En dag i veckan är min "Boosta fåfängan dag". En dag då jag verkligen tar hand om mig själv och ser till att allting är i toppskick. Jag detoxar mitt hår ( dock endast varannan vecka) med ett speciellt schampoo som verkligen ska ta bort ALLA kemikalier, avgaser, rester av hårprodukter och liknande. Efter denna detox kur låter jag håret självtorka och har inte i några som helst produkter förrän nästa gång jag ska tvätta håret. Efter den tvättomgången så har jag i mina vanliga oljor för då får sig håret en påminnelse om att den måste ta tillvara på detta. Vi använder ibland för mycket olja vilket gör att håret på ett sätt glömmer att ta tillvara på det för det är för mycket samt att det ligger ett lager med produkter och täcker porerna så håret kan inte ta upp någon näring från produkterna du har i håret. Därför är det bra med en detox då och då. Jag kör på märket redken

Förutom detta så tar jag självklart hand om huden också. Jag tvättar av mitt smink, sedan gör jag en hemmagjord ansiktsskrubb på: äggula, socker samt olivolja som jag skrubbar hela kroppen med. Vid låren och magen har jag även i lite kaffesump istället för socker för kaffet hjälper till lite bättre mot celluliter. Efter skrubben är det dags för ansiktsmask som jag väldigt enkelt gör själv genom att blanda spirulina med lite vatten till en pasta som jag stryker på ansiktet och låter sitta tills den torkar. Jag avslutar med en bra ansiktskräm och är len som en bebis efteråt, kroppen brukar jag smörja in med olivolja eller med en ordentligt hudlotion som är framtagen för min hudtyp.


Som extra finish bleker jag tänderna och fixar till naglar, ögonbryn o.s.v. Extremt skönt efter en sådan här dag då man känner sig betydligt mycket fräschare.

Det viktiga att komma ihåg också är att tvätta dina sminkborstar en gång i veckan minst samt byta örngott helst 2 gånger i veckan. Sminkborstarna är som mobilerna; bakteriefyllda då du använder dessa i ansiktet varje dag så samlas hudrester och smink emellan stråna där bakterierna sedan älskar att frodas. Samma som på ditt örngott där det också fastnar massa fetter som sedan täpper till dina porer igen.

Tack och godnatt!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Har ni någonsin tvångstankar?

Jag har detta .. typ hela tiden. Jag älskar att utmana ödet liiite för mycket. 

Ett exempel är när jag står i köket och lagar mat. Jag är livrädd för ugnen jag kan inte ställa in eller ta ut saker därifrån men ändå så tänker mitt huvud "jag måste röra det där jag måste känna om det faktiskt är varmt och om man bränner sig". Nu är jag ju inte helt tappad bakom flötet jag vet att någonting som precis kommit ut ur en ugn på 200 grader ger rejäla brännskador men det finns ändå någonting inom mig som drar mig mot att testa.

Jag brände mig nyss också btw. Jag stekte köttfärs sen skulle jag flytta stekpannan till diskhon och tar handen under pannan som stöd och bränner såklart handflatan. Detta var verkligen inte med meningen, om det inte är mitt undermedvetna som vill veta hur det känns. Men grejen är trots att jag nyss bränt mig vill jag fortfarande känna om det är varmt? Borde jag kanske ringa och spärra in mig någonstans?

Likes

Comments

​Din mobil är bland de mest bakteriefyllda ting i din omgivning. Du har med dig din mobil överallt vilket gör att det samlas extremt mycket bakterier här. Om du har skal på din telefon så samlas det även bakterier och skit mellan skallet och telefonen. 

I mitt yrke får vi in telefoner som inte ser ut att vara tvättade på år, skalen sitter i princip fast klistrade på telefonen p.g.a. fett, gamla rester och andra saker man helst inte vill veta vad det är. Vissa kunders händer ser även de ut som att de inte är tvättade på några veckor vilket gör att om jag ska ta i din telefon, ställa in inställningar och testa den får jag dessa bakterier på mina händer sedan på min dator och sedan är spridningen igång. Jag tror ni alla haft naturkunskap i skolan och vet hur epidemier sprids. 

Jag förstår inte hur man som människa kan vara så snuskig, helt ärligt. Tvätta av din telefon helst en gång om dagen för jag kan nästan slå vad om att du inte tvättar händerna efter att du till exempel ätit mc donalds innan du tar i telefonen, du tvättar inte händerna efter du stått på bussen och hållit i samma handtag som 100 människor innan dig tagit i eller att du tvättar händerna innan du tar upp telefonen om dina händer blivit skitiga p.g.a. andra omständigheter. Förstår ni då hur mycket bakterier det samlas på denna lilla ägodel? När du sedan pratar i telefonen och har den mot huden, vips så kan du lita på att du har fler finnar där, större porer än du borde p.g.a. en oren telefon. 

Kan tilläggas att detta även gäller ditt tangentbord på din dator, laptop eller din surfplatta! 

Likes

Comments

Människan är den mest utvecklade varelsen på jorden, vi har dock inte förlorat några av våra instinkter utan snarare bara förändrat dem samt anpassat de efter samhället. Tilliten tillexempel som människan kan visa till andra varelser som de anser förtjänar den är en sådan instinkt. En människas tillit hänger alltid på en skör tråd då minsta felsteg kan få denna tråd att gå av och bli oreparabel.

Som butiksbiträde eller säljare som det även kallas är detta otroligt viktigt i vardagen. Att vara en bra säljare innebär att du ger en sådan tillit till kunden att den kommer tillbaka till just dig vid frågor eller ytterligare köp. Personligen har jag en tjej som jag anförtror mina fransar och även hur jag ska ta hand om min hy, jag har en annan tjej som jag anförtror vilka hårprodukter jag ska använda och ytterligare en som hjälper mig med smink. Jag är nog en väldigt enkel kund på det sättet, jag litar på säljaren men förväntar mig samtidigt en viss nivå av proffesionalism från dem.

Till exempel om en försäljare inte hälsar på rätt sätt, verkar osäker och så vidare går jag helst inte tillbaka till denna. Men är säljaren glad, har koll på saker och verkligen visar att den vet vad jag vill ha så anförtror jag mig till den personen och går helst inte till någon annan för nu vet hon/han vad jag vill ha och hur jag vill ha det.

Om det någon gång blir fel, på produkt eller en vara eller liknande kan detta bryta detta band av förtroende även om felet inte ligger hos individen i sig. Jag som arbetar i en butik som säljer telefoner har extremt hög press på axlarna att bygga rätt förtroende till kund, se till att inga missförstånd sker då människan också är en utmärkt åsiktsspridare. Tycker man en sak, man har blivit fel behandlad, det har blivit fel pris, fel information, fel utifrån dina krav så kommer omgivningen få veta och detta skapar då en bild hos omgivningen som gör att fler tar avstånd och även bildar en uppfattning om dig som individ och inte bara utifrån denna händelse.

Här kommer en viktig lärdom in; Nyttja ALDRIG personangrepp. Om en människa gör fel beror detta på en händelse inte på individen i sig. En människan kan BETE sig som en idiot men ÄR inte en idiot vilket är extremt viktigt att kunna skilja på.

​Det gäller även att kunna bjuda på sig själv till kunderna, till exempel bjuda på en liten show då och då. 

Likes

Comments