Veckans tacksamhetslista

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja med detta inlägg, för efter denna veckas semester känner jag så mycket tacksamhet som jag knappt kan sätta ord på. Dock är jag så glad för att känna såhär för det kommer jag att leva länge på, väldigt länge. Vi kom ju hem igår vilket var otroligt skönt efter den långa resan hem. Men jag har ändå en längtan tillbaka upp dit vilket jag tycker är jätteroligt. Det ska däremot bli kul att känna av sommaren här hemma också genom att träffa mycket kompisar och ha det härligt här hemma. Jag vill förvarna er att denna veckas lista kan bli lite lång så det är lika bra att jag börjar. Denna vecka är jag tacksam för...

... att jag nästintill fått ett "andra hem". Tänk att det endast tog två besök upp till Piteå för att jag skulle känna sådan trygghet där. Jag är inte heller den som brukar kunna hitta ställen som känns lika bra som hemma då jag verkligen skapat en stor trygghet här hemma eftersom jag bott i samma ort, i samma hus under hela min uppväxt. Det känns dock väldigt bra med tanke på att vi kommer att flytta upp dit inom en snar framtid.

... att jag träffat så underbara människor. Jag vet inte om det bara är jag som tycker att det norrländska folket har väldigt lätt för att välkomna människor med öppna armar? Men det är den uppfattningen jag har. De är så trevliga och vill alla väl, även om det är första gången man träffat dem. Nu kanske jag har haft tur att träffa en kille som har ett grymt trevligt kompisgäng och en så fin familj, men ändå.

... att semestern har varit fullspäckad. Det är lite delade åsikter kring denna punkt. Jag önskar att jag och J hade haft lite mer lugn under denna vecka då vi knappt hunnit andas för saker och ting har skett hela tiden. Men, jag är glad för att vi tagit vara på varenda sekund av denna semester för att kunna få ut så mycket som möjligt av den. Som ni vet så följer ju detta mitt sommarmotto om att tacka ja till mer saker.

... att jag åkt vattenskoter för första gången! Så skoj det var. Var lite nervös först för jag tänkte att jag inte ville åka så fort, men jag satt mig på den, tog tag i styret och jäklar vad det gick. Adrenalinkicken jag fick av att åka snabbt med den gjorde att händerna skakade haha. Men det var såå kul och verkligen en upplevelse eftersom det inte är något jag har möjlighet att göra när jag vill.

... att vädret har varit FANTASTISKT! Alltså detta var någonting jag inte riktigt hade förväntat mig faktiskt. Eftersom all snö hade smält bort för bara ca tre veckor sedan uppe i Piteå tänkte jag inte att värmen skulle vara så pass intensiv som den varit. Men jag klagar inte då jag kunnat gå i riktiga sommarkläder utan att frysa minsta lilla. Enda gången det regnat var såklart när vi gjorde aktivitet så som att åka till Storforsen och när vi var påväg ut till ön med vattenskotern. Det vädret vände dock och blev jättefint så det gjorde absolut ingenting. Sedan älskar jag ju midnattssolen också som gör att man kan vara vaken nästan hela dygnet för att det är så otroligt ljust ute, sååå härligt!

... att jag har kunnat lägga min hypokondri på hyllan. Inte för alltid, men att ens ta upp telefonen för att googla har varit prio 0 under veckan, jag har inte gjort det en enda gång. Det har varit så otroligt skönt för ni som hängt här på min blogg ett tag vet om att jag haft ganska stora problem med att fastna i hypokondriska tankar. Lycka! Ibland får jag även ångest som jag inte kan kontrollera, men de få gånger jag känt av det denna vecka har jag kunnat vända på det om jag bara fått en stund i mina egna tankar.

... att veta att jag och J har två veckor semester kvar tillsammans. Oj vilken lycka det är att veta att det roliga inte är slut än för denna sommar. Under v.28 och v.29 har vi gemensam semester och just nu har vi bara pratat lite löst om att åka upp till Piteå igen då vi inte hann träffa allt folk och för att vi knappt hann vara med J:s familj. Men vi får se hur det blir, det är ändå lite skönt att inte spika någonting just nu.

... att jag märker att jag växt mycket som människa. Detta är på ett allmänt plan och inte något som hänt under en veckas semester. Det jag syftar på är att jag insett att jag har blivit mer öppen och vågar lite mer än tidigare. Förr var jag väldigt feg när det kommer till att ta kontakt med nya människor för det ända jag har tänkt på är att de ska tycka något illa om mig. Under veckan har jag träffat folk som jag inte träffat tidigare samt fått en bättre relation till dem jag bara träffat någon enstaka gång. Det ger mig en insikt i att jag har blivit mer säker i mig själv när det kommer till att skapa och stärka relationer som jag tidigare har tyckt varit jättejobbigt. Jag har låtit mig själv kasta mig ut i det jobbiga och bara göra det istället för att backa. Det gör mig stolt över mig själv.

... att mina föräldrar har tagit hand om mina växter. Det här är en så liten grej egentligen men något jag är väldigt tacksam över eftersom jag ser mina växter som bebisar. Mamma har kommit till vår lägenhet för att vattna blommor samt att de har haft mina kryddplantor hemma hos sig för att ta hand om dem haha. De har växt sååå mycket som ni kan se på bilden, citronmelissen har dock gett upp så den misslyckades jag med. Men den storbladiga basilikan, thaibasilikan och chiliplantan växer så det knakar, alltså åååh så mysigt! Nu ser jag bara fram emot att fixa iordning min balkong (som jag tjatat om sedan typ januari men ej tagit tag i)..

Gillar

Kommentarer

emiliakarlsson
emiliakarlsson,

Vad roligt att det känns så bra i Piteå i och med en framtida flytt! Och vilken lättnad det måste kännas att hypokondrin blivit bättre. Hoppas det förblir så, förstår ju verkligen känslan av ångest i samband med hypokondri.. Kram på dig! 💕

nouw.com/emiliakarlsson
msahakangas
msahakangas,
Det känns fantastiskt roligt och skönt att få en paus från ens tankar en aning! <3 Kram finis
nouw.com/msahakangas
Ida,

Så himla härliga punkter!! Underbart att du har mer semester att se framemot i sommar 😃

idanilssonphoto.se
msahakangas
msahakangas,
Jaa så härligt! <3
nouw.com/msahakangas
evelinajosefines
evelinajosefines,

Gud så roligt att du känner att Piteå har blivit som ett andra hem och att ni kommer flytta dit upp inom en snar framtid. 🥰

nouw.com/evelinajosefines
msahakangas
msahakangas,
Jaa det känns verkligen så härligt! <3
nouw.com/msahakangas
matildatakkula
matildatakkula,
Hej finis! Hoppas allt är bra med dig! Jag har precis lagt upp min första video på youtube som du gärna får kolla in. Länk finns i mitt senaste inlägg. Kram på dig <33
nouw.com/matildatakkula