Vi vil at de skal klare seg

Når du får barn så åpner det seg en helt ny verden..

Du ser livet på en ny måte. Du tenker annerledes. Du oppfører deg annerledes. Du elsker på en ny måte og du finner verdien i de aller minste tingene. Slik er det hvertfall for meg.

Jeg trodde jeg kunne alt om barn og oppdragelse før jeg ble mor selv. Jeg trodde virkelig at jeg visste alt.

Vi oppdrar barna våre til å bli gode mennesker. Vi feiler, vi lærer, vi snubler, vi lytter, vi faller og reiser oss igjen.

Vi oppdrar barna våre på forskjellige måter, men med lik intensjon. Vi vil at de skal klare seg.

Vi vil at de skal like seg selv. Og bare det er en hard jobb i seg selv.

Om vi gjentatte ganger unngår kamper, unngår situasjoner hvor barnet slår seg vrang, unngår viktige samtaler og ikke tar oss tid til barna vil de ikke klare seg. De vil ikke like seg selv og de vil ikke takle motganger.Om jeg skal oppdra mine barn til å bli gode mennesker så er ikke kun irettesettelse og «nei» det som gir meg gode barn. Tilstedeværelse er det viktigste, og for å være tilstede må vi være det med hele oss. Ikke med telefonen, ikke med hodet nedi oppvaskmaskinen eller skittentøyskurven. Vi må løfte blikket, søke øyekontakt, se på barna våre. «Hvilke følelser viser de oss når de forteller at de har hatt en kjip dag?», eller «Hvilke glede viser barna våre når vi sier at vi skal til lekebutikken idag?». Det vil du aldri vite om du ikke er tilstede.

Det er helt greit å ikke være i stand til å være tilstede med hele seg til enhver tid. Vi er ikke super-mennesker, vi har opp og ned turer vi også. Men det vi velger når vi får barn er å sette oss selv til side, og barna våre foran, og det gjelder virkelig til enhver tid.Hva er viktig for deg når det kommer til oppdragelse?

- M

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

@