Veckans tacksamhetslista

Från förra årets fantastiska midsommar i Rättvik <3

Men hörrni, det är redan söndag igen! Idag har vi inte speciellt mycket planerat förutom att åka iväg och kolla på utemöbler till balkongen. Det känns bra att komma iväg och se vissa alternativ för att sedan få en bild av vad vi vill ha, så att det dessutom finns en plan B om vi inte gör av pallar. Jag tycker att det är sååå svårt med utemöbler, speciellt nu när vi måste anpassa oss efter en inte så jättestor balkong. Men något bra och praktiskt tror jag säkert att det finns, ska bli lite spännande! Under dagen måste jag och J verkligen ta tag i vår lägenhet då den verkligen hamnat i kläm denna vecka haha. Det behövs städning, byte av sängkläder, diskning, tvätt o.s.v. Men det gör mig faktiskt ingenting, känner mig nästan lite taggad på att få det rent och fräscht igen. Så härligt med en nystädad lägenhet inför veckan. Hur gör ni? Har ni specifika städdagar? Vi pratade faktiskt om det, ifall vi ska börja med att städa en viss dag i veckan och veta att det då blir gjort istället för att bara skjuta fram det. Så får det nog bli!

Som sagt är det söndag och det innebär en ny tacksamhetslista för den gångna veckan. Bara en kort summering av denna vecka innan jag listar vad jag är tacksam över är att den verkligen har gått upp och ned när det kommer till känslor och mående över lag. Dock kunde jag verkligen känna att jag lyckades vända på humöret mot slutet av veckan, tror faktiskt att påskhelgen kom väldigt lägligt för att få lite extra ledighet. Nog om det, denna vecka har jag varit tacksam för:

... att jag faktiskt känt mig ganska taggad på att jobba. Denna känsla kom mot slutet av veckan då jag innan hade haft ett litet mental breakdown just gällande jobbet. Kändes som att lite spänningar behövde släppas ut och det gjorde dem när jag bara fick gråta ut. Efter det kändes det inte så svårt att ta sig till jobbet, inte ens igår när jag jobbade på påskafton. Det kändes verkligen otroligt skönt eftersom jobbet är en så stor del av ens liv och kommer vara det för resten av ens liv typ. Såklart kommer det dagar eller veckor när jobbet inte alls känns bra, så kommer det alltid att vara och man måste komma ihåg att man inte heller är fast på en arbetsplats för alltid.

... att jag fick höra fina ord på jobbet. Dessa kommentarer kom dagarna efter att jag varit så nere och haft dåliga tankar om jobbet, de kom verkligen passande. Fick höra av en kollega att hon tycker att jag är så gullig mot henne vilket jag inte ens reflekterat över, och det kändes så fint att hon sa det. Sedan sa en annan att hon hörde från kontoret hur jag tog emot kunderna och kom sedan till mig för att säga att jag gör det så bra. Att det låter som att jag ger varje kund en personlig hälsning istället för att säga samma sak till alla. Åh detta gjorde mig verkligen så glad och jag tog verkligen till mig det, så på lördagen hade jag en väldigt bra inställning gentemot alla kunder hela dagen. Så viktigt men ack så svårt ibland för vissa kunder kan vara djävulen själv haha..

... att jag har så fin kontakt med mina föräldrar. Jag har nämnt detta förut men jag är så så så tacksam för dem. Vår relation har blivit väldigt bra sedan jag flyttade hemifrån vilket jag tror är en väldigt vanlig och bra förändring av att flytta hemifrån. Det är ofta de jag hör av mig till om jag inte mår bra eller känner mig ledsen för det är nog dem jag lyssnar på mest när det kommer till att ta lärdom. J är också en viktig trygghet i mitt liv men ibland vill man inte tynga ned varandra i ett förhållande så när jag behöver ännu mer rådgivning och tröst vänder jag mig till mina föräldrar som jag vet alltid finns där för mig. De vet liksom redan hur jag är och hur jag hanterar saker, och därför ger de mig råd utifrån det. SÅ fint.

... att jag fått ha några extra lediga dagar i veckan. Som tidigare nämnt behövdes verkligen dessa lediga dagar, för visst var det längesedan det var så? Det var väl typ i julas som man fick vara ledig några extra dagar. Och ännu är de lediga dagarna inte slut för det kommer en imorgon också, sååå härligt. Nu ska jag bara se till att vi hittar på någonting så att vi tar vara på dagarna men gör vi inte det så är det okej för som sagt behöver hemmet tas hand om och för mig känns det mysigt med lite storstädning.

... att jag bestämt mig för att ta vara på denna månaden för att unna mig själv lite saker. Ser så mycket fram emot att ta vara på detta nu inför vår och sommar. Som jag nämner i varje inlägg behöver jag lite nya kläder och sådär men också lite nya produkter så som ögonbrynsfärg, ansiktskräm och så. Skulle även vilja gå till frisören MEN, nu kommer det tråkiga med det.. Det känns inte alls värt för mig att gå till frisören då det verkar som att vattenrören i vår lägenhet är så dåliga att de får mitt hår att skifta i lite gröna nyanser. När jag färgade mitt hår, inte senaste gången utan den gången innan det så höll den blonda färgen sååå bra och var fräsch väldigt länge. Detta gjorde att jag inte behövde lägga mycket pengar på mitt hår under förra året och det är någonting jag verkligen uppskattade. Denna gång så tycker jag att färgen är så tråkig redan trots att jag färgade i december. För många kanske det låter som att det är dags för mig att färga håret eftersom det är tre månader sedan, men blir besviken över att det är så stor skillnad från förra gången. Vi får se om jag lyckas tygla min snålhet och ta mig till frisören ändå haha..

Nu måste jag börja göra lite nytta så detta inlägg får vara klart för denna gång, hoppas ni uppskattar dessa listor! Kram på er, ta vara på ledigheten nu<3

  • Vardag

Gillar