Tankar och planer inför 2017!

Efter att ha summerat tävlingssäsongen 2016 börjar planeringen inför 2017. Nu gillar ju inte jag att planera så mycket eller att träna så "styrt" men visst har jag lite mål för 2017. Lite blandat, allt är inte tävlingsmål utan jag vill massa mer med träning och MTB nästa år. Så här kommer en lista på utmaningar inför 2017!

1. Största utmaningen blir Xterra Terrängtriathlon den 26/8 i Stockholm. 1500 m simning, 30 km MTB och 10 km terränglöpning. Detta innebär att jag "måste" simträna mer än vad jag gjort 2016. Har ju bara simmat på tävling i år förutom ett testsim för att kolla om jag kom ihåg hur man crawlade.
Det innebär oxå att det behövs mer löpträning än tidigare, jag springer ju ungefär 1-2 ggr/vecka som det är nu. Men aldrig intervaller eller backe tex, bara samma 5-10 km rundor lugna rundor. Löpningen kommer vara största utmaningen eftersom jag pga mina knäproblem har svårt att springa på ojämt underlag. Men det går bra om jag tar det lugnt!
MTB-etappen är jag inte ett dugg orolig för även om den beskrivs som "svår" av arrangören! Ska iallafall bli superkul, ser verkligen fram mot denna utmaning och träningen inför den!

2. Fortsätta utveckla och förbättra OK Tyrs Barn & Ungdomsträningar MTB tillsammans med de andra ledarna. Att satsa på barn och ungdom var det viktigaste målet jag hade inför 2016 när jag tog över som ordförande i OK Tyrs cykeldel. Jag brinner för att utveckla denna verksamhet!
Satsningen blev väldigt lyckad och vi mer än tredubblade antalet cyklande barn. Vi har till och med blivit så många att vi behöver ha kö inför nästa år!

3. Köra så många XCO-tävlingar jag hinner/kan bara för att det är så kul! (Jäkligt jobbigt oxå, det är typ maxpuls från start till mål). Det är den roligaste tävlingsformen inom MTB tycker jag. Dessutom är det så kul när vi är ett helt gäng från klubben som är iväg och tävlar!

4. Mera Multisport
AIM Challenge Lindvallen planerar jag och maken att köra ihop. Tur för mig att han kan orientera eftersom jag tyvärr är kass på det!
Sportkullan AR, multisporttävling för tjejer i Älvdalen där man kör tre tjejer i lag. Jag hoppas verkligen vi får ihop ett lag till 2017.

5. OK Tyr Tjejträning för nybörjare.
Vi (jag och några av MTB-tjejerna) planerar för en nybörjarkurs 2017. Vore så kul om vi kunde bli fler tjejer som cyklar MTB. Vi tror att intresset och behovet för en nybörjarkurs är stort! Det blir oxå lättare för oss att anpassa nivån på träningarna. Det har varit en stor utmaning i år och föregående år då förkunskaperna har varit väldigt olika hos tjejerna!

6. Testa en Swimrun-tävling.
Jag har bara testat på Swimrun träningar tidigare och det verkar så kul! Ska bara övertala någon att hänga på...... Hoppas på Åsa:)

Så jag har massa planer inför 2017, hur allt ska hinnas med blir ett senare problem. Träningen inför och under 2017 kommer bli ganska varierad eller behöver bli det iallafall! Av någon underlig anledning brukar de bli mest MTB ändå:) Sen återigen så satsar jag inte på att vinna någonting, tränar och tävlar för utmaningen, för att det är kul och för att jag mår bra av det!

  • 966 visningar
  • Nära Karlstad

Gillar

Kommentarer

Helena Enqvist
Helena Enqvist,
Jag hoppas du får i hop ett lag till sportkullan, för det är så otroligt bra arrangerat och roligt. Det var en av höjdpunkterna i somras. Något helt annat än det jag gjort förut. www.helenaenqvist.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229