Små citroner gula

Godmorgon på er! Idag är det sista heldagen på jobbet för denna vecka, för imorgon är det midsommarafton och vi jobbar endast till 13. Välbehövligt, för tänk vad tråkigt det hade varit att sluta sent en sådan dag. Planerna för dagen är att jobba mitt pass här i bageriet sen ska jag faktiskt iväg och plocka blommor med en vän, så att jag kan binda mig en krans till midsommar. Förhoppningsvis hinner jag göra det redan ikväll för att sedan förvara den i kylen tills imorgon. Därefter måste jag svänga förbi mina föräldrar för att hämta rabarber från deras trädgård sedan hem för att göra iordning en knäckig rabarberpaj tills imorgon.

Efter mycket inspiration från @emmapetersson gällande hennes midsommarbak och tidigare bakning har jag dessutom valt att göra en pavlova som ytterligare efterrätt till midsommarafton. Tyckte det verkade så roligt att göra pavlova för att sedan pynta den med en massa färska bär och lite gröna blad. En riktig sommardröm och jag kan tänka mig att den kommer att smaka lika fantastiskt som den kommer att se ut.

Gårdagskvällen bestod därmed av en del förberedelser då det skulle göras både maräng och lemon curd. Det var första gången jag testade att göra lemon curd och jag är så glad att jag lyckades! Är alltid så nervös när det kommer till sådant som majonnäs eller curder eftersom de kan skära sig ifall man gör något litet fel bara.. Men jag är glad att jag fick till den och gud så gott det var, att man inte gjort det tidigare.

Under tiden väntade jag faktiskt in ett bud som skulle lämna mitt paket från Desenio. Tidigare i veckan kikade jag in på deras hemsida och såg dessa fantastiskt fina posters i gula toner. Har sedan vi flyttade in sagt att jag vill ha posters i bruna toner i köket för att matcha köksbordet, men jag ändrade mig. Kände istället för att få in en liten färgklick i mitt älskade kök, så gult fick det bli. Dagen fortsatte ytterligare i citronens spår, både genom färgen och för att jag faktiskt beställde en poster med just citroner på. Till dessa ska jag köpa ramar i någon mörkare valnötston, för att de i stället ska få matcha köksbordet. Tror verkligen att det kommer att bli otroligt fint och fräscht där inne så nu ser jag fram emot att få upp dem, för det är faktiskt det enda som saknas i köket.

Gillar

Kommentarer

emmapetersson
emmapetersson,

Kuul! Pavlova är ju så gott😍

nouw.com/emmapetersson
msahakangas
msahakangas,
saranilsander
saranilsander,

Åh jag ska också göra en pavlova är tanken, så himla gott!!💓

nouw.com/saranilsander
msahakangas
msahakangas,
Åh så gott!!
nouw.com/msahakangas
megkaup
megkaup,

men åh, lemon curd är ju förbaskat gott och fräscht 😍 vill även se slutresultatet på din pavlova!

nouw.com/megkaup
msahakangas
msahakangas,
Håller verkligen med, en riktig sommarsmak!
nouw.com/msahakangas
sarahlinnsliv
sarahlinnsliv,

Åh vad skönt med lång helg och härligt med bakning, blir säkert jättegott. Hoppas du får en fin midsommar, kram <3

nouw.com/sarahlinnsliv
msahakangas
msahakangas,
Såå härligt! Hoppas du hade en fin midsommar ❤️
nouw.com/msahakangas
celinelundqvists
celinelundqvists,

Omg gud vad jag blev sugen på den där pajen du ska förbereda nu haha! Lät så gott!

nouw.com/celinelundqvists
msahakangas
msahakangas,
Den blev otroligt god!! ICAs recept på knäckig rabarberpaj❤️
nouw.com/msahakangas