KVALITETSTID UTOMHUS

Godmorgon allesammans! Idag är det söndag och det är dags att göra sig lite redo för en ny vecka, men först tänkt jag berätta lite om min helg. Som ni vet är vi uppe i Rättvik och har varit sedan i fredagskväll. Igår hade vi verkligen en så härlig dag då vi startade dagen med några timmar i skogen. Vi ville nämligen kika efter lite svamp, och eftersom jag inte lyckades senast när jag var ut och letade kring hemorten hoppades jag verkligen på lite tur denna gång. Nu var mina föräldrar och J med så vi hade några extra ögon som kunde hålla utkik. Och vi hittade faktiskt ca en liter trattkantareller, och en massa lingon som vi dock bara plockade för att äta upp direkt. Synd att vi inte hade med oss någon liten burk, då hade man kunnat koka lite sylt på det!

Efter vår härliga vistelse i skogen i det krispiga och soliga höstvädret åkte vi ned mot centrum igen för att ta en fika. Det finns ett rättså gammalt kondis här i Rättvik som jag och min familj alltid fikade på förr, så det ville jag verkligen till. Det heter Fricks Konditori och har väldigt goda bakelser och bullar, egentligen inte så mycket speciellt utan mycket av det klassiska. Jag tyckte att vi skulle testa lite allt möjligt så vi köpte tre sorters bakelser och två sorters bullar för att dela på. Och allt smakade väldigt bra!

Därefter tog vi en liten promenad ned till Långbryggan som går ut i Siljan. Då det blåste en del valde vi att inte gå ut på bryggan utan istället njuta av utsikten inne på land. Så otroligt fint, men extra fint blev det med det härliga vädret (minus blåsten). Sedan bar det hem mot campingen igen för att rensa svampen som vi lyckades hitta och det började även bli dax för matlagning till kvällens middag. Vi lagade nämligen all mat utomhus på grill och Muurikka vilket gjorde att maten smakade extra gott.

Kan bara sammanfatta denna dag som väldigt härlig i och med att vi var utomhus och gjorde saker hela tiden. Underskatta aldrig en tur i skogen eller matlagning utomhus, det finns ju nästan inget bättre! Vad har ni gjort i helgen?

Vid en mysig liten bäck med rinnande vatten stannade vi för att lyssna på det avslappnande ljudet.

Budapestbakelse med kokos och hallon, napoleonbakelse och chokladmoussebakelse med tre sorters choklad. Samt en blåbär-och vaniljbulle och en säterknut. Mums

Oxfilé, råstekt potatis, stuvade trattkantareller och grillad majskolv. Till detta en enkel sallad, lime aioli och bearnaise.

En vacker solnedgång att skymta uppe på kullarna.

#bestofnouw

Gillar