Veckans tacksamhetslista

Godmorgon(middag) på er <3 Visste knappt vad det var för dag imorse när jag vaknade, dels för de lediga dagarna denna vecka och för att jag jobbade igår. Men idag är det söndag och ni vet vad det innebär, en tacksamhetslista. Hur bra är det inte med sådana listor? Älskar att läsa andras liknande listor och gillar även att skriva mina, eftersom det gör att jag börjar tänka på alla de positiva och fina sakerna som jag borde vara tacksam över. SÅ bra. Och tack för era hittills så bra tips för att motivera sig själv, jag kan relatera till dem men det handlar nog om att jag måste bli bättre på att ta till mig dem och utföra det.

I alla fall, denna vecka är jag tacksam över:

... att det börjat hända något i min odling! En av de första sakerna jag såg imorse var att det hade kommit lite skott i en av kartongerna som jag sått basilikafrön i. Åh, jag blev verkligen så glad! Ställde även ut resten av odlingarna i solen som kikar fram lite då och då idag, så jag hoppas verkligen att något börjar hända där i också under veckan. Så mysigt ju! Hoppas bara att jag har tillräckligt gröna fingrar så att resterande börjar kika fram haha..

... att jag tog tillvara på de soliga dagarna. Lyckades pricka väldigt rätt med att vara ledig under veckan då det var just de dagarna som solen verkligen värmde på. Som ni vet hade jag en fantastisk onsdag full av produktivitet, avslappning och häng med kompisar. Dessa dagar är något som ger mig otrolig energi vilket den faktiskt gjorde, kan typ tänka tillbaka på den och bli helt pirrig.

Dock kanske jag inte riktig tog vara på soltimmarna under torsdagen eftersom jag var en aning bakis, men jag låg ute på balkongen och lapade sol under dagen vilket verkligen behövdes. Lyckades få lite färg på kroppen och bara det lilla gjorde att jag kände mig så mycket fräschare igen. Tänk vad lite som behövs för att man ska få lite mer energi igen, och det jag menar är då att solen skiner. Men här i Sverige ska man vara tacksam för det fina vädret, men nu får vi hålla tummarna att det håller i sig under sommaren med tanke på den dystra och mörka vintern vi fick i år.

Ett tips från Maya Parnevik. Hon har tipsat om "kortleken" som uppvärmning innan träning, och denna tycker jag är rätt rolig faktiskt. Du väljer ut 4 övningar, alltså en till varje symbol (hjärter, ruter o.s.v.) i kortleken. Kör sedan detta med en kompis och ta vartannat kort. Så rolig start på ett träningspass även fast detta såklart också kan vara tungt vissa gånger. Körde detta i fredags och det gjorde träningspasset lite mer avslappnat eftersom det började på ett roligt sätt.

... att jag tycker att min syn på träning har blivit mer sund. Tidigare har jag känt mig dålig så fort jag ser att någon tränar, då har jag fått en instinkt att jag också måste gå ut och springa till exempel. Det är klart att man kan bli motiverad av andra men att göra det för att någon annan gör det, för att själv inte känna sig sämre är inte så hälsosamt. Inte för mig i alla fall. Men nu när jag börjat ta mig till gymmet lite då och då så känner jag mig nöjd, även fast jag vet att jag inte är så stark just nu och kan därmed inte lyfta hur tungt som helst. Min kondition är inte den bästa ännu men den finns där och jag accepterar det, för jag kan inte vara topp efter att inte ha tränat regelbundet på flera månader.

Jag är glad över att jag är nöjd över vad jag gör i träningsväg idag oavsett hur mycket eller lite det är. Jag kan acceptera om kroppen inte känner sig så taggad på ett tungt och jobbigt pass, då kan jag anpassa mig utefter det utan att bli besviken på mig själv. Mitt mål är att hitta motivation till att träna för att bli stark i kropp och sinne, vilket just nu känns väldigt bra då jag känner att jag är på rätt väg. Så viktigt att träna för att man själv vill, att man tycker att det är roligt och för att man mår bra av det. Klappar mig på axeln för dessa tankar då det inte alltid varit en självklarhet för mig att tänka så.

... att jag får så fina kommentarer. Jag nämner detta ofta i mina tacksamhetslistor men det ger mig så mycket verkligen, vilket jag tror att många av er kan relatera till. Ni är många som verkligen visar att ni läser mina inlägg och visar sig engagerade i kommentarsfältet, men en person jag vill lyfta fram i detta är @emiliakarlsson. Hon skriver så fina kommentarer och är en av dessa som visar att hon tagit sig igenom hela inlägget istället för att bara skriva en "tråkig" kommentar som knappt visar att man läst inlägget. Jag tycker alla kommentarer är fina såklart men vissa betyder mer och Emilia är verkligen duktig på att visa sådant, så tack så mycket för det! <3

Gillar