Tenker du noen gang over det?

d a i l y

Hei og hopp alle sammen!

Jeg gidder ikke starte med «uff, skulle blogget for lengst, jeg som hadde planer om å blogge jevnlig» og avslutte med «fra nå av så skal jeg skjerpe meg og blogge mer!», nei. Jeg har ikke dårlig samvittighet for at dagene går i ett, dessuten hadde jeg ingen planer om å bli noen hverdagsblogger heller da jeg starten denne bloggen for 2,5 år siden. Men hallo, 1 innlegg i halvåret blir vel kanskje litt i det kleineste laget, hehe.

Vel vel.. 1 årsdag overstått, 2. feiring av jul og nyttår for minstemann, søknad om barnehageplass er sent og ja, det var vel igrunn det.

Og selvom min første tanke var ett innlegg med bilder og interessant oppdatering fra det siste halvåret så er det ikke derfor jeg skriver her nå.Tenker du noen ganger på om du er en av de altfor mange som dømmer andre mennesker utifra hvordan de kler seg, hvilken hårfarge de har, hva de jobber med, hvor mange barn de har eller kanskje til og med hva de tror på?

Jeg dømmer ikke fordi andre dømmer, jeg misliker at andre dømmer. Og det er ingen som kan si at folk ikke dømmer lenger. For jo, det skjer fortsatt.

Dømmer du fordi du er nysgjerrig? Fordi det for deg til å føle deg bedre? Eller fordi det ligger «naturlig» for deg å dømme noen som ikke ser ut som deg selv og som ikke er deg? Jeg velger å tro at å dømme noen ligger «naturlig» for mange, at det bare skjer av seg selv uten at man bevisst ønsker å dømme. Men der kan jeg ta feil.Tenk om vi bare kunne møte mennesker med åpent sinn, «rene» øyne og positivitet. Hva om det var så enkelt? Hva om vi alle hadde blitt oppdratt med like verdier og likt syn. Altså, at vi alle var oppdratt til å vite at alle mennesker er like mye verdt. At alle mennesker er vakre uansett hvor ulike. At menneskers utseende ikke har noe med hva som bor inni en.

Det er jo lett å dømme mennesker utifra det som er synlig. Men hvorfor gjør vi dette? Det gir oss ingenting. Absolutt ingenting.


Liker

Kommentarer

susannem
susannem,
Så fint skrivet av deg! Hater virkelig folk som dømmer før de engang kjenner deg 😟
Ønsker deg og dine ei fantastisk veke <3
nouw.com/susannem
Mtomine
Mtomine,
Ja det er så dårlig. Virkelig. Tusen takk ❤️nouw.com/mtomine
Renatev
Renatev,
kjempe bra skrevet! Helt enig med deg!:Dnouw.com/renatev
Mtomine
Mtomine,
❤️❤️nouw.com/mtomine
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

@