"För lite mer än två veckor sen sa den pojken jag tyckte så himla mycket om det han inte fick säga. Han sa att han inte visste vad han kände för mig längre. 

Så vi träffades inte på två veckor och igår träffades vi för att lämna tillbaka varandras saker och nycklar. Så himla sorgligt! Det är sån sjuk sak att stå framför personen man är kär i, kolla den i ögonen för att säga hej då och ge en sista kram. Hur gör man det?"

Det där var vad jag skrev i en blogg för exakt 4 år sedan. Tänk att jag idag också saknar den personen jag skrev om då! Men idag saknar jag honom inte för att han nyss gjort slut med mig. Idag saknar jag honom  för att vi nu har vart tillsammans i 3 år sen vi började träffas igen, att vi har en bebis ihop som blir 8 månader idag och att han idag är i Kina, alldeles för långt bort från mig och vårt barn! Tur att han kommer hem om inte allt för lång tid. Tänk hur det kan bli.  ❤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nyss satte jag min ens inte 6 månader gamla bebis på pottan, torkade honom med hemmagjorda våtservetter och sen knöt jag upp honom i en bärsjal för att han skulle somna. Alltså va?? Vem har jag blivit??

"Potträna börjar en väl med om några år, torka bebisen gör en väl med köpta våtservetter och sova kan bebisen göra i vagnen på dagen." Typ så tänkte jag förut.

Jag tycker absolut inte det är något fel att tänka så som jag gjorde men vad mycket roligare det är att jag ändrat mig! Och det passar vår familj så himla mycket bättre. Helt plötsligt blir det KUL att N behöver kissa och bajsa och inte något tråkigt om vem som ska byta blöja... (okej, nu började jag/vi med det här för 2-3 dagar sedan så kan ju hända att jag ångrar mig snart igen)

Och de hemmagjorda våtservetterna, inte alltså krångligt att göra och jag vet vad som är på och att det inte är någon fara att N får det i munnen. Jag kan alltså torka honom runt munnen eller torka av hans händer utan att vara rädd för att han stoppar händerna i munnen direkt efteråt!

Hur kul är det att gå med en skrikande bebis i en barnvagn? Inte alls kul! Ibland funkar vagnen bra, ibland inte. Och oftast vaknar han i alla fall när vi går in och har alltså inte sovit klart vilket leder till en gnällig bebis. N vill vara nära mycket, mycket och jag vill ha honom nära mycket! Så vår ergobaby adapt och nu även vår bärsjal får jobba en hel del och det är så mysigt!! Både när han sover och när han är vaken.

Ibland har jag tur (ja, ibland är det faktiskt skönt att få sitta själv i soffan utan bebis på mig) och han fortsätter sova i vagnen när vi kommer in och ibland kan han till och med gå med på att sova själv i sängen ett litet tag. Men oftast vill han sitta i sjalen, selen eller somna i famnen när han ammar när han ska sova. Och när han är vaken gillar han att sitta själv utan stöd som han precis har lärt sig och så är det väldigt spännande att smaka på tårna också!

Likes

Comments

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Japp, jag tog ett gravtest som visade att jag var gravid. Och valde att fortsätta att vara gravid och föda barnet och ta hand om barnet. Det har jag aldrig gjort förut. ❤

Vilka länder besökte du?
Spanien besökte jag. Och Norge när eftersom vi flög därifrån. Sen var jag ju mest i Sverige som vanligt.

Är det något du saknar år 2016 som du vill ha år 2017?
Min kropp för mig själv... Det gör inget att barnet äter på mig (ammar) men det är såååååå mycket bättre att han är på min kropp än i min kropp!!

Vilket datum från år 2016 kommer du alltid minnad?
15 januari, datumet när vi fick reda på att jag var gravid. Och så klart 20 och 21 september när barnet föddes! ❤

Vad var din största framgång 2016?
Är att bli förälder en framgång? Det är i alla fall det absolut bästa med det här året (och hela livet!).

Vad spenderade du mest pengar på?
En bil. Och sen på bebisen, trotts att vi fått ärva väldigt mycket saker.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare än de 2 senaste åren i alla fall.

Vad önskar du att du gjort mer?
Jag vet inte, jag har inte gjort mycket alls i år. Det hade ju vart kul att göra mer saker men jag vet inte riktigt vad jag skulle ha gjort, jag orkade/kunde ju inte göra så mycket när jag var gravid.

Bästa boken du läste i år?
Jag vet faktiskt inte om jag läst ut ens en bok i år? Jag har nog bara börjat på några olika.

Vad gjorde du på din födelsedag 2016?
Gick till BVC med min bebis och på kvällen kom min familj förbi och sa grattis åt mat och fikade.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år bättre?
Om jag inte tyckt det var så tråkigt och jobbigt att vara gravid.

Vad fick dig att må bra?
Att jag födde mitt barn och att han är frisk och mår bra. ❤

De bästa nya människorna du träffade?

Mitt barn såklart!!! Och annars en person som jag fick kontakt med för att hon också fick barn i år, vi träffas inte så ofta men vi skriver med varandra nästan varje dag och det är väldigt kul!

Betyg för 2016?

Tillslut så blev det ett väldigt bra år ❤💕

En bild från när jag och S var helt nya föräldrar och bebisen bara var några dagar gammal. Och en bild från dagen innan julafton. ❤

Likes

Comments

På min gamla blogg brukade jag ha en lista i slutet av sommaren om vad som hänt under sommaren osv, så den vill jag ta med hit också!!

- Har du varit sjuk eller skadat dig? Nej, inte mer än foglossning och svullen pga gravid... det kan verkligen få en att känna sig sjuk ibland.

- Bästa köpet? Vi betalade ju vagnen och babyskyddet i somras men vi beställde de sakerna i våras. Jag hoppas i alla fall att det var bra köp! Att bebin kommer gilla att åka vagn och bil.

- Vad spenderade du mest pengar på? Samma som ovan. Plus alla andra grejer vi köpt till bebin... så mycket pengar... och ändå har vi fått ärva ganska mycket saker. Sen kanske vi inte alltid valt de billigaste grejerna i och för sig.

- Gjorde någonting dig riktigt glad? Faktiskt inte, tycker fortfarande inte att det är så kul att vara gravid. Ibland när jag tänker på att jag ska få en bebis så blir jag jätteglad och pirrig men oftast går det bara inte att ta in?! Så himla stor grej som kommer förändra livet för alltid, det går liksom inte att förstå för mig.

- Vilka låtar kommer alltid påminna dig om den här sommaren? Ingen aning, känns som hjärnan liksom stängt av sig. Lyssnar mycket mer på poddar än musik nuförtiden, lite tråkigt faktiskt men gillar ju verkligen poddar också.

- Var du gladare eller ledsnare i sommar jämfört med tidigare somrar? Förra året skrev jag bland annat "Jag fick ju inte ta semester när jag ville så på min semester var jag mest stressad över att jag inte hade något att göra p.g.a. ingen kompis eller Sebastian hade semester samtidigt...". Och lite samma gäller i år. Jag var stressad över att jag inte gjorde något när jag ändå var ledig från jobbet. Jag hade mycket hellre haft semester i augusti i år så att jag kunde gått hem och vart föräldraledig direkt efter, då hade det känts mer värt. För nu när jag är föräldraledig så känner jag inte alls någon stress i att jag behöver hitta på eller göra saker.

- Vad önskar du att du gjort mer den här sommaren? Vet inte, har försökt att njuta av att inte ha gjort något speciellt, utan bara kunnat ta det lugnt, eftersom jag antagligen inte kommer kunna ta det så lugnt de kommande somrarna, hehe.

- Vad önskar du att du gjort mindre? Svarar samma som förra året "Vart så stressad när jag egentligen inte har haft något att vara stressad över." Jag är alldeles för bra på att bli stressad över saker som jag egentligen inte alls behöver vara stressad över!

- Hur tillbringade du midsommarafton? Absolut inte som förra året i alla fall, för då var jag superbakis. I år var vi hos S föräldrar och åkte till ett sånt där stort midsommarfirande som de brukar vara på och sen var vi bara hemma hos hans föräldrar med hans syskon.

- Favoritprogram på tv? Kollar verkligen inte på tv. Fast nu när hösten börjar så är det faktiskt lite mysigt när alla tv-program drar igång igen. Typ att ha på idol i bakgrunden, det känns så tryggt liksom.

- Bästa boken du läste i sommar? Jag har faktiskt inte lyckats läsa ut någon bok i sommar. Har börjat på både Under det rosa täcket och Ja, jag har mens, hurså?. Det jag har läst i de böckerna är väldigt bra, samtidigt som en blir så himla irriterad på hur orättvist det är!

- Vad har du gjort i sommar? Jag har inte orkat göra något. Vi har ju flytta och gjort i ordning för bebisen men annars har jag faktiskt inte gjort något speciellt alls.

- Vad ångrar du? Kanske att jag inte njuter mer av och fixar med med att jag är gravid. Fast egentligen tror jag mest att jag tror att jag "borde" ångra det, för att en "ska" njuta av det och vara så himla ambitiös och ta massa fina bilder på magen, fixa en gipsmage (eller vad tusan det heter), köpa 1000000 småsmåsmå kläder, osv...

- Vad gjorde du första dagen på sommarlovet/semestern? Först hade jag ju semester när vi åkte till Spanien i början av juni (kom jag på nu när jag svarat på typ alla frågor, orkar inte ändra svaren fall något kanske borde ändras pga glömde bort den resan, hehe). Och nästa gång jag hade semester så började jag den med att vi flyttade.

- Finns det något som skulle gjort din sommar bättre? Jag längtade ju till nästa sommar när jag inte är gravid (förhoppningsvis!! haha) och istället har en bebis att vara med. Dock hade det ju inte alls vart kul om bebisen hade fötts så mycket för tidigt så att jag hade haft hen utanför magen i somras. Att jag inte hade haft sån foglossning då kanske, så jag hade orkat göra saker.

- Hur skulle du beskriva din stil i sommar? Ful. Känner mig inte alls fin som gravid. Och nu börjar de få klädesplaggen jag kan ha bli för små och gå sönder... haha... tur att jag snart kommer kunna ha mina vanliga kläder!

- Vad fick dig att må bra? Att få vara med Sebastian!

- Vem saknade du? Har nog inte saknat någon speciellt mycket i sommar.

- Hände det något jobbigt i sommar? Inte mer än foglossningen, som faktiskt har blivit bättre de senaste veckorna!

- Vem var den snyggaste killen du såg? Sebastian. Vem skulle jag annars kunna svara? Håkan på Ullevi också (ännu en sak jag glömde bort att jag gjort i sommar... hjärnan funkar inte riktigt så bra när en är gravid.... hehe....).

- Sista frågan, är du nöjd med sommaren 2016? Jag hoppas sommaren 2017 kommer kännas mer givande och kul, för nu har jag haft två ganska tråkiga somrar på rad och sommaren innan dess jobbade jag hela sommaren. Men sommaren har väl vart helt okej ändå!

En av de bättre dagarna i somras, när vi var på Håkan på Ullevi!

Likes

Comments

Nu var det ju så där superlängesedan jag bloggade! Vi har passerat både 2 månader och 1 månad till BF. Igår var det max en månad kvar tills bebisen blir vräkt och imorgon är det endast 2 veckor kvar till BF. Och idag är min första föräldralediga dag! Kul att jag vaknade innan 7 :))))) Så var det när jag hade semester också men blev bättre sen. Det vore ju skönt att få sova mycket nu innan bebisen väljer att titta ut, för då lär jag ju inte få sova så mycket.... Aja, jag ska väl inte klaga, jag sover faktiskt väldigt mycket bättre än många andra gravida, tror jag.

Det här att jag inte ska jobba på minst 8 månader är så himla konstig tanke! Jag kan inte tänka mig hur det kommer bli. Mycket pga att jag verkligen inte kan föreställa mig ett liv med en bebis. Jag hoppas i alla fall att bebin vill stanna i magen i någon vecka till så jag förhoppningsvis hinner bli lite mer förberedd, för just nu känner jag mig inte alls redo än. Jag kände mig mer redo för några månader sedan. Hemmet är i alla fall redo, vagn, säng, skötbord, babyskydd, kläder.... ja, det vi behöver nu innan (vi behöver säkert inte ens allt det vi har) bebin föds är fixat!

En bild från hörnet där bebin kommer bo.

Och här är tre bilder från min babyshower som jag blev överraskad med för 2 veckor sedan.

Jag trodde verkligen inte att det skulle bli någon babyshower. Så jag blev så himla, himla överraskad och glad när massa vänner stod i Johannas vardagsrum när jag trodde att jag skulle fika med henne och Sibbe. Sibbe var tyvärr inte där men sex stycken andra vänner var där! :)

Likes

Comments

"Sno om ni vill!" skrev en bloggare om den här listan, så då gör jag väl det då.

Planer för sommaren?

– Flytta klart och få ordning i nya lägisen, förbereda inför att en bebis kommer och bor med oss där, vara ledig i fyra veckor och bara ta det lugnt och göra vad jag känner för just den dagen och antagligen vänta och längta en del efter bebin!

Bästa sommarstället?

– Den här sommaren antar jag på någon skuggig plats, kanske vår nya stora balkong om vi hittar några bra möbler att ha där. Annars är gräsmattan/altanen hemma hos mamma ett ställe jag ofta hänger på på somrarna och ett ställe jag tänker att jag hänger på när jag tänker på sommaren.

Här badar du helst?

– Den här sommaren antar jag i badkaret i nya lägisen, annars gillar jag att bada där det är klart vatten så att en ser att det inte är massa växter eller djur/fiskar där jag badar.

Hur länge ska du vara ledig?

– 4 veckor.

Vad ser du mest fram emot?

– Att få börja förbereda inför bebin på riktigt! Kanske köpa en säng, tvätta och vika in små kläder i någon byrå osv.

Bästa sommarmaten?

– Något lätt, typ sallad, som en bara slänger ihop av saker som behöver ätas upp hemma. Det brukar bli kul och gott!

Vad kommer du köpa inför sommaren?

– Har köpt en ny bikini och några klänningar. Förhoppningsvis hittar vi några bra balkongmöbler att köpa!

Vad lyssnar du helst på?

– Lyssnar massa på massa podcasts, det är nice när en solar. Och så har jag börjat uppskatta musik igen efter att ha tappat bort det ett tag (det här med att vara gravid gör en helt konstig), plus att det är mysigt att höra på S när han städar/diskar/fixar för han sjunger alltid på något då!

Bästa sommardoften?

– När en cyklar/är ute och går och det luktar av någon blomma/växt, nyklippt gräs och eller grillat. Och alla andra somriga dofter.

Hur kommer du att minnas sommaren 2016?

– Jag hoppas som mysig och förväntansfull! Men vi får väl se. Den kan ju bli lång och seg också. Speciellt eftersom jag ska vara ledig i fyra veckor utan att ha någon enda plan och att jag tycker det är lite segt att vara gravid. Som sagt så hoppas jag att det kommer blir roligare och kännas bättre nu när jag får mer tid att tänka på och fixa med graviditeten och inför bebisen!

S och jag hemma hos hans föräldrar i helgen ❤

Likes

Comments

Nu var det ett tag sedan jag skrev igen, nu har vi till och med passerat 3 månader till bf! Vi har även gått in i tredje och sista trimestern, bokat in alla barnmorskebesök och nu är vi mitt uppe i flytten. Ja, är en mitt uppe i en flytt så kanske en inte borde ligga i en soffa och skriva ett blogginlägg? Men jag har städat och packat så mycket måndag och tisdag att jag har fått så ont i höger sida av bäckenet/jumsken/rumpan/ner i benet att jag knappt kan stå upp! Så jag ligger i soffan och lyssnar på Sebastian som dammsuger och städar klart sovrummet. Min mamma har vart supersnäll och hjälpt till att städa jättemycket också! Och pappa har hjälpt till och köra bort grejer till det nya förrådet. Tur att de kan/orkar/vill hjälpa till! Känns så himla dumt att ha dragit igång en flytt och sen inte orka/kunna hjälpa till så mycket. Snart är det klart i alla fall! Och imorgon när jag slutar jobbet vid ca 16 så har jag SEMESTER i 4 veckor!! En dag tidigare än de flesta på jobbet eftersom vi får tillgång till den nya lägisen på fredag. Det ska bli så skönt när allt är färdigflyttat och jag har massa lediga dagar framför mig!!

Kastar in lite bilder jag tog på hur lägisen vi flyttar från såg ut innan vi började packa ihop den.

Likes

Comments

Förra fredagen var det 4 månader till bf. Det är en så himla konstig tanke, att om ca 4 månader så har jag och Sebastian en bebis att ta hand om.

Mer saker som har hänt den sista tiden är att vi har skrivit på kontrakt för lägenheten jag skrev om i inlägget när det var 5 månader kvar till bf. Så 1 juli flyttar vi till en lägis med hiss. Det blir nice. Men väldigt tråkigt att flytta från den här lägisen. Tycker om den så mycket! Och området också! Men det blir förhoppningsvis bra i den andra lägisen också. Det ska bli väldigt skönt med hiss och den har mycket större balkong och sol lite längre på balkongen än det är på vår balkong nu.

En tråkigare sak är att jag antagligen har börjat känna av foglossning. En dag hade jag gått hem från jobbet vilket tar ca 30 min och nästan direkt efter mötte jag upp en kompis och var ute och gick i över 1 timme med henne. Jag hade så himla ont långt ner i ryggen och rumpan efter det. Och nu får jag ont nästan direkt när jag går längre än 10 minuter. Väldigt tråkigt. Det har faktiskt inte alls vart så kul att vara gravid nu igen. Jag känner mig mest bara så himla stor och inte alls fin plus att det är så tråkigt att vara begränsad i vad en orkar och det här är ju säkert bara början... Eller så blir det bättre. Det får vi hoppas att det blir!

Jag tror att en anledning till att det känns tråkigt att vara gravid nu igen är för att jag lägger så lite fokus på graviditeten. När vi hade beställt vagn och babyskydd så la vi fixandet av saker till bebin på is för att fixa med flytt och massa annat känns det som. Så nu försöker jag tänka mer på att jag är gravid och kollar på lite bebisgrejer igen. Det ska bli så skönt när vi flyttar, då ska vi ge bebisen plats i lägenheten, för nu har hen ingen plats alls. Alla kläder som jag fick av min kompis efter hennes senaste barn står ouppackade i en IKEA-kasse på golvet till exempel... (kändes ju även lite onödigt att packa upp de eftersom vi nästan var säkra på att vi skulle flytta när vi fick de). Så när vi flyttar ska vi gå igenom alla kläder och packa upp de så att de får plats i den ny lägisen! För i den lägenheten kommer vi vara tre stycken som ska bo, inte bara två stycken som vi är nu.

Men innan flytten är det massa roliga grejer planerade! Först Håkan Hellströms konsert på Ullevi nästa söndag och på tisdagen efter åker vi till Spanien i en vecka!

Bebins nuvarande boende har börjat växa lite mer nu i alla fall känns det som... jag har börjat slå i magen i saker pga tänker inte på att den sticker ut lite mer nuförtiden...

Likes

Comments

Lite bilder från vad vi gjorde när det var långhelg förra veckan.

Jag var på bilutställning och loppisar runt där mammas sambo har ärvt ett hus. Jag och min plastsyster hittade en vagn som vi till slut bestämde att hon skulle köpa pga hon har ett barn som snart är ett år och min bebis är ca -4 månader. Vi hann även fika hos min mormor och morfar i deras sommarstuga.

Jag och Sebastian var en del i Ulvsby och övningskörde och åt mat.

En kväll hade vi bokat bord på Pinchos och hade dejt där med massa god mat!

Varje morgon gick det att äta frukost ute på balkongen!!! Vid lunch är det dock skugga där så en dag åkte vi in till stan och käkade lunch med Sebastians kompis på en uteservering. Och bestämde att vi skulle grilla hemma hos oss med några till vänner dagen efter. Det var första gången vi grillade på min grill på över två år och som vanligt är alltid den bästa glöden när en har grillar klart.

En annan förmiddag bjöd jag över min kompis Linda så fikade vi på balkongen och när hon gick så tog jag tag i att rensa ut lite kläder som jag inte kommer kunna ha förrän barnet är fött. Det blev inte mycket kläder kvar...

Sen var det dags att jobba igen och S hade lite söndagsångest över det men otroligt nog hade inte jag det. Jag tror det är en blandning av att bebisen alltid rör sig så mycket mer på jobbet än när jag är hemma och att det bara var 4 veckor (nu är det bara  3 veckor) kvar tills vi ska åka till Spanien och vara lediga igen! Efter Spanien är det ca 11,5 jobbdagar kvar för mig innan jag har semester igen i 4 veckor (vi måste vara lediga 4 veckor i juli, kontoret stänger, annars hade jag nog inte tagit semester då) och när jag kommer tillbaka i augusti så får vi se hur länge till jag jobbar men det blir ju inte mer än ca 6 veckor iaf! Det känns inte alls speciellt långt kvar till bf när en delar upp det så där!

Likes

Comments

I tisdags såg det ut som ovan i vår graviditetsapp. Halvvägs alltså!!!

Nu börjar det även synas att det bor en bebis där inne och inte bara pizza!

På tal om det. Jag mötte en släkting på väg från jobbet häromdagen som jag inte träffat sen jag blev gravid. Hen hälsade på mig med "hej tjockis!", det känns inte riktigt okej (det är fler som sagt liknande saker).
1 för att jag hade jacka på mig och antagligen prick såg ut som vanligt (alltså ogravid)
2 för att så tjock har jag ju inte blivit än, förutom på magen, eller? Och jag vet inte ens om tjock är rätt ord om magen?
3 oavsett gravid eller inte så tycker jag inte en säger till folk att de är tjocka. Bara för att jag är gravid så är det ju inte ok att diskutera min vikt/min kropp (om jag inte visar upp magen och vi pratar om den men kommentera bara magen/det som verkligen ändras pga graviditeten då (och tänk ändå på vad du säger) och inte resten av min kropp, tack)! Lite samma sak som jag skrev innan med att det ej är ok att bara ta på en gravids kropp utan att fråga. Jag är mer än bara en kropp, även om jag är gravid!

Än så länge har jag väl vart rätt skonad från sånt här (tjockis-snack och magklappar utan att fråga innan) men det är ändå sånt som irriterar mig och jag läst om att andra gravida upplevt innan jag själv blev gravid.  Det är ju redan så himla mycket hets när en inte är gravid på hur en ska se ut, vad en ska väga osv... Jag odlar en bebis, min kropp kommer förändras men det ger ingen rätt att diskutera min kropp med mig på ett annat sätt än innan jag blev gravid (finns ju såklart undantag, t.ex. om jag tar upp det men då handlar det oftast enbart om magen!! Ev ibland även om brösten, för de har också ändrats mycket pga gravid)!

Till lite roligare saker! Nu håller snyggingen på bilden på att fixa frukost till oss (jag har redan druckit lite smoothie, till så här sent klarar jag mig inte utan frukost) och sen ska vi åka och beställa vagn och babyskydd!! Det kan ju verka lite tidigt men vi ska köpa en Emmaljunga-vagn (modell super nitro om någon skulle vara intresserad) och de stänger sin produktion i juli... Så om vi vill ha en chans att få den färgen vi vill ha så måste vi beställa nu! Babyskyddet ska vi beställa nu pga att vi får rabatt på det när vi beställer vagnen.

Känns så sjukt att köpa saker till en bebis. VÅR bebis! ❤

Likes

Comments