

Poikkis: Annetaan sille porkkanaa! Ei, ei silloin saa antaa porkkanaa, sitten sä palkitset sitä siitä ettei se mee sinne... Sitä pitää taputella että se rauhoituu.

Toimituksen kommentit: Mun paremmalla puoliskolla on ehdollistumisen perusteet kyllä selkeesti hallussa. En silti ehkä veisi hevostani tämän tiimin lastausongelmaklinikkaan.Kysymys 6: Mikä on keskihalkaisija?

Iskä: Keskihalkaisijalla tarkoitetaan hepan otsan keskeltä sen kaulaa ja selkää halkovaa kuviteellista viivaa. Tämän avulla voidaan selvittää onko hevonen ns. Toispuoleinen. Oikeesti keskihalkaisija on siinä kentällä oleva se halkaisija?

Poikkis: Vatsan halkaisija (!?)

Toimituksen kommentit: mikä vatsan halkaisija?? (Lisätietoja kysyessäni "se mistä näkee kuinka läski se heppa on")Kysymys 7: Mikä on yliastunta?

Iskä: Yliastunnasta termiä käytetään useassakin tilanteessa. 1) hevonen astuu pienemmän tai esim. Ponin yli. 2) tamma on astutettu liian monta kertaa 3) ratsastajan noustessa hepan selkään hän heittää jalan liian vauhdikkaasti hepan selän yli ja putoaa toiselta puolelta alas. Tällöin hän suorittanut ns. Yliastunnan.

Poikkis: Kun tepastelee liian pitkälle.

Toimituksen kommentit: ei kertakaikkiaan mitään lisättävää

Että tällaista hevostietoutta tällä kertaa. Mitäs olitte mieltä näistä vastauksista? Löytyykö teidän lähipiiristä osaavia hevosihmisiä vai onko muu perhe pihalla harrastuksestanne kuin lumiukot?

Tykkää-merkinnät

Kommentit

SuviAnnika
SuviAnnika,
Hehhehehee, tää oli hauska postaus! 😂😂😂 Voisin ite toteuttaa tän postauksen kanssa!
nouw.com/suviannika
MummeliJaMä
MummeliJaMä,
Anna mennä! 😃 Näitä kysymyksiä vois varmasti keksiä vaikka miljoona lisää 😅
nouw.com/mummelijamä