Veckans tacksamhetslista

Hallå på er finisar! Solen skiner (än så länge) och jag känner mig ganska taggad på den här dagen, tror det var för att jag vaknade i bra tid, runt 08.30. Ibland om jag sover till 10 kan jag känna att precis hela dagen är förstörd och att det inte är värt att göra ett enda dugg. Det där är ju första känslan jag kan känna så det är ju inte så att det blir en dag i sängen, utan att jag bara känner mig otroligt otaggad på sådana dagar. Men idag är inte en sådan dag, idag är en bra dag! Det är ju då söndag och dags för en ny tacksamhetslista också. Så, denna vecka är jag tacksam för...

... att jag känt mig rättså glad under hela veckan. Jag är oftast glad majoriteten av tiden men under vintern och så var jag inte alltid jättetaggad på att ta mig upp ur sängen och göra dagen. Sedan våren började visa sina bästa sidor har jag blivit mer och mer taggad och glad varje dag vilket är så normalt, vet att vi är fler som blir mycket mer levande under denna tid. Den här veckan har jag i alla fall känt mig glad i allmänhet, trots att det inte har varit så jättebra väder och det är ju skönt att vädret inte alltid ska behöva påverka ens humör.

... att jag och min syster börjat prata om mer saker med varandra. Jag och min syster har alltid varit nära med varandra men vi har liksom inte varit som bästa kompisar hela livet. Det här beror ju då på att jag är en riktig sladdis så min syster är hela elva år äldre än mig, så hon flyttade hemifrån ganska tidigt. Vi har liksom inte levt i samma hem under vår uppväxt och den stora åldersskillnaden har gjort att vi inte är på samma nivå tankemässigt. Detta har ju då gjort att vi inte riktigt pratat om jättedjupa saker alla gånger, både för att vi har stor åldersskillnad men också för att vi inte hörs av varje dag. Det jag i alla fall vill komma fram till är att vi börjat göra det mer och mer den senaste tiden vilket jag uppskattar väldigt mycket. Vi har alltid stått varandra nära men nu går det liksom att ge varandra tips för man kan förstå varandra mer än vad jag kunde förstå henne tidigare när jag var yngre. Hoppas ni förstår vad jag menar! Syskon är det bästa vi har i alla fall <3

... att jag blivit bättre på att inte stressa mig igenom dagarna. Jag är specialist på att tänka tanken att jag inte har tillräckligt med timmar på dygnet. I onsdags när jag var ledig gick jag upp redan vid 06 för att jag tänkte att jag inte alls skulle hinna någonting om jag hade gått upp 08 som mitt alarm faktiskt var ställt på. Satt och jobbade några timmar på morgonen, fotade lite och sedan gick jag ned och jobbade lite mer hos pappa. Allt detta tog mig ca 9 timmar och där var hela min lediga dag förbi, men jag fick ju faktiskt mycket gjort om jag tänker efter. Men just den stressen att jag inte tycker att jag hinner någonting, att dagarna går alldeles för fort, speciellt när jag är ledig och vill ta tag i en massa saker.

En annan sak är att jag sällan vill planera in saker efter jobbet för att jag bara vill hem då, men det här har jag verkligen blivit mycket bättre på de senaste veckorna. Nu vill jag liksom göra något när jag ändå slutar vid 15 de flesta dagarna istället för att bara dega här hemma. Det känns jätteskönt att jag blivit bättre på att hitta på saker med vänner eller familj, även i veckodagarna för som sagt tycker jag att det ger välbehövlig energi. Gillar att inte behöva lägga alla aktiviteter eller alla träffar under helgerna, det blir lite för mycket då. Hellre utspritt och balanserat, det är något jag mår bra av.

... att maj äntligen är här! Som jag nämnde i ett tidigare inlägg så är maj en av mina favoritmånader. Just i år har väl vädret kanske inte visat sin bästa sida men jag hoppas att det längre in i maj blir lika varmt som det brukar kunna vara. Det känns som en månad som ger en liten försmak på sommaren med varmt väder samt lite härliga aktiviteter. Ska verkligen ta vara på maj men då måste vädret ge med sig också haha.. Vill ha lite mysiga picknickar med vänner utan att frysa, är det så mycket begärt?

... att jag inte varit lika hypokondrisk som jag kan vara. Har faktiskt kunnat slappna av lite i mig själv och inte tänkt på en massa dåliga saker så fort jag känner minsta lilla ömhet någonstans. Har inte googlat en massa eller fått grov ångest för att jag tror jag har alla möjliga fel. Det känns otroligt skönt och det är något jag jobbar på hela tiden. Är det någon mer än jag som känner att ens hypokondri har blivit brutalt mycket värre sedan pandemin bröt ut?

... att ni som läser min blogg är så fina. Jag har sett att ni blivit några fler som besöker min blogg och bara det är jag otroligt tacksam för. Inte nog med det så ger ni så fina kommentarer vilket ger mig så mycket glädje och motivation. Tack så jättemycket för det, det betyder massor! <3

Gillar

Kommentarer

emmapetersson
emmapetersson,

Åh vad skönt, låter som väldigt vettiga och fina grejer att vara tacksam över!

nouw.com/emmapetersson
msahakangas
msahakangas,
Jaa men visst, det brukar ju ofta finnas mycket att vara tacksam för om man får fundera litegrann <3
nouw.com/msahakangas
Amanda (Swedish Passport),

Men åh så härligt inlägg, och helt fantastiskt att du mår så mycket bättre psykiskt kring så många grejer. HEJA DIG! 😃

swedishpassport.com
msahakangas
msahakangas,
Åh vad gullig du är, det känns jätteskönt faktiskt! <3
nouw.com/msahakangas
emiliakarlsson
emiliakarlsson,

Kan relatera så mycket till hypokondrin... Tyvärr så är jag också hypokondrisk av mig och jag tenderar också till att googla en massa vid minsta lilla besvär som min kropp märker av. Dock kommer det i perioder för mig och för tillfället känns det bra. Men förstår dig till fullo och allt googlande bidrar verkligen till en fruktansvärd ångest, det kan nästan vara lite läskigt emellanåt. Skönt att det hela känns bättre för dig nu iaf <3

nouw.com/emiliakarlsson
msahakangas
msahakangas,
Håller verkligen med om att det kommer i perioder, och när den perioden väl är där så är det riktigt jobbigt. Skönt att veta att man inte är ensam men tror det är många som är likadana vilket är så synd. Om man bara kunde börja leva lite mer utan den där oron <3 Kram på dig!!
nouw.com/msahakangas
nellielillskog
nellielillskog,

Så fint att du och systerns relation utvecklas!!

nouw.com/nellielillskog
msahakangas
msahakangas,
Ja men det är ju så härligt! <3
nouw.com/msahakangas
Moa
,

Bästa Magdis, blir så glad av att läsa listan <3 kram från Moa

msahakangas
msahakangas,
Åh men tack fina fina Moa, du är bäst <3
nouw.com/msahakangas