LADDA UPP INFÖR VECKAN

Godmorgon måndag! Det är dags för en ny arbetsvecka så jag befinner mig just nu på jobbet. Det är faktiskt lite mindre än två veckor kvar tills att jag slutar på bageriet vilket känns otroligt skönt. Behöver komma därifrån för att göra annat, så är det bara och just nu längtar jag så mycket efter sista dagen. Har haft ganska mycket ångest under helgen, ångest över att gå till jobbet vilket var ganska längesedan jag kände. Detta gjorde då att jag hade en rejäl söndagsångest igår, så pass att jag var ledsen, grinig och omotiverad. Som ni vet så hade jag och J en del planer på att ta tag i en massa måsten vilket kändes tungt att påbörja igår morse. Dock måste jag säga att dessa till en början jobbiga saker som städning, tvätt och matlagning fick mig att må bättre. Jag har insett att jag behöver ordning hemma när min hjärna är stökig, och att då förbereda allt detta inför den kommande veckan gjorde mig lugn och glad. I och med detta inlägg tänkte jag ge er lite tips utifrån saker jag mår bra av att göra inför den kommande veckan, främst för att dämpa söndagsångesten en aning.

Fredagens dundermiddag. Alltså detta hamburgerställe är gudomligt i min smak. Här har jag tagit en "Bacon Cheeseburger", en burgare med dubbel ost, svenskt bacon, husets sås och stekt lök. Till detta den så kallade sidekicken "Dirty Fries"; vanliga pommes, hackad bacon, rödlök, smält cheddarost, chipotle mayo och jalapeños. Allt från Hamburgeriet!

- Plocka undan saker. Även om det kanske känns jobbigt att vika in tvätten och ställa undan tvättställningen så blir rummet så mycket mindre stökigt när den jäkla tvättställningen är borta. Plocka undan på köksbordet, byråer och golven, ha minimalt med saker synliga. Det gör mig mindre stressad.

- Gör en storstädning. Ta tag i städningen för att slippa göra det i mitten av veckan när det redan är mycket annat att göra. Du kan då komma hem och slänga dig på soffan eller göra något roligt utan att bli stressad över att du borde ta tag i städningen. Det luktar gott, känns otroligt fräscht och det blir ett lugn i hemmet.

- Bädda rent. Finns det en bättre känsla än att lägga sig nyduschad i nytvättade lakan? Tror inte det va.

- Veckohandla. Ladda upp kylskåpet inför veckan för att slippa tänka på alla måltider som ska planeras. Köp lite extra fräsch mat och tillbehör till goda frukostar, det gör att jag ser fram emot lite matlagning.

- Meal prepa. Gör en större måltid på söndagen och ladda några matlådor, alltid skönt att veta att det finns mat till morgondagens lunch. Även otroligt bra ekonomiskt sätt!

- Ta en nap. Låt dig själv vara lite trött och sliten under helgen, den är ju faktiskt menad att vi ska kunna vila upp oss på. Jag älskar att napa och det kan ibland hjälpa mig att lugna ned mig om jag känner mig ledsen. Bara låt dig själv stänga av ibland för att sedan ta tag i resten av dagen.

- Prata med någon som betyder mycket för dig. Nu är jag jätteglad att jag har J vid min sida men ibland kan det vara nödvändigt att åka och prata med någon annan ifall man mår lite sisådär. Hör av er till er bästa vän eller kanske era föräldrar för att bara prata ut. För mig är min mamma och även min pappa den personen som jag ringer när jag behöver gråta och få lite goda råd.

- Läs en bok. Ibland uppskattar jag att komma in i min egen bubbla då jag är väldigt tankspridd och kan ha lite svårt att fokusera på en sak. Att läsa är verkligen så härligt, det hjälper mig att stänga av från verkligheten för ett ögonblick.

- Ta en löptur eller ett pass på gymmet. Det här med träning är jag lite av och på med, trots att jag VET att jag mår betydligt mycket bättre av att träna, både i kropp och sinne. Att springa är i alla fall mer min grej än att gå till gymmet, så nu när det blir lite friare rutiner i och med plugg och jobb hos pappa vill jag ta mig ut på löpturer mer kontinuerligt. Alltid väldigt bra att träna för sömnens skull, och söndagar vet jag kan vara svåra för många att kunna sova på.

- Rensa och organisera. Alltid otroligt skönt för sinnet att rensa ut lite gamla saker och organisera, det är väl perfekt att göra en söndag. Kanske rensa lite i garderoben, i sminkväskan eller varför inte organisera förrådet.

- Låt dig själv göra absolut ingenting. Efter en vecka av jobb tycker jag att det är okej att bara vara. Jag är i alla fall i stort behov av sådana dagar ibland då jag tillåter mig själv att vara lat och tråkig. För som jag sa har jag känt mig otroligt socialt bakis och trött efter föregående vecka, gjorde saker efter jobbet varje dag och om inte det så sov jag för lite på grund av alldeles för tokiga arbetstider. Jag och J bestämde oss för en sådan helg där vi bara är hemma och faktiskt tackar nej till erbjudanden om att hitta på något, och det var nog precis vad vi båda behövde. Jag kunde bland annat känna in mina känslor om att jag kanske inte mådde så bra och ta hand om dem i den takten jag behövde, hemma i mitt trygga hem. Istället för att tränga dem åt sidan för att planerade saker kommer i vägen. Tacksam för den helgen.

Gillar