Veckans tacksamhetslista

Älskar dessa bilder, från en mysig eftermiddag/kväll sommaren 2019. LÄNGTAR efter detta!

Godmorgon söndag! Idag vaknade jag upp till en riktigt grå dag, så otroligt tråkigt. Dock så ska jag ändå iväg och fixa lite papper hos pappa så det gör inte så mycket egentligen. Innan det är dags för lite jobb ska jag iväg med mamma till en så mysig butik i Strömsholm, vid slottet. Där finns det såå fina inredningsdetaljer och denna gång vet jag att jag kommer köpa med mig en ljuslykta (eller två) om de fortfarande finns där. Har suktat efter de så länge men känt att jag inte riktigt haft råd just de gångerna jag varit där. Men nu äntligen, eftersom jag fick lön i fredags känner jag att det är dags att köpa.

Som sagt så är det söndag igen och dags för en ny "Veckans tacksamhetslista". Ser att det är många som gör sådana här listor i slutet av veckorna så jag hoppas verkligen att ni tycker om min också haha.. Den här veckan är jag tacksam för...

... att jag har världens finaste pojkvän. Denna vecka har jag verkligen tänkt på det lite extra, hur fin J verkligen är, både som person och till utseendet. Har kommit på mig själv flera gånger att jag bara sitter och tittar på honom och ler, stackars människa haha, vad obehagligt av mig. Men jag är verkligen så glad över att jag träffade honom och att hans personlighet var precis som jag hade förväntat mig. Han går så bra ihop med alla i min familj vilket gör mig så jäkla glad, och jag kommer också jättebra överens med hans familj vilket är så viktigt för mig. Idag är det faktiskt ett år sedan vi började att träffas vilket känns helt sjukt, det känns som att vi alltid varit med varandra. Det kändes så naturligt och nu bor vi liksom ihop. Hur härlig är inte den känslan? Är så otroligt tacksam för honom, finns ingen som ger mig så mycket som han gör.

Att ha så mycket framtidsplaner med en person som egentligen inte varit en del av ens liv så länge känns fantastiskt, för vi känner så starkt för varandra. Vi vill vara med varandra och gör allt för varandra, så tacksam för det.

... att jag fick en bra lön denna månad. Kändes så skönt när lönespecen kom på mailen och jag kunde se vad jag skulle få denna månad. Jag är skriven på 75% men jobbar oftast mer än det vilket gör att jag inte riktigt har koll på hur många timmar utöver det jag har jobbat. Gillar det ändå eftersom det då blir lite spännande att se hur mycket jag får i lön, det ger mig motivation. Det jag skulle komma till var i alla fall att unna mig lite mer denna månad då det känns som att jag sparat in fruktansvärt mycket senaste tiden för att jag är jättesnål. Har insett att jag inte kan spara lika mycket som jag gjorde när jag bodde hemma och att vissa månader kostar mer än andra.

Att flytta till en ny lägenhet gör att pengarna går åt, men denna månad tror jag att vi ska låta lägenheten vara en stund. Jag är jätteglad att vardagsrummet blivit så fint som det blivit eftersom det är här inne vi är mest, då känner jag ingen stress över de andra rummen. Så resterande delar av lägenheten får vänta, troligtvis kommer jag att köpa någon inredningsdetalj såklart men inte något som kostar en jäkla massa. Jag ska istället lägga pengar på mig och oss. Jag känner bland annat att jag skulle behöva lite nya kläder till vår och sommar för jag tycker inte om något plagg i min garderob längre.. Så det är något jag ska unna mig samt nya skor. Behöver både ett par nya vardagsskor och ett par löparskor då de ena gick sönder i veckan och de andra fick jag ont i foten av när jag sprang. Så tråkigt att lägga pengar på men det är ett måste, dåliga skor är INTE bra.

... att jag verkligen tog vara på min lediga helg. Det här är verkligen någonting jag måste bli bättre på, att passa på att göra mer saker när jag väl är ledig. Ibland är jag så otaggad på att ha massor av saker inplanerat inför helgen då jag gärna tar det lugnt för jag känner mig oftast stressad i veckorna när det kommer till mitt jobb. Det blir en sådan urladdning så helgerna är jätteviktiga för mig att varva ned på. Jag planerar helst ingenting inför helgen då det kan göra mig stressad men det blir ju oftast väldigt roligt när man väl gör det som är planerat.

Att ta vara på helgen kände jag dock att jag lyckades med denna gång eftersom jag både hade fredagen och lördagen planerad tidigare i veckan. Här måste det finnas en balans, det är klart man ska ha helgerna för att ta det lugnt också men man får inte glömma bort att det ger en energi att träffa kompisar eller göra roliga aktiviteter. Speciellt nu när Corona existerar, då måste man försöka göra vad som går att göra för att liva upp ens vardag och samla kraft inför en ny vecka. Det är vad jag ska träna på kommande helger, att balansera upp mellan ledighet och roliga aktiviteter.

Nej men hörrni, jag kan inte riktigt komma på någonting mer för den gångna veckan för jag har verkligen inte reflekterat så mycket över det. Veckan har gått både långsamt och snabbt men det har inte hänt någonting speciellt som jag liksom känt mig extra tacksam över. Kan vara tacksam för småsaker varje dag som att vädret varit bra, det har gått bra på jobbet eller någon annan sådan vardagssak, men ingenting speciellt. Ibland har man sådan veckor och det är okej!

Jag hoppas att er vecka har varit bra och att ni tagit vara på alla bra saker ni har att vara tacksam för <3

  • Vardag

Gillar

Kommentarer

MittTuffaLiv
MittTuffaLiv,
agnesmathilda
agnesmathilda,

Så fina saker du är tacksam för ❤️ Underbart att läsa! Älskar sådana här inlägg. Stor kram ❤️

nouw.com/agnesmathilda
msahakangas
msahakangas,
Vad glad jag blir, tack så mycket! <3
nouw.com/msahakangas
beattriicee
beattriicee,

Så fina saker du är tacksam för, wow!!! ❤️ Man blir själv glad och funderar på vad man är tacksam för!

nouw.com/beattriicee
msahakangas
msahakangas,
Åh tack, blir så glad! Känns kul att kunna göra att ni också börjar reflektera! Kram <3
nouw.com/msahakangas
emmapetersson
emmapetersson,

Skönt att du känner att du kan unna dig lite nu, låter som att du är värd det <3

nouw.com/emmapetersson
msahakangas
msahakangas,
Hihi ja det känns faktiskt som att det är dags, tack finis! <3
nouw.com/msahakangas
linneajohans
linneajohans,

Härligt att läsa om saker du är tacksam över! Ibland måste man stanna upp och uppskatta saker lite extra.

nouw.com/linneajohans
msahakangas
msahakangas,
Ja men ellerhur, det är så viktigt att göra!
nouw.com/msahakangas