Mina tips denna sommar

Jag vet att denna sommar kanske inte alls uppfyllde de förväntningar som byggts upp inför den. Corona har gjort att vi inte kunnat hitta på saker som vi normalt gör under semestern eller sommarlovet. Jag kan faktiskt säga att denna pandemi inte har gett mig någon ångest för att sommaren kanske inte blivit som jag hade tänkt mig. Den där "Att göra i sommar"-listan som gjordes i januari som innehöll resor utomlands, shopping i Stockholm och festivaler har inte kunnat checkas av men det gör mig ingenting för jag har kommit på andra tankar. Jag tänkte ge er några tips som jag skulle vilja göra och har haft i tankarna både inför och under sommaren. Listan kanske kommer lite sent men det finns fortfarande dem som inte haft semester än, jag till exempel haha..

1. Jag tänker att jag börjar med det som kanske anses som tråkigast, att tjäna ihop en del pengar. För mig har det varit en viktig del att tänka på i sommar eftersom jag precis flyttat hemifrån och för att jag och J letar efter någonting gemensamt inom en ganska snar framtid. Då passar en lugn sommar alldeles utmärkt för mig i det stadie jag är i just nu för det finns inte så mycket aktiviteter att spendera pengar på. För er som ska plugga i höst är det här tänket ganska relevant för då finns det inte samma möjlighet att hinna jobba så mycket. Därför kan det vara skönt att spara på sig lite för att inte gå på knäna senare!

2. Res inom Sveriges gränser (road trip). Nu när det inte går att ta sig mycket längre än Sveriges gränser eller rättare sagt känns onödigt att göra det så är det perfekt att utforska vad vårt eget land har att erbjuda. Jag ska säga att jag varit ganska dålig på att resa inom Sverige vilket är någonting jag vill börja göra oftare och prioritera framför utlandsresor i framtiden. Det finns så många vackra ställen här i kring som jag aldrig upptäckt. När jag har min sista semestervecka v.34 ska jag och J åka upp till Norrland då han är uppvuxen där. Det är någonting jag ser fram emot jättemycket då det kan vara skönt att komma hemifrån ett tag. Road trips är ju en utmärkt aktivitet denna sommar!

3. Nu när vi ändå är inne på det spåret så vill jag slå ett slag för att vara ute i naturen. Jag har börjat uppskatta det mer på sistone för det finns så mycket fint att se, samtidigt som man får enkel vardagsmotion. Gå ut och gå en promenad med din partner eller kanske någon vän som du inte hinner träffa i veckorna. Utmärkt tillfälle att bara ta en paus från jobb och annat i vardagen, man behöver faktiskt finna tid för att träffa sina vänner, så viktigt! Åk annars någonstans för att fiska, plocka bär/svamp eller bara vandra, för att känna in och se den fina naturen. Jag själv är till exempel fascinerad av soluppgångar och solnedgångar, så det är någonting jag uppskattar att vara ute för att se.

4. Renovera. Detta vet jag att många redan påbörjat denna sommar, just eftersom vädret inte heller är strålande. Nu när pengarna inte läggs på speciellt mycket resor och aktiviteter kan en uppfräschning av egentligen vad som helst vara en bra idé. Då jag bor i hyresrätt har jag inte direkt någonting jag kan renovera vilket är lite tråkigt, men jag har en idé för den som känner liknande. Köp någonting begagnat på antingen loppis eller någon sida på internet för att sedan göra om det till något nytt i din smak. Skulle faktiskt vilja åka på loppis-hunting om jag får kalla det vid något så fult haha.. Men just för att hitta lite fint att göra om, kanske till min framtida lägenhet. Har till exempel rotting över från att jag gjorde min tv-bänk vilket jag vill göra någonting av, kanske en bricka att ställa på bordet eller något liknande. Förstår ni hur jag tänker?

5. Till sist, ha lite semester! Med det menar jag att man inte alls behöver göra någonting speciellt alla gånger. Denna sommar kanske behövs för att inte känna hets över att hinna med en jäkla massa saker bara för att man är ledig. Det är inte meningen att man ska komma tillbaka helt slutkörd från sin semester för att ha jobbat så hårt hemma. Ta dagen som den kommer och är det fint väder kanske det är läge att göra någonting kul med vänner eller familj, annars är det faktiskt okej att ha en dag inne framför en bra serie. Läs böcker, lyssna på bra musik eller vad du nu vill hitta på som ger dig ro för det behövs efter att ha arbetat i flera veckor utan semester. Gör saker för din skull och inte för att visa andra hur bra du har det, det är bara ytligt och kommer inte att glädja dig alla gånger.

- Magdalena

  • Vardag

Gillar

Kommentarer

hilmak
hilmak,
Superbra tips! Försöker vara ute i naturen så mycket vädret tillåter! Och road trips är så mysigt 😍
nouw.com/hilmak
msahakangas
msahakangas,
Vad kul att du tycker det! Ja det är ju mindre kul att vara ute när det är kallt och regnigt, då kan man åka på road trip istället! <3 kramis
nouw.com/msahakangas
jolinaspector
jolinaspector,
Kloka råd&tips! Ska absolut tjäna ihop pengar och försöka resa till ställen i Sverige som jag inte varit på😍
nouw.com/jolinaspector
msahakangas
msahakangas,
Det tycker jag verkligen att du ska göra, perfekt tillfälle! <3 Kramar
nouw.com/msahakangas

Liknande inlägg