Hvem er vi, og hva gjør vi egentlig?

d a i l y


Mange lurer, mange uttaler seg, mange ønsker å vite og desverre er det mange som tror de vet..
Men vet de egentlig?


Ja, jeg prater om oss influencere. Vi som får pakker på døra hver dag, vi som aldri merker «reklamere» på produkter vi får tilsendt, vi som aldri trenger å kjøpe ting selv, vi som ikke jobber for det vi får, vi som bruker oss selv og familien vår som reklame-dukker, vi som fremstår så perfekte uten å egentlig være det.. Ja, det er nemlig slik mange vil beskrive en influencer. Og det synes jeg er synd.


- Ja, mange av oss får produkter sponset. Og ja, noen av oss trenger sikkert aldri å kjøpe ting selv. Men ett lite eksempel: 07-15 Jobb. Du jobber hardt, for lønna inn på konto. Ingen spør deg om hvorfor i alle dager du får penger for å sitte i kassa på kiwi? Det ville vel blitt rart? Ja, tenkte meg det.


VI må gjøre jobb for å få tilsendt produkter. Produktene er ofte «betalingen» for jobben vi gjør. Og spør du meg er det ikke lønnsomt for andre enn den som sender oss produktene. Bedrifter tjener på oss, så innmari godt. For det finnes mange av oss som ikke sender faktura etter jobben er gjort. Mange har ikke hodet til å sette seg ned med registrering av enkeltmannsforetak. Og det forstår jeg godt! Det er krevende. Og selv etter 3 år med eget «firma» klør jeg meg fortsatt oppi hodet enkelte ganger.


Nå sporet jeg litt av her ser jeg.... Jobben vi gjør får ofte en tidsfrist, vi må planlegge, innleggene må kanskje godkjennes før publisering (av bedriften), bilder må fikses på, ting må ryddes, tekst må skrives og ikke nok med det, noen ganger får du også en dato å forholde deg til.. Kanskje flere datoer til og med. Mail frem og tilbake, passer datoene? Nei, ikke vet jeg om jeg er i form Onsdag om 1,5 måned kl. 21.00. Kanskje begynne å planlegge da.. Okei, produktene bør ikke brukes noe særlig før bildet taes, det skal jo ikke ødelegges... Så da bør vi ta bildene idag! Nå med en gang.. Så vi hvertfall har kontroll på akkurat det før den gitte datoen.


... Lista er lang. Bedriftene forlanger stort. Vi vet ikke hva vi er verdt. Og nevner du for bedriften at du fra nå av kun prioriterer betalte innlegg, er det en sjanse for at: 1. Du mister en fast samarbeidspartner. 2. Du blir sett på som kravstor. 3. Det blir diskusjon om hvor mye det skal koste. 4. Samarbeidene blir mindre verdt for bedriften, fordi bedriften lett finner en annen influencer som ikke tar betalt.Om vi bruker oss selv eller familien vår som «reklame» for produktene vi får tilsendt er det helt opp til oss. Det blir etter min mening akkurat det samme som en hvilken som helst reklame på feks TV. Barn vises frem i mange forskjellige sammenhenger, oooover alt! Og det tenker ikke folk over?


Njaaaaa. Jeg synes nok kanskje at noen skiller seg ut med å bruke barna sine som reklame litt for mye til tider. Kanskje til og med så mye at jeg føler det ikke er riktig. Men det er ikke opp til meg å bedømme hva som er mye reklame og ikke. Det er foreldrene selv. Vi lever trossalt i 2018, det florerer av reklame hvor enn vi kikker. Hvor enn du er vil en slags form for reklame dukke opp. Og det er jo sånn verden går rundt.


Reklame har vi drevet på med i mange herrens år. Det er bare først nå vi legger oss opp i hvor mye reklame det faktisk er. Fordi nå kan hvilken som helst blogger/instagrammer/snapchat’er få den nyeste BMW’en på markedet liksom, og for de «vanlige» folka i gata blir det vel litt i overkant? «Ååååhhh... De derre som bare sitter på ræva å blogger om livet sitt, de skal jo ha det så himla greit de.. Her får de biler kastet etter seg og i tillegg til det sitter de å ruuuuger på 1 mill, bare sånn for moroskyld».. Ja, og mye fordi dem kan. Fordi de jobber med det. De jobber hver dag. De har _aldri_ fri. Aldri ferie.


Altså, det koster jo penger for dem å «selge» inn en reklame på TV2. Men det koster dem mest sannsynlig ingenting å reklamere for bilen via en offentlig person med 300K følgere. For der blir selve bilen «betalingen», og det er nok også mye billigere enn å sende den reklamen over alt på TV og Internett. For ikke å glemme alle plakatene som skal lages og festes opp i alle gater.Flere av oss kan leve av jobben vi gjør på sosiale medier. Og til noens store fortvilelse så vil det ikke bli færre av oss, det vil bli flere. Jobben vi gjør er viktig for bedriftene som trenger markedsføring, som trenger å bli sett. Vi bruker mange timer hver eneste dag på Sosiale medier, og av den grunn vil reklamen være lett tilgjengelig for de fleste av oss.
Vi gjør en forskjell og bedriftene vil etterhvert se verdien av oss, og vi vil med tiden se verdien av oss selv.


For vi er mer verdt enn hva flere tror. Vi er altfor snille, vi er altfor forsiktige, vi er for redde for å virke grådige og kravstore, at vi rett og slett ender opp med at bedriftene fortsetter i den tro om at jobben vi gjør er mindre viktig enn den faktisk er.
Det finnes mange type influencere, men de fleste av oss er opptatt av rettferdighet og ærlighet.
- M


Liker

Kommentarer

RylaRose
RylaRose,
100% enig! de fleste snakker aldri om det. nouw.com/rylarose
Renatev
Renatev,
Du har utrolig fin farge på håret!<3nouw.com/renatev
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

@