Veckans tacksamhetslista

Godmorgon! Ännu en söndag är kommen och jag sitter och funderar över vad jag varit tacksam över denna vecka. Den här veckan har gått så otroligt snabbt och precis som förra veckan känns det som att jag knappt hunnit tänka på vad jag varit tacksam för. Men jag har skrivit ned några, så denna vecka är jag tacksam för:

...att jag fick klart allt jobb hos pappa i början på veckan, så att jag fick en helt ledig dag i onsdags. Det här gjorde i princip hela min vecka. Att jag kunde vara helt ledig och göra vad jag kände för den dagen jag var ledig från bageriet kändes så befriande. Annars brukar jag alltid vara nere på pappas jobb och fixa med papper de dagarna jag ändå är ledig från bageriet, men denna dag var jag helt fri!

...att jag haft lust och ork att gå ut att springa. Detta är någonting som inte hänt på väldigt länge, och jag tror faktiskt att mycket har med vädret att göra. Ofta när det blir vår får jag väldigt mycket inspiration och denna gång kände jag att jag vill ha mycket fokus på mig själv och mitt mående. Jag vill börja träna för att jag ska må bra och att i framtiden ha en stark kropp. Min kropp ska orka leka med mina barn, göra massor av sysslor hemma, orka jobba o.s.v.

Jag vill inte förstöra min kropp genom att ta den för givet, jag vill ta hand om den och det gäller såklart inte bara träning utan över lag. Men i alla fall, jag är så stolt över att jag tagit mig ut mer än en gång denna vecka OCH att det kändes mer skönt än jobbigt. Vill verkligen få tillbaka min träningsmotivation som tyvärr förstörts genom handbollen. Mitt fokus har främst legat på att jag måste träna för att kunna prestera inom handbollen och att om jag inte gör det kommer jag att vara sämst, även fast jag egentligen vet att det inte är så, jag kommer inte att vara sämst. Men nu när jag inte tycker att det är så roligt att spela handboll längre känner jag att jag måste börja tänka om, att det inte behöver handla om att jag alltid ska prestera på topp utan att jag ska må bra i min kropp. Nog om detta!

...att jag insåg att min dipp denna vecka "bara" var PMS. Ni vet när man känner att ens humör vänder på en sekund, helt utan anledning? Så kände jag i början på den här veckan och tänkte att jag var påväg in i en sämre period. I höstas var jag väldigt deppig och grinig i princip hela tiden, grät minst en gång i veckan. Jag tror att det berodde på att vi flyttat till nytt boende, det var mycket på jobbet och vardag var samma dag ut och dag in. Nu har det vänt och jag är otroligt tacksam för att det bara var en period, men just därför blev jag så rädd nu när jag började känna sådär igen. Men sedan kom den älskade lingonveckan och då insåg jag ju att det var därför jag var nere, och det var sådan befrielse. Att man aldrig lär sig utan inser det när mensen kommer, skrattar alltid åt mig själv då för att jag inte kunde förstå det från första början.

... att jag insett att tavelväggen gjorde vardagsrummet komplett. Som jag nämnde i det inlägget gällande tavlorna, att jag till en början har svårt att tycka att det blir bra när man gör en sådan förändring i hemmet. Men nu pirrar det i magen när jag går in i vardagsrummet för att jag tycker att det blev så bra, det matchar så fint med resten av inredningen. Tjatar om det hela tiden, men jag älskar att allt börjar falla på plats. Känner verkligen att jag trivs i hemmamiljön just nu för att det inte är så kalt och tråkigt längre. Så viktigt att känna den känslan i sitt hem!

...att vi fick så fina tulpaner av J:s mamma igår. Jag är besatt av blommor och gröna växter här hemma, och att få blommor är det bästa jag vet. Tycker det är så otroligt fint och gör så mycket för hemtrevnaden som jag pratat så mycket om tidigare. Tidigare i veckan köpte jag vita tulpaner till en vas i köket och igår fick vi två buketter med rosa tulpaner som jag fyllde på vasen med. Det blev så fint och jag blev så glad över dem. En önskan jag har varje vecka är att köpa nya tulpaner för att jag tycker att det är så fint. Men nu har jag tulpaner så det räcker några dagar till!

...att jag kommit in i en rutin när det kommer till uppdatering av bloggen! Jag har bloggat i hela 9 dagar i streck, och det har nog aldrig hänt förut. Har bloggat till och från i många år och haft flera olika bloggar men aldrig riktigt kommit in i en rutin när det gäller att skapa content varje dag. Men nu känner jag verkligen att jag är inne i en rutin vilket jag är så glad för då det är så roligt. Så klart att jag ibland kan tänka att mina inlägg inte är tillräckligt intressanta eller innehållsrika men det är ju samtidigt så vardagen är. Varför ska man låtsas som att ens vardag är någonting den inte är bara för att det ska se bra ut, det vet jag att jag inte kommer må bra av i slutändan och att det blir anledningen till att sluta blogga. Det vill jag inte ska hända så jag försöker att acceptera att min vardag inte är jätterolig alla dagar men att man ändå får försöka hitta på lite roliga inlägg, hoppas ni förstår vad jag vill komma fram till!

...att ni är så fina i kommentarerna. Precis som ni alla bloggare vet så är det så otroligt roligt att få fina kommentarer på ens inlägg. Det värmer så mycket och får en att fortsätta blogga, varje liten kommentar blir en egoboost för mig. Tack så jättemycket för allt fint ni skriver, det betyder jättemycket för mig! <3

Allt eftersom jag skrev inlägget insåg jag att jag har haft otroligt mycket att vara tacksam för denna vecka som jag inte ens tänkte på när jag började knappa på tangentbordet. Det är det här jag menar, när man blir tvungen att tänka på allt positivt under veckan inser man hur mycket av det som faktiskt finns. Det är en så bra övning och jag är glad att jag valt att skriva dem på bloggen för annars hade jag nog inte reflekterat så mycket över det. Att skriva tacksamhetsdagbok har väl gått sådär, ger mig inte riktigt den tiden att sitta och fundera varje dag haha.. Men det är verkligen ett tips att ta till sig, börja reflektera över vad du är tacksam för varje dag!

Gillar