Till dig som inte mår så bra

I den här tiden har saker och ting varit allt utom enkelt, speciellt när det känns som att något sätter begränsningar för en. Det handlar om att vi inte får, eller samvetet säger att vi inte ska, och då vill vi göra det ännu mer. Vi vill ut och resa i Sverige eller till nya länder, vi vill gå ut och ha en härlig tid med vänner, vi vill kunna utföra våra hobbyer, vi vill helt enkelt göra allt det där vi inte får göra. Just det att vi inte får gör oss galna, för det känns som att något kontrollerar oss vilket det på sätt och vis gör. Men vi kan ju faktiskt hitta på en del saker, inte allt vi vill men mycket, om vi bara är lite kreativa. Nu när det förhoppningsvis är påväg att bli bättre väder ute kan du och dina vänner, eller familj hitta på aktiviteter utomhus. Det finns möjligheter till det nu och det är ju så härligt. Försök att se möjligheter, istället för omöjligheter.

Och till dig som stressar över framtiden; du är aldrig ensam. Vi är så många som oroar oss för vad framtiden har att erbjuda för en, och vad vi måste göra för att få en dröm att slå in. Ett tips jag har till dig är att först och främst sluta oroa dig, för det begränsar dig från att finna den rätta vägen för dig. Du måste komma till ro i dina tankar för att kunna tänka klart. Och tänk aldrig på vad någon annan vill se dig som, eller vad du förväntas att vara för det är du som ska gynnas av att ha valt den väg du valt, ingen annan. Men, låt dig inte brytas ned för att du inte vet vad du vill göra med ditt liv, men låt dig heller inte stoppa dig själv från att utmana dig. Mitt bästa tips, men också något jag jobbar på hela tiden är att våga testa nya saker, utan att känna prestationsångest för att det är just nytt. Du lär dig av alla steg du tar i livet, både snedsteg och steg i rätt riktning, alla steg är lärdomar. Att testa sig fram och våga är det absolut bästa man kan göra, men också det svåraste, i alla fall vad jag vet.

Låt dig inte pressa dig själv till något du inte vill, eller något din kropp inte klarar av. Oavsett hur mycket du vill bli som någon du ser upp till eller att du vill nå fram till din dröm så måste du också tänka på att anpassa saker efter hur du kan hantera det. Vi är inte maskiner som kan programmeras, vi måste anstränga oss, men vi kan inte göra det mer än vad våra kroppar klarar av utifrån psyket och fysiken. Vi kan inte längre lyssna på vad samhället förväntar sig av oss, för det är även ett samhälle som blir allt mer automatiserat. Det är inte meningen att vi ska kunna allt och nå upp till nivåer som knappt är mänskliga, så är det bara och det är något vi måste släppa på. Men vi kan absolut pressa oss till något som vi brinner för, men det ska inte göra att du bryter ned dig själv och tillslut blir någon som inte ens är du längre.

Kom ihåg att alltid lyssna på din kropp, oavsett hur bra eller dåligt det känns att bara fokusera på sig själv för ett ögonblick. Det är okej att vara egoistisk, i den mån att du aldrig skadar någon annan. Säger din kropp ifrån så ska du lyssna, eller i alla fall försöka. Det är okej att inte alltid vara den där pigga, glada och starka människan. Eller den smarta, omtänksamma och självständiga. Det är okej att ta hjälp, för vi alla är flockdjur och mår inte bra av för mycket ensamhet. Vi alla behöver någon att byta några ord med, oavsett om det är en familjemedlem, bästa vän eller kanske en psykolog. Vi behöver prata om våra problem, och det spelar ingen roll hur stora eller små problemen är, låt aldrig någon förminska dem.

Tro på dig själv, men acceptera att du inte är gjord av stål och kan klara allt. Det finns bara en som du och du är alldeles perfekt så som du är, på ditt sätt. Kram <3

Gillar

Kommentarer

Hildasahlgren
Hildasahlgren,

Så himla fint skrivet <3 Behövde verkligen det här idag 🌸

nouw.com/hildasahlgren
msahakangas
msahakangas,
Åh, vad bra att just du läste det här <3
nouw.com/msahakangas
lifeofkile
lifeofkile,
msahakangas
msahakangas,
emmapetersson
emmapetersson,

Åh, detta behövde jag verkligen just nu! Kram <33

nouw.com/emmapetersson
msahakangas
msahakangas,
matildatakkula
matildatakkula,
Hej finis! Va gärna med i min tävling i mitt senaste inlägg! Kram <3
nouw.com/matildatakkula
Jovana
Jovana,

Kloka ord ❤️

nouw.com/jovana
msahakangas
msahakangas,

Liknande inlägg