Tur till Vuoggatjålme

Igår tog vi vara på sista dagen uppe i Norrland och åkte en tur till fjällbyn Vuoggatjålme. Gud så fint det var där, och otroligt stort! Det var fjäll åt alla håll och sedan en sjö mitt i allt, så harmonisk plats att vara på.

Vår dag var lite hektisk då vi var bjudna på middag till en av J:s barndomskompisar. Därför kunde vi inte stanna i fjällen allt för länge, men vi hann i alla fall gå uppför en bit. Vår tanke var att plocka lite hjortron också när vi ändå var där uppe så på tillbakavägen stannade vi och hittade litegrann. Vi hade lite otur då vi var någon vecka försenade för att plocka fina hjortron, nu var i princip alla plantor redan övermogna.. Men ni vet vi i alla fall till nästa år vilken vecka som är perfekt och nog har vi allt hunnit hitta några guldställen!

När vi väl kom iväg på middagen så blev kvällen så mysig. Vi blev bjudna på jättegod tacogratäng med tillbehör och såklart lite efterrätt! Såå mysigt och jag är så glad över hur välkomnande alla J:s kompisar varit mot mig då detta var första gången jag träffade dem.

Vi kom precis hem och det känns faktiskt ganska tråkigt, nog för att hemma alltid är hemma men ändå. Kommer berätta lite mer om veckan som varit i ett annat inlägg, så får ni ha en trevlig helg medan ni väntar på det!

- Magdalena

  • Vardag

Gillar

Kommentarer

isabylund
isabylund,
men gud så vackert och rofyllt det där kändes <3
nouw.com/isabylund
msahakangas
msahakangas,
Ja det var helt fantastiskt!<3 kram
nouw.com/msahakangas
Emma Engström,
Något så otroligt vackert det ser ut, wow! Något jag skulle vilja göra är helt klart att plocka hjortron och att ha sina guldställen är ju underbart :> KRAM
nouw.com/emmaengstrom
msahakangas
msahakangas,
Det var verkligen såå fint där uppe! <3
nouw.com/msahakangas
JossusTravelPics
JossusTravelPics,
Så otroligt vackert. Och vad kul att se renar.
nouw.com/jossustravelpics
msahakangas
msahakangas,
Ja det var fantastiskt där uppe!
nouw.com/msahakangas
celinelundqvists
celinelundqvists,
Åh det ser perfekt ut <3 Älskar vårt fina Norrland!
nouw.com/celinelundqvists
msahakangas
msahakangas,
Det håller jag med dig om, så vackert!<3
nouw.com/msahakangas