Familj, MTB

Weekend i Trysil

Efter mycket velande pga en väderprognos som visade mest regn bestämde vi oss ändå att dra till Trysil sent på torsdag em. Det var Noah (mellansonen) som absolut ville iväg! Hyrde en stuga via Skistar i sista sekund och var framme i Trysil 00:30 på natten. Häftigt med dessa ljusa nätter!

"Magic Moose" öppnade i full längd i måndags, 7 km maskinbyggd led utför med massa doserade kurvor. Vi köpte liftkort för två dagar och de blev ganska många turer i "Magic Moose". Helt klart Isaks favorit, han gillar att cykla utför. Lite för lite hopp enligt Noah och lite för lite puls och mjölksyra för min smak men absolut väldigt kul led! Perfekt att träna kurvtagning på. Den är graderad blå och väldigt lättkörd men tar man med små barn upp behöver dom kunna bromsa ordentligt! Perfekt med alla "Bike-stops" efter vägen där man kan stanna och släppa förbi snabbare åkare eller ta en paus.

Tyvärr kostar liftkort en hel del men med tanke på vad många gånger vi åkte lift så får de väl va värt det! Sen är det ju gratis att cykla i hela Gullia, Pumptrack, Bikepark mm vilket nästan väger upp ett dyrt liftkort tycker jag!

Det blev väldigt mycket "Magic Moose" fredag och lördag men lördag em, kväll och söndag fm höll vi oss i Gullia! Det finns massa fina, maskinbyggda leder där som alla kan cykla. Hopp, punptrack, doserade kurvor mm. Sen finns även en del utmanande mer naturliga stigar som man kan välja!

Det är svårt att få flyt i cyklingen i Gullia då det är väldigt mycket barn och nybörjare i spåren. Kul att många vill cykla men det är svårt att köra om och det blir mycket stopp. Lördag kväll var perfekt då vi nästan hade Gullia för oss själva! Det gick till och med att köra korta intervaller på kortare lederna som en sprintbana. Sen är det inte lika mycket folk på dom längre lederna som går längst bort i Gullia-området. Som Sweet Dreams, Blueberry Swing, Woodstock och French Moustach. Jag älskar Sweet Dreams❤️ Snabb, massa doserade kurvor och hopp samt i kombination med Rookie tillbaka får man lite puls och uppförskörning.

Pump-Tracken och Bike-Parken är ju oxå jättekul. Vi hängde runt här ganska mycket! Det finns hopp i alla storlekar och även här kan alla köra!

Trots att vädret inte såg så bra ut inför helgen har det varit kanon, lite regn på lördag runt lunchtid bara. Vi hann tyvärr inte med att cykla några leder med naturliga stigar. Det finns två områden med massa fina stigar och jag hoppas vi hinner hit en gång till i sommar för att testa dom. I höst åker vi hit på Barn & Ungdomsläger med OK Tyr, det ska bli görkul! Daniel ska sätta ihop en film med lite GoPro-material som teaser inför det!

Nu är det hem och cykelvård som gäller. Isaks cykel behöver lämnas in på service med ett bakhjul som är skevt och bromsbelägg som behöver bytas. Jag hämtade ut Noahs cykel nyservad och klar i torsdags innan avfärd hos grymma Team Sportia Karlstad. Nu blir det en ny tur dit och lämna in Isaks! Nej, jag kan inte göra sånt själv:).

Stugan: 🌟🌟🌟🌟🌟

I Trysil finns ju allt att välja på stugor, lägenheter och hotell. Sommartid är mycket ledigt så det är bara att välja o vraka.

Pris: 🌟🌟🌟🌟Det finns stugor i alla prisklasser och liftkort betalade vi 1600 kr för två vuxna och två barn i två dagar. Sen att all annan cykling är gratis är ju suveränt.

Leder: 🌟🌟🌟🌟🌟 Baserat enbart på dom maskinbyggda lederna. Otroligt familjevänligt, alla kan cykla de flesta lederna.

Teknikbana: 🌟🌟🌟🌟Det finns en mindre Teknikbana utanför hotellet Radisson och med Punptrack och Bikepark inräknat är det super. Det finns även massa inbyggda balanshinder osv i Gullia.

Annat att göra: 🌟🌟🌟🌟🌟 Det finns höghöjdsbana, vandringsleder, bad, paddla mm mm.

Natur: 🌟🌟🌟🌟🌟 Fjällen är som alltid otroligt vackert!


Vi kommer åka tillbaka! Helst en gång till innan höstens läger!


Gillar

Kommentarer