Dagsutflykt till MTB Hjulsjö

I lördags hade vi en heldag i Hjulsjö (Bergslagen Cycling). Perfekt dagsutflykt för att cykla MTB, bada, grilla, fika och ha kul i teknikbanan. Så kul att vi fick med två familjer till från klubben med ungefär jämngamla cyklande barn.
Kan verkligen rekommendera detta underbara, charmiga ställe! Vi mötte flera trevliga ortsbor som berättade att bygden levt upp mycket tack vare cyklingen!
Lederna startar vid Hjulsjö Motionscentral, mitt emot Hjulsjö kyrka. Det finns cafe, dusch, bastu och cykeltvätt som är öppet mellan 7-17 (kafét 10-17 sommartid). Det går även att hyra cykel och MTB-guide!

Här kommer hela OK Tyr-gänget på rad förbi Hjulsjö Kyrka efter ett av baden.
Lederna är fina, väl utmärkta och lättcyklade. Har inte hunnit testa alla men Hjulsjö Svart MTB 8, Smedjan MTB 5 och Bredsjö Röd MTB 6 kan absolut rekommenderas. Det finns åtta olika leder, från 5-43 km långa.

Teknikbanan med hopp, pumptrack och doserade kurvor är jättefin. Liten, men superkul att köra i. Barnen höll sig så klart helst här och i badet:)

Perfekt att turas om att köra leder, på fm drog "papporna" iväg och var borta misstänkt länge. Vi trodde dom körde nån längre led men det visade sig att dom hittat till Bredsjö Blå Ostcafe. Där blev de tydligen fika och grymt god rabarberpaj.

Efter lunch (grillade hamburgare vid badplatsen) drog jag och Eva-Lisa ut på samma tur som dom gjorde på fm. Va ju såklart tvungna att stanna vid kafét och svalkade oss med grymt god hemgjord rabarbersaft. Vi hamnade mitt i fårmjölkningen, bräkande får överallt! Supermysigt, litet fint café❤️ Spännande att ta sig igenom vargstängslet också när vi cyklade vidare på leden. Har aldrig sett ett vargstängsel förut!
Cyklade förbi en loppis och var såklart tvungna att stanna lite där. Ångrar lite att jag inte köpte den där gamla "doktorsväskan" men hade svårt att få med den på MTB:n.
Leden Bredsjö Röd 6 är 19 km och går i blandad terräng. Asfalt, gammal banvall, grusväg och fina lättcyklade flowiga stigar.

Det är nära till en liten badsjö med fin grillplats, ca 0,5-1 km att cykla. Det blev ett par turer ner hit och barnen ville helst bada en gång till! Det blir varmt i solen och speciellt om man hänger i Teknikbanan hela tiden!

Det här får vi absolut göra om och perfekt att åka iväg flera familjer så att alla kan cykla och hänga runt! Hoppas vi hinner med någon mer dagsutflykt under sommaren, Nora och Pershyttan vill jag gärna kolla in.

Gillar

Kommentarer