Tanten inom mig

Hej på er! Idag har jag haft en riktigt bra dag trots att den egentligen har inneburit en del måsten. Vaknade i bra tid så att jag hann ha en mysig morgon hemma innan jag åkte till pappas jobb i ett par timmar för att hjälpa till litegrann. Blev inte helt klar där så tog med mig en del jobb hem som jag kan pyssla med nu ikväll när det inte händer så mycket mer.

Efter att jag var klar hos pappa köpte jag med mig sushi (hur gott??), hann sedan ta en mysig timma på balkongen för att njuta av värmen från solen som var otroligt påtaglig idag. Det blev helt enkelt invigning av balkongen och då passade jag på att sticka lite på mina, förhoppningsvis, framtida sockor som jag började med igår. Och det är nu vi kommer till att Corona har tagit fram en liten tant inom mig som ska sitta hemma och bygga pussel, måla, virka eller sticka. Men hur ska man ens kunna klara av sin vardag som gamling om man inte kan sticka eller virka känner jag? Så jag passade på att lära mig nu, haha. Nej men faktiskt så tycker jag att det är otroligt kul att skapa på egen hand, men ibland känns det som att min kreativa sida inte existerar just för att jag inte kan se slutet av en process framför mig. Mitt tålamod sviker ofta och jag ger upp om jag som sagt inte kan se att det jag har framför mig kommer att ta tid men att om jag fortsätter blir det något bra av det. Så därför tänker jag att sticka är ett sådant projekt som verkligen är en process, jag lär mig sticka och samtidigt får jag träna på mitt tålamod, PERFEKT!

Resten av dagen har vi städat bort lite kartonger både på balkongen och inifrån förrådet då det lätt samlas en del kartonger under några månader efter inflytt i en ny lägenhet. Nu ska jag inte säga att vi inte kastat kartonger på fyra månader men någon månad har de legat och skräpat så nu var det nog! Det var såå skönt att bara få bort allt som man tittar på varje dag och tänker att; "det där måste vi slänga", så värt det. Har även hunnit tvätta några maskiner idag för att få bort tvätthögen i sovrummet och en del disk har diskats men det finns lite kvar så det kryper i fingrarna på mig nu. Kanske får bort det där ikväll så att jag kan komma hem till ett rent och avslappnat hem efter jobbet imorgon. Nu när jag ändå har sådan bra energi till att fixa hemma borde jag nog ta tag i det för känner jag mig själv rätt så vill jag bara sätta mig i soffan och ta det lugnt efter jobbet imorgon.

Jag hoppas att ni har haft en mysig helg och att ni har fått känna på det härliga vårvädret som sakta börjar visa sig. Ni får ha en underbar vecka allihopa och tänk på att det går mot bättre tider, och då menar jag mot vår och sommar.

- Magdalena

  • Vardag

Gillar

Kommentarer

LouiseEdling
LouiseEdling,

Låter som du hunnit med en hel del idag💞Så gott med sushi till lunch

nouw.com/louiseedling
msahakangas
msahakangas,
Ja det var en riktig fixar dag! En perfekt lunch helt enkelt 😊 <3
nouw.com/msahakangas
carroat
carroat,

Underbart att inviga balkongen och kul att sticka! ”Påsklökar” går att plantera ute nu men annat får man ha inne ett tag till! 🥰

nouw.com/carroat
msahakangas
msahakangas,
Tack för tipset! Får ta och plantera lite sådana till en början 😍
nouw.com/msahakangas
saranilsander
saranilsander,

Åh vad roligt att sticka, håller själv på att sticka ett kuddfodral!🥰

nouw.com/saranilsander
msahakangas
msahakangas,
Ja det är ju faktiskt det när man väl kommer igång! Åh du får visa resultat på din blogg sen! <3
nouw.com/msahakangas