Veckans tacksamhetslista

Min kollega har öppnat en liten glasskiosk här i centrum och glassen var sååå god!

Hallå på er! Då var det söndag igen och vi vaknade faktiskt upp här hemma i lägenheten. Eftersom vi åkte med pappa till akuten igår blev helgen inte riktigt lika händelserik som vi hade tänkt oss, men som sagt är jag bara glad att han mår bra igen. Vi bestämde oss faktiskt för att åka hem från Rättvik redan igår kväll då mamma känner sig mer trygg att vara hemma om något mer skulle hända, istället för att vara på en camping, vilket jag förstår. Så vi packade ihop och åkte iväg för att hämta upp pappa som hade en helt annan färg i ansiktet och ett leende på läpparna, vilket han absolut inte hade under gårdagens morgontimmar. Det blev i alla fall en mysig roadtrip hem och vi kom tillbaka ungefär 22.30. Det fick bli några avsnitt av Big Brother som vi hade missat och även lite Robinson som vi också brukar följa.

Idag är planen att åka iväg för att fixa lite papper nere på pappas jobb, sedan hem för att plocka iordning lite här hemma då att det är organiserat inför kommande vecka. Denna vecka är det ju valborg och just nu har vi faktiskt ingenting planerat så vi får se vad som händer gällande det. Ska ni göra något speciellt på valborg?

Dags för min lilla tacksamhetslista igen och denna vecka är jag tacksam för...

... att min pappa mår bra. Kanske inte så otippat att denna hamnade på listan efter vad som hände igår. Men när jag fick höra att läkarna till en början trodde att det kunde vara en hjärnblödning eller en hjärntumör som orsakade hans huvudvärk fick jag en rejäl klump i magen. Nu var det ju bara vad de hade i åtanke innan de gjorde magnetröntgen men bara tanken att det hade kunnat vara så illa är hemsk. Min pappa är min största trygghet i livet, precis som min mamma såklart. Men jag och min pappa har verkligen ett speciellt band och vi är väldigt lika när det kommer till mycket. Tanken av att kunna förlora honom på en sådan kort tid fick mig såklart att börja tänka ännu mer på att man ska ta vara på den tid vi alla har tillsammans, för det finns ingen plan för hur länge det är kvar för någon av oss. Synd att behöva tänka så men det ligger ju någonting i det, för man börjar ju tänka efter om det verkligen är värt att bli irriterad över vissa småsaker eller ta saker för givet överlag.

... att jag tagit vara på vardagarna denna vecka. Måste verkligen säga att jag haft en del att göra hela veckan men det har såklart varit bra saker. Har umgåtts med kompisar tre gånger denna vecka och det är någonting utöver det vanliga då jag inte är den som alltid är jättetaggad på att planera in en massa saker när jag väl är ledig. Dock har jag varit på promenader, ätit middag och shoppat lite tillsammans med kompisar den här veckan vilket har varit jätteroligt. Ens vänner ger en så mycket energi och för mig är det i vardagen denna energi behövs som mest när det annars bara är en massa rutiner.

... att jag fick en hyllning av @isabylund i hennes "Veckans lista". Det här gjorde mig verkligen så otroligt glad och rörd. Hon gav mig en hyllning för att alltid ge engagerade kommentarer som visar att jag verkligen läser inläggen och bryr mig om vad som står. Det är så fint att höra det då det är någonting jag verkligen har haft som riktlinje när jag kommenterar, att försöka visa att jag inte skriver en kommentar bara för att. De där kommentarerna som lyder: Fin bild, eller bra inlägg är inte alltid så roliga att få för det känns som att de inte betyder så mycket, precis som Isa skrev i hennes inlägg. Det beror ju såklart på vilken typ av inlägg det är men helst av allt vill man ju verkligen ha genuina kommentarer som visar att den som läser faktiskt har läst ens inlägg. Tack ännu en gång Isa, sånt gör en så glad speciellt när man känt sig lite lost i sitt bloggande <3

Gillar