Lär känna dig själv genom din menscykel

"Womensync - Ett liv i synk med din kvinnliga biologi" av Susanna Moen & Sara Norrbom. HÄR kan du beställa hem din egen bok!

För ett tag sedan beställde jag hem denna bok, då jag vill lära känna mig själv och min kropp. Nämnde även i mitt tidigare inlägg "En månad utan p-piller" att jag vill lära känna min kropp som den är innan jag börjar med någon ny form av preventivmedel. Därför tyckte jag verkligen att den här boken verkade så intressant då den hjälper en att förstå varför kroppen och sinnet är som det är genom olika faser i din menscykel, hur spännande?

Kikade igenom boken en snabbis och har sett att den innehåller allt från egna erfarenheter från författarna, vetenskaplig fakta, recepttips m.m. Jag gillade det jag såg och tror absolut att den här boken kan hjälpa mig att förstå hur min menscykel påverkar mitt mående, både fysiskt och psykiskt. Känns som att den kan ge en sorts acceptans för mig själv eftersom jag kommer få förståelse för varför vissa saker gör mig till den personen jag är. Åh jag är så taggad på att verkligen "plugga" mig igenom denna bok, för jag tror absolut att den kan ge mig så mycket. Det är ett stort tips från mig till dig som känner att du inte har så bra koll på din kropp och hur din menstruation påverkar dig.

Ett så random fakta som jag reagerade på i boken var att man tydligen kan känna på sin livmodertapp vilken av menscykelns faser man är i. Om den känns öppen är man fertil och så tvärt om. Det är absolut logiskt men har aldrig hört att det är något man kan göra. Visste ni detta?

  • Hälsa

Gillar

Kommentarer

emmapetersson
emmapetersson,

Åh vad intressant! Denna vill man ju själv ha😍

nouw.com/emmapetersson
msahakangas
msahakangas,
Men ellerhur, ska bli så spännande att ta sig igenom den!
nouw.com/msahakangas
nellielillskog
nellielillskog,

Men vad spännande, inte sett denna boken innan men verkar ju så intressant att sätta sig in i lite och faktiskt lära känna sig själv lite mer och kanske förstå sig på sig själv lite mer. <3

nouw.com/nellielillskog
msahakangas
msahakangas,
Ja men ellerhur, det känns som att man borde ta tag i det haha.. <3
nouw.com/msahakangas
emiliakarlsson
emiliakarlsson,

Det där med livmodertappen hade jag absolut ingen koll på. Kroppen är så häftig! Hoppas boken hjälper dig att lära känna din kropp bättre. Låter så spännande, du får gärna dela med dig framöver <3 Kram!

nouw.com/emiliakarlsson
msahakangas
msahakangas,
Ja men visst är det intressant! Hoppas också det, ska absolut dela med mig <3
nouw.com/msahakangas
Monika25
Monika25,

Fint

https://nouw.com/monika25/mina-morgonrutiner-i-helger-37873332

nouw.com/monika25
msahakangas
msahakangas,
celinelundqvists
celinelundqvists,

Oj vad spännande! Särskilt det sista du skriver om! Önskar verkligen att jag kunde lägga p-pillren på hyllan, är så jäkla less på dem men min endo stoppar mig från det 😟

nouw.com/celinelundqvists
msahakangas
msahakangas,
Åh, men då är det i alla fall till ett gott syfte som du äter dem! <3
nouw.com/msahakangas
Ida,

Men åh så intressant!! Denna vill jag verkligen läsa. Har en liknande bok som heter Moon Time som också handlar om vår menstruation, väldigt bra! 😃

idanilssonphoto.se
msahakangas
msahakangas,
Men ellerhur, tycker verkligen att det är spännande! Åh vad kul att du har en liknande! 😊
nouw.com/msahakangas