TVÅ TURISTER I STOCKHOLM

Hej finisar! Hoppas att ni har fått en härlig start på veckan oavsett semester eller fortsatt arbete. Jag och J tog en dagstur till Stockholm idag och nu är vi påväg hemåt så jag tänkte berätta lite om vår dag.

Vi tog tåget in mot Stockholm vid 08.48 och efter lite byten till ersättningsbussar kom vi fram vid tio-tiden. Då tog vi en promenad till STHLM Brunch Club för att fylla magarna med lite energi inför dagen.

Jag beställde in ”Smashed Avocado On Toast” vilket då var mosad avokado på surdegstoast, örtolja, chiliflakes, picklad rödlök, gräslök samt lite frön och sallad. Jag valde även att lägga till ett pocherat ägg till denna rätt. J tog en ”BC’s BLT” som även det var en smörgås på surdegsbröd innehållande stekt bacon, sallad, tomat, avokado, stekt ägg, basilika majonnäs och pommes till det. Till detta blev det en Cold Brew och en lemonad med smak av rabarber och jordgubbar. Hade egentligen velat testa deras ”Freakshakes” men de kändes brutalt mättande för denna gång.

Efter en hel del springande i massa butiker slog vi oss ned på en bänk vid hamnen för att sedan bestämma oss för om vi skulle ta och äta lunch. Vi valde att äta sushi och det fick bli på K25 som är som en lite mindre food court belägen vid Kungsgatan. Vi valde då stället som hette Hattori Sushi Devil där jag som vanligt tog en makirulle med friterad räka och J tog en makirulle med lax. Det var absolut gott men kanske ingenting jag skulle välja nästa gång.

Resterande tid av dagen fortsatte vi att strosa runt i lite affärer och jag måste ändå säga att jag är lite besviken över att jag endast hittade en topp. Dock beror det väldigt mycket på mitt tålamod för det var sjukt mycket folk i alla butiker idag. Jag tänkte mig ändå att det skulle vara hyfsat lugnt idag eftersom det är måndag men ack så fel jag hade haha.. Jaja det var ju positivt för plånboken!

Med ömma ben satte vi oss sedan ned vid ett mysigt café intill Slottet där jag tog mig en ischai och J en svalkande öl. Sedan vandrade vi vidare som två riktiga turister utanför Slottet och även genom Riksdagshuset för att sedan slå oss ned vid en bar närmare stationen. Vi fick vänta ut tiden en aning och medan vi satt där ångrade vi att vi inte hade tagit oss ut mot Gröna Lund när vi kände oss klara med shoppingen. Det får bli någon annan gång helt enkelt!

Vi har haft en väldigt mysig dag här i Stockholm men nu längtar vi hem till att mysa ned oss i soffan framför en bra film och njuta de sista timmarna av dagen! Kram på er 🧡

#bestofnouw

Gillar