Odla i pallkragar

Hallå igen! Nu har lördagen snart gått och jag har haft en väldigt skön dag hittills. Vi etablerade oss i soffan ganska snabbt efter att vi vaknade så avsnitt efter avsnitt på olika serier rullade fram till tidig eftermiddag. Vi beställde hem pizza till lunch för att vi inte orkade åka någonstans eftersom vi visste att vi skulle iväg till mamma och pappa på eftermiddagen. Så gott med pizza, tog en liten också så det var helt perfekt mängd för att inte bli dömätt.

Vid 14.00 begav vi oss hemifrån och åkte hem till mina föräldrar. Pappa ringde tidigare i veckan för att höra vad vi hade tänkt att göra idag, han hade lite planer på att börja odla i pallkragar och sedan laga middag tillsammans. Sådan mysig idé så det var jag och J självklart på att göra! Det kanske är lite tidigt men nu börjar det ju faktiskt bli varmare så lika bra att passa på så att vi har egenodlade kryddor och grönsaker till sommaren. Vi sådde rädisor, lök, dill, gräslök, morötter och vårlök som jag fått sån dille på den sista tiden. Vårlök är ju så fruktansvärt gott att toppa maten med, över någon god gryta eller kanske att ha i salladen, tipstipstips! Vi ska även odla potatis men vi hann inte så långt idag då det tyvärr började regna mitt i allt.. Arbetet får fortsätta en annan dag och då ska vi göra små, söta skyltar för att hålla koll på vad som odlats på vilken plats. Det kommer bli så fint när det växer upp och tänk vad enkelt egentligen? Nu kan både vi och mina föräldrar ha tillgång till egna kryddor och grönsaker utan någon kostnad, så smart sätt att tjäna in lite pengar samt att få riktigt goda råvaror. Det finns väl egentligen ingenting som kännetecknar sommaren mer än färskpotatis till maten, alltså guuuud vad jag längtar!

Nu ska jag fortsätta hjälpa till med maten, det blir potatisgratäng med kött och goda grönsaker, MUMS. Ni får ha en fortsatt fin lördagskväll så hörs vi imorgon igen <3 Kram på er!

Gillar