Måndagsmiddag i asiatisk anda

Sedan jag började äta sushi har jag verkligen fastnat för den asiatiska maten, men jag har alltid gillat de här vanliga thaicurry-grytorna och så vidare. Har länge varit sugen på den här blandningen mellan syra, sötma och hetta som jag tycker att mycket asiatisk mat innehåller, så idag fick det bli en asiatisk nudelsallad till middag. Jag letade fram ett recept för att få hjälp med att kombinera de där smakerna jag vill få fram och då hittade jag DETTA. Det som jag fastnade för i detta recept var marineringen av räkorna, den lät helt fantastiskt. För att göra den ska du använda:

En halv röd chili

1 vitlöksklyfta

En halv matsked färskriven ingefära

En och en halv matsked asiatisk fisksås

En halv lime

En halv matsked flytande honung (om du ej har honung funkar sirap super, det använde jag!)

En matsked rapsolja

170 g räkor i lake (jag tog lite mer än så)

Och alltså, denna marinad var så sjukt god just för att du får in allt det jag ville ha med, syra, sötma och hetta. Helt perfekt. Såhär ska jag alltid göra med räkorna om jag ska äta en vanlig sallad eller om man ska bjuda på någon förrätt, så otroligt gott.

Till resterande del av salladen tog jag lite av det som stod i receptet och lite annat också. I min sallad fick det bli salladslök (såklart), morot, gurka, paprika, groddar, ärtskidor, limesaft, lite koriander och till sist glasnudlar. Efter att ha lagt upp allt valde jag att hälla över både räkor och marinaden över salladen för att få lite mer av den där härliga smaken. Det gjorde absolut jättemycket! Sedan förstörde jag faktiskt den där fina uppläggningen för att blanda ihop allt till en enda stor sallad, för att få lite av varje i en slev. Jag valde att toppa salladen med lite chilimajonnäs för att jag är besatt av det, samt några skvättar med soja och även lite inlagd ingefära. Så otroligt gott!

Gillar