Perfekta studentpresenter

Innehåller affiliate-länkar

Nu börjar det närma sig både student och examen på högskolan, så kanske är det något litet firande man ska iväg på. Eller så är det du själv som är student och som får en massa frågor om vad du önskar dig i studentpresent. Jag vet själv med mig att det alltid är jättesvårt att svara på den frågan, speciellt om det inte är någonting man tänkt länge på. Därför tänkte jag ge lite tips, både till er som ska önska er något och till er som ska iväg på firanden.

När jag själv tog studenten hade jag i åtanke att jag en dag skulle flytta hemifrån och att få saker till ens framtida hem är en väldig skjuts på vägen. Det är dyrt att flytta hemifrån, speciellt om alla dessa nödvändiga saker behöver införskaffas på en och samma gång. En av sakerna på min önskelista var därför porslin. Sedan tidigare hade jag fattat tycke för porslinsserien "Swedish Grace" från Rörstrand, just för att den är väldigt klassisk och tidlös. Absolut ingenting unikt med den då väldigt många har sådant porslin men jag gillade det jättemycket och gör det än idag.

Det roliga med den porslinsserien är att den finns i sex olika färger, vit, svart/grå, mörkblå och pastellfärger i rosa, grön och blå. Tänkte att det skulle vara roligt att införskaffa mig några assietter i andra färger för att göra lite färgglada dukningar, just nu har jag några blåa assietter utöver de vita men jag gillar den gröna färgen jättemycket. Inne på RoyalDesign brukar det finnas en hel del erbjudanden på just detta porslin så där tycker jag att ni ska kika in. HÄR har ni serien.

En helt annan typ av porslin som jag gillar mycket är Indiskas serie Chennai (HÄR) vilket jag har några skålar i. Gillar den lite mer bohemiska och slarviga känslan i det porslinet.

Annat som jag hade uppskattat att få är lite heminredning också, så att det finns någonting att börja med liksom. Då vill jag tipsa om dessa populära ljuskoppar som finns i en massa olika färger från många olika varumärken. Mina är från ett märke som heter Olsson & Jensen i en beige och brun färg. Dessa hittar ni HÄR om ni söker på "Nilla ljuskopp".

Vaser och krukor är också väldigt roligt att få för att kunna inreda med lite växtlighet såklart, ni hade väl aldrig kunnat gissa att jag skulle nämna det haha. Då tycker jag att varumärket DKBD har väldigt fina krukor som ni ser HÄR och även Cooee's vaser från Cervera som ni kommer till HÄR.

Glas är också något som jag önskade mig vilket jag tycker är väldigt roligt att få också, eftersom det är så fint med glas. Jag började samla på den tidigare populära serien All About You från Kosta Boda. Den har jag dock tröttnat litegrann på, och de används faktiskt inte alls idag vilket är synd men det är också beroende på att vi inte har tillräckligt med utrymme för alla glas att stå framme. Jag tycker fortfarande att de är väldigt fina men inget jag skulle fortsätta samla på tror jag utan gillar mer simpla glas idag. De glas jag har på bilderna är från ett märke som heter DUKA och jag kan verkligen inte hitta dem någonstans, men om ni känner till en varukedja som heter EKO så finns dessa där och är till bra priser. Annars skulle jag nog tipsa om dessa champagne glas som är liknande HÄR och dessa vinglas HÄR, de är ifrån märket Spiegelau och finns på Cervera.

Utöver de glas jag har så hade jag idag önskat mig de från serien Essence av Ittala, HÄR har ni dem.

Övriga tips på presenter att ge är:

- Smycken, för att man har med sig det hela livet. Ett favoritmärke är Syster P, HÄR.

- Pengar, såklart.

- Hudvård eftersom det kan svida rejält i plånboken ifall man vill samla på sig en serie.

- Annat till hemmet så som bestick, kastruller, stekpannor och så vidare. Kanske inte så roligt att få men ack så skönt att slippa lägga pengar på det själv.

Jag hoppas att ni har fått några idéer så att ni hittar fina studentpresenter! <3

Gillar

Kommentarer

emmapetersson
emmapetersson,

Så bra tips! Jag gjorde också så att jag önskade mig väldigt mycket till hemmet, vilket jag uppskattar nu när jag ska flytta🥰

nouw.com/emmapetersson
msahakangas
msahakangas,
Det är ju verkligen såå smart, det har man verkligen haft nytta av ❤️
nouw.com/msahakangas
linneajohans
linneajohans,

Åååh älskar detta inlägg! Så bra tips <3

nouw.com/linneajohans
msahakangas
msahakangas,
Vad roligt att du gillar det, tack <3
nouw.com/msahakangas
ebbawikstrand
ebbawikstrand,

Så fina bilder!

nouw.com/ebbawikstrand
msahakangas
msahakangas,
Åh tack fina fina du!
nouw.com/msahakangas