Mina konstiga katastroftankar 

Blev inspirerad av @celinelundqvists för ett ganska bra tag sedan som skrev ned alla hennes katastroftankar. Tycker det är både lite roligt och hemskt med dessa katastroftankar man har men det komiska är ju att vissa kan vara så långsökta och konstiga haha.. Tänkte i alla fall att det kunde vara ett lite roligt inlägg oavsett hur obehagliga vissa av tankarna kan vara. Så här kommer några av mina konstiga katastroftankar:

Passande bild eftersom min första katastroftanke handlar om att jag är rädd att någonting konstigt ska hända när jag är på flygplatsen, typ bombhot eller liknande. Samma om jag sitter på ett flygplan, antingen har jag i tankarna att det möjligtvis kan krascha eller att vi typ måste nödlanda för att vi har en bomb på planet.

På tal om bombhot så känner jag mig även väldigt otrygg i stora städer på platser där det är extremt mycket folk och tanken av att gå på till exempel en konsert skrämmer mig otroligt mycket. Vet faktiskt inte om jag skulle kunna gå på en konsert i typ Globen just nu för att jag är så rädd att folk ska passa på att göra just sådana saker som skadar så mycket människor.

Varje gång jag snubblar till får jag en bild i huvudet och en känsla i kroppen som speglar ifall jag faktiskt hade ramlat. Hur jag hade ramlat framlänges och slagit ut mina tänder. Har haft väldiga problem med mina tänder under åren och därför tror jag att just de kanske är lite extra känsliga för mig, och att det är därför jag är så rädd att slå ut dem haha.

Att jag ska bli gravid utan att jag vet om det, sen helt plötsligt åka in till sjukhuset med brutalt ont i magen och få veta att jag ska föda barn. Litar inte ens på min mens längre, som borde vara en säker bekräftelse på att jag inte är gravid. Hahaha alltså det kan inte bara vara jag som tänker det här.

Självklart är jag livrädd att mina föräldrar ska gå bort innan mig. Eller att någon av dem gör det och sedan veta att den som fortfarande är vid liv har mist sin älskade och blir därmed ensam. Samt att jag mister mina viktigaste personer i livet, men fy jag börjar gråta nu.

Har insett att jag har balkongfobi. Kan inte låta bli att tänka tanken att balkongen ska lossna från husväggen så fort jag sitter ute på en. Minns när jag och mina vänner var på Mallorca och hotellet vi bodde på var lite halv-trash, därmed även balkongen. Alltså jag kunde knappt sitta där ute, jag var tvungen att sitta längst in mot väggen och kunde absolut inte titta ned. Måste ju ligga i min höjdskräck i grund och botten, fy vad äckligt det är!

Om jag går på trottoaren och en bil möter mig eller kommer bakom mig är jag alltid rädd att de ska få för sig att köra på mig. Antingen tror jag att den som kör bilen ska få någon knäpp i huvudet och köra på mig bara för att, eller att bilen ska få något fel som gör att föraren tappar kontrollen. Vad lugn man är på sina promenader..

Innan jag svänger ut i en korsning måste jag titta flera gånger åt varje håll så att det inte kommer en bil, jag litar inte på mig själv. Är rädd att det helt plötsligt ska dyka upp en bil från ingenstans och köra in i mig i jättehög fart. Det är nästan på den nivån att man blundar under tiden man kör ut haha.. Nej, inte så illa men nästan.

Att jag ska behöva se någon kräkas. Alltså detta är och har varit en fobi för mig ända sedan jag var liten, klarar inte av att se eller höra någon kräkas. När jag är ute på krogen eller på en hemmafest tänker jag hela tiden på ifall någon skulle börjar må illa. Inser nu att jag brukar sitta och analysera de som är fullast och bara vänta på att de ska börja må dåligt. Detta har gjort att jag många gånger inte kan njuta av kvällen utan bara går runt och oroar mig, har ofta slutat med att jag åkt hem innan det troligtvis börjat spåra ur. Men då är jag ju istället rädd att någon ska kräkas på bussen eller i bilen och att jag ska höra, samt känna lukten av det, usch fy tänk att vara instängd med det.. I vissa fall har jag valt att inte ens följa med just på grund av dessa anledningar. Hatar ju att spy själv och tror säkert att det är det som spelar en stor roll, men vem hatar inte det haha?

Sista katastroftanken får bli att jag ofta går runt och tror att jag är allvarligt sjuk. Oroar mig liksom att jag ska gå runt med det men bara känna av lite av det så att jag inte tar tag i att få hjälp. För att sedan en dag få veta från en läkare att jag snart kommer att dö. Det är ju stört att gå runt att tänka såhär, inte konstigt att hjärnan går på högvarv hela tiden.

  • Hälsa

Gillar

Kommentarer

Matildaogren
Matildaogren,

Känner verkligen igen mig i det där med flygplatsen och stora platser.. Jag är dock mer rädd att dö själv än att mina föräldrar ska dö, för deras skull. Tanken att dom ska behöva mista sitt barn får mig att gå sönder🥺

nouw.com/matildaogren
msahakangas
msahakangas,
ÅÅh gud jag grinar, relaterar så mycket till detta också... Fy vad hemskt! <3
nouw.com/msahakangas
nellielillskog
nellielillskog,

Alltså de där med snubbla, jag är LIKADAN. Och kan ibland bli så trött på det för den tanken kommer upp varesig jag vill eller inte. Inte alls kul!!

nouw.com/nellielillskog
msahakangas
msahakangas,
Haha jag förstår dig verkligen, helt sjukt att man tvingar sig själv till den tanken!
nouw.com/msahakangas
linneajohans
linneajohans,

Men gud vad lika vi tänker om vissa saker!

nouw.com/linneajohans
msahakangas
msahakangas,
Så läskigt, och hemskt att det är så många som tänker såhär haha...!
nouw.com/msahakangas
Beccassida
Beccassida,

Är själv emetofob sedan barnsben.. dock mer rädd att själv spy/bli sjuk än att bara se det.. har flera andra katastroftankar med.. t.ex att bli överfallen -så vågar inte vistas ute solo när det är mörkt..:/ Kram

nouw.com/beccassida
msahakangas
msahakangas,
Åh fy jag förstår verkligen! Sååå jobbigt att man ska behöva tänka dessa katastroftankar<3 kram på dig
nouw.com/msahakangas
santonia
santonia,

Åh det där med att se någon kräkas är jag heelt och hållet med dig på!

nouw.com/santonia
msahakangas
msahakangas,
Ja men visst är det vidrigt?!!
nouw.com/msahakangas
emmapetersson
emmapetersson,

Jag är precis likadan när det kommer till folkmassor och bombhot osv! Även flygskräcken haha💔

nouw.com/emmapetersson
msahakangas
msahakangas,
Åh gud det är ju verkligen så jobbigt, hoppas vi en dag kan komma över den! <3
nouw.com/msahakangas
Monika25
Monika25,

Fy

https://nouw.com/monika25/en-liten-runda-i-stranden-efter-jobbet-37812848

nouw.com/monika25
msahakangas
msahakangas,
Jaa verkligen!
nouw.com/msahakangas
tildabjorklund
tildabjorklund,

Kul inlägg och känns som man får lära känna dig bättre 😄

nouw.com/tildabjorklund
msahakangas
msahakangas,
Vad roligt att du gillade det! 😊
nouw.com/msahakangas