Summer bucket list

Godmorgon på er! Eftersom jag såklart inte kan hitta på så mycket nu dessa dagar då jag varit hemma blir inläggen lite halvdana. Tur att vi då har andra fina bloggare som kan inspirera till att skriva inlägg som inte är beroende av att jag hittar på något under dagen. @nellielillskog började med en liten serie där hon listar saker från hennes "Summer bucket list", så jag tänkte att jag också skulle lista några saker som jag vill göra. Så bra idé och så roligt att se vad alla andra vill hinna med under kommande sommar!

1. Ta hand om massa växtlighet på balkongen. Alltså, jag kommer att bli den där pensionären som har hela balkongen fylld med blommor och andra växter haha.. Men jag tycker verkligen att det är så roligt att ta hand som växter om man ser att man lyckas med det. Just nu är jag ute efter fina balkonglådor sen ska jag sätta igång med plantering av blommor. Ska även ta en vända på loppis för att göra någon form av "odlingshörna" med hjälp av lite sockerlådor, lerkrukor och annat lite gammaldags.

2. Vandra mycket i naturen. Jag älskar att vara ute i naturen, men är inte en person som varit det så mycket under min livstid. Vill därför ta tag i det och börja befinna mig i naturen mycket under denna sommar. Bland annat så kan jag tänka mig att ta en runda i skogarna som finns här nere där jag bor men också någon lättare form av fjällvandring när vi väl är uppe i Norrland. Det hoppas jag verkligen blir av! Att vandra längs vattnet är inte heller något jag skulle tacka nej till, fy tusan så mysigt!!

3. Åka till ett nöjesfält. Det här är någonting jag vill göra så mycket i sommar då jag känner ett behov av den där adrenalinkicken från karuseller. Hela grejen med att vara ett gäng på Gröna Lund eller Liseberg är ju så jäkla trevlig.

4. Planera in massa dagsutflykter. Dessa behöver dock absolut inte vara planerade, spontana sådana kan ju nästan bli bättre. Men att göra dagsutflykter till ställen jag annars kanske inte hade åkt till hade varit så roligt. Till exempel att åka iväg för att äta glass, åka på loppisrundor, hitta ett mysigt badställe, m.m. Alla sådana små grejer är så energigivande och jag tror verkligen att detta är sådant som vi alla behöver nu efter de tuffa vintermånaderna.

5. Grillkvällar utomhus. Åh jag längtar så till alla ljumna sommarkvällar när man äter utomhus tillsammans med familj eller vänner. Drömmen är att samla ihop ett gäng för att äta och spela spel/leka lekar under en kväll.

6. Planera lekar och spel, eller spela sporter. Jag minns under sommarloven på högstadiet, då spelade vi ALLTID någon typ av fotboll på helgerna. Det är ju så otroligt roligt med typ 5-kamp, brännboll eller min stora favorit; beach volleyboll! Bara kubb, kortspel eller andra sällskapsspel gillar jag också riktigt mycket. Är inte en sådan person som gillar att sitta och prata allt för länge, om jag inte har en sådan dag, jag hittar gärna på något samtidigt som man pratar.

7. Tatuera mig. Jag har en vision om att jag kommer skaffa mig min första tatuering denna sommar, men den stora frågan är fortfarande vad jag vill tatuera in. Minimalistisk ska den vara och den får gärna betyda någonting, så det är något jag ska fundera ett tag till på.

8. Bada mer! Jag är lite av en badkruka om inte värmen i vattnet kommer över en viss nivå som inte längre är speciellt kallt. I sommar känner jag för att ta ett kvällsdopp varje kväll för att slappna av och kyla ned mig själv en stund innan det är dags för att gå och sova, hur mysigt?

9. Planera en rejäl picknick. Och med rejäl menar jag liksom att ladda upp med en riktig sommartårta, bubbel, massa frukt, chark och så vidare. Åh! Så ska jag ha en lång och härlig sommarklänning till det.

10. Fota en massa! Jag älskar att fota ute när naturen är så fin i sig, och svensk sommar är väl ändå ett praktexempel på fin natur? Längtar tills ängarna börjar blomma och tills att gräset blir ännu lite grönare.

Gillar