SEMESTER OCH PARMIDDAG

Godmorgon fina ni! Idag är jag lite förvirrad när det kommer till vilken dag det är, troligtvis för att jag jobbade igår. Men det gör ju faktiskt inte någonting att vara lite dagvill nu när jag har gått på semester. Är så lycklig över det! Gårdagen startade med att komponera ihop en enkel, liten bukett som skulle ges till en kollega som fyllde år. Blev lite roligare att ta sig till jobbet när jag hade målet att fira henne litegrann. Ibland får man verkligen försöka hitta roliga anledningar för att jobbdagarna sak bli enklare att ta sig igenom, speciellt såhär tätt inpå ledighet när man bara vill att den sista jobbdagen ska vara över.

När mitt pass väl var över på jobbet åkte jag hem för att fixa iordning en hallonmousse som var det sista att förbereda inför efterrätten. Förr har jag alltid tänkt mig att det är otroligt svårt att göra mousse, men det är ju faktiskt något utav det lättaste som finns! Jag brukar använda mig utav ett recept som ser ut såhär:

225g hallon

1 dl socker

2 1/2 gelatinblad

2 1/2 dl grädde

1. Börja med att blötlägga gelatinbladen i vatten.

2. Värm sedan hallon och sockret i en kastrull, tills att det börjar koka.

3. Mixa sedan hallonen till en slät pure för att sedan röra ned gelatinbladen.

4. Låt hallonpurén stå och svalna tills att den sjunkit ned i temperatur, ungefär till rumstemperatur.

5. Medan den svalnar passar du på att vispa grädde till mjuka toppar, alltså inte allt för fast konsistens utan lenare.

6. Vänd sedan ned 1/4 av grädden i purén som nu har kommit ned i rätt temperatur. Därefter vänder du ned resterande grädde med en slickepott.

7. Förvara sedan moussen i kylen för att få rätt konsistens! Klart <3

Väl hemma hos våra vänner så påbörjade vi middagen ganska på en gång, efter lite prat om allt möjligt. Vi blev serverade en otroligt god entrecot tillsammans med potatisräfflor, stekt sparris, en god sallad samt bearnaisesås. Alltså detta var den godaste köttbiten jag har ätit på länge. En riktigt mör en, med otroligt god smak av vitlök bland annat som fått steka med i pannan, fantastiskt, likaså tillbehören! Det vattnas i munnen bara jag tänker på det.

MINIPAVLOVA

Ni vet ju redan min tanke med efterrätten jag bjöd på under gårdagens middag, men här är den i alla fall! Som sagt så blev det ett lager med lemon curd och hallonmousse för att sedan toppas med ytterligare en maräng, en klick grädde, färska hallon och citronmeliss. Det blev verkligen otroligt gott och resten av gänget var också väldigt nöjda med smakerna.

Btw, ett fun fact är att man tydligen inte ska baka maränger under lågtryck. Så är det lite åska och dåligt väder ska ni inte passa på att baka maränger för det är stor risk att de inte blir luftiga och fina, utan istället sjunker ihop. Jag lyckades dock trots detta väder men fick ha dem inne i ugnen bra mycket längre än jag hade tänkt för att ens kunna få bort dem från bakplåtspappret.

Det var en otroligt trevlig kväll då både sällskap och middag var helt perfekt. Vi spelade lite yatzy och hann med lite av den där appen jag tipsade om i veckan, den som heter Exposed. Mina ögonlock började dock sakta stängas igen under kvällens gång, eftersom jag ändå hade varit vaken sedan klockan fem på morgonen. Dock höll jag mig vaken fram till klockan ett då vi valde att ta taxi hem eftersom sista bussen redan hade gått. Kände mig även lite stressad över alla dagens sysslor som ska göras innan vi åker norrut så det fick bli en hyfsat tidig kväll ändå. Faktiskt skönt men också synd för att jag samtidigt hade velat stanna ett tag till!

Hoppas att ni får en härlig söndag, vad har ni för planer?

Gillar

Kommentarer

Liknande inlägg