Lär känna mig pt2

Godkväll! Hoppas ni haft en fin långfredag och att ni gjort massa mysigt. Jag och J har bara haft en lugn eftermiddag/kväll som jag förutspådde i det tidigare inlägget men blev lite rastlös tillslut så jag tänkte därför att jag kunde göra ett till blogginlägg nu ikväll. Jag tyckte att det var kul att dela med mig lite gällande random saker om mig själv så nu får ni ett till inlägg med ännu lite fler saker.

1. Vilken utbildning gick du på gymnasiet? Jag gick en spetsutbildning inom internationellt företagande. Vi fick åka på studieresa till Tyskland där vi va med på universitetslektioner samt på ett besök hos Stadium, för att se hur de som skandinaviskt företag har etablerat sig i Tysklands väldigt annorlunda kultur. Det som var lite speciellt med just spetsutbildningen var att vi fick läsa en högskolekurs i marknadsföring på 7,5hp. Låter som att jag försöker sälja in er på detta haha men tänkte bara att det kunde vara intressant att veta vad det innebär.

Sen utöver gymnasiet hann jag med en halvfartskurs inom Entreprenörskap (7,5hp) under tiden jag jobbade på golfklubben och samtidigt som jag bytte jobb till bageriet.

2. Vad jobbar/har du jobbat med? Bara för att jag gick en ekonomiutbildning betydde det absolut inte att jag valde den inriktningen inom jobb, inte ens i närheten haha. Direkt efter att jag tog studenten fick jag ett jobb som receptionist på en golfklubb, detta var då bara under säsong. Någon vecka emellan när jag hade semester från golfklubben fick jag ett tillfälligt jobb som utesäljare vilket innebar att jag skulle åka runt till olika matvarubutiker för att packa upp och sköta om blommor som såldes inne i butikerna. Därefter fick jag jobbet på bageriet där jag bor, och det är där jag varit kvar sedan ett och ett halvt år tillbaka.

Så ni som ska ta studenten eller nyligen gjort det behöver inte känna någon stress eller tänka att er studietid var förgäves, det kommer löna sig tillslut. Det gör inte heller någonting att man byter inriktning helt och hållet, strunta i vad alla ens nära tycker om vad man borde göra, det som känns rätt i slutändan är vad du ska gå efter!

3. Har du några favoritdofter? Finns det något som luktar godare än när man öppnar ett nytt kaffepaket eller tänder en tändsticka? Skulle inte tro det! Men sen älskar jag min pojkväns parfym, det är liksom en trygghet, samt mina föräldrars parfymer. Är ni också sådan som har lätt att förknippa vissa dofter med specifika händelser?

4. Din bästa egenskap? Det måste nog vara att jag tänker väldigt mycket på andra, men ibland till den gränsen att det går mot att bli min sämsta.. Men jag är väldigt glad över att jag bryr mig mycket om andra för det gör mig glad att göra andra glada.

5. Din sämsta egenskap? Oj, det måste nog vara att jag inte är så jättebra att hantera stress i alla situationer. En viss mängd stress mår jag jättebra av då det ger mig en kick att få saker gjorda, som när man gick i skolan och väntade lite för länge tills att en inlämning skulle in. Men om det är stressigt på jobbet under en längre period eller att jag oroar mig för hur saker ska falla på plats så tål jag det inte alls, då är min vardag liksom lite förstörd. Något att jobba på såklart!

6. En maträtt du skulle kunna äta varje dag: Jag har gått och blivit totalt förälskad i korvstroganoff, det har blivit en favorit på sistone. Det är så jäkla lätt att göra samt att det är en av få maträtter som är riktigt gott att ha i matlåda, något som verkligen uppskattats sedan man började jobba.

7. Om du beställer hämtmat, vad väljer du då? Det beror ju såklart på vad man är sugen på, men hade i första hand valt sushi och då blir det en "Tempura-rulle" med chilimayo på sidan. Annars skulle det nog vara en kebabtallrik.

8. Har du något kommande köp inplanerat? Som jag nämnt i något tidigare inlägg är jag i stort behov av nya kläder. Senast idag höll jag på att bryta ihop för att jag inte hittade någonting att ha på mig, alla mina kläder är så fula och tråkiga. Hatar att känna den känslan, för annars går man liksom i jobbkläder hela dagarna och när man väl ska klä upp sig så finns det inget som man tycker är snyggt. Så det får nog bli lite nya klädesplagg, annars tror jag att det blir en ganska lugn månad när det kommer till shopping vilket känns skönt eftersom det spenderats sjukt mycket på lägenheten det senaste.

Medan jag satt och tänkte lite mer på denna fråga kom jag på att lite balkongmöbler känns väldigt lämpligt att i alla fall börja fundera på. Jag vill ju bygga en soffgrupp av pallar men vi får se hur det blir med det, tiden till det ska ju finnas också.

9. Hur många syskon har du? Jag har tre syskon och alla är äldre än mig. Är en riktig "sladdis" så det skiljer över tio år mellan mig och mina syskon. Och de är bara mina halvsyskon egentligen men det är inte något som visar sig så sätt, jag ser dem som mina "riktiga", känns så konstigt att säga så men ni fattar. Har dock alltid känt mig lite som ett ensambarn just för att jag bott hemma själv med mamma och pappa nästan hela tiden, de bodde bara hemma några enstaka år efter att jag föddes innan de började flytta hemifrån. Finns såklart både för och nackdelar med det! De har till exempel underbart fina barn nu så det är något jag är väldigt tacksam för<3

10. Drömresemål just nu? Ärligt talat så känner jag mig inte speciellt sugen på en resa till varmare breddgrader för tillfället. Jag vill gärna uppåt i landet för att se naturen där men främst vill jag över till Norge för att se deras fina natur med fjordar bland annat. Sedan är Island ett resmål jag alltid sett som väldigt spännande, skulle kännas sjukt coolt att ha varit där.

Hörrni det här inlägget var svårare än jag tänkte mig så det får bli allt för idag, jag ska ju upp imorgon för att jobba. Om det är någonting ni undrar över är det bara att skriva en fråga här nedan, skulle vara kul att se ifall det är någonting ni tänkt på och vill ha svar på! Kram på er, hörs imorgon igen <3

Gillar

Kommentarer