Inspiration till mitt kök

Jag har alltid haft en vision om att ha en lite lantlig känsla på mitt kök, för att jag tycker att det ger en otroligt mysig känsla. Min framtida dröm är att ha ett stort och rymligt kök, inte helt släta köksluckor i en varm vit eller typ ljus khaki-grön, men med en liten blandning av modernitet. Ett stort köksbord i trä och gärna rejäla pinnstolar, samt en hint av mjukhet i from av linnetyger i inredning och dukning. Det var en kort sammanfattning som jag hoppas att ni fick lite grepp av vad jag menar.

Idag bor vi i en hyresrätt, så alla dessa önskemål om olika färger och material går såklart inte att uppfylla. Då fick jag försöka mig på att få till den här stilen i en lite mindre skala och det tycker jag verkligen att jag har lyckats med. Köket har nämligen blivit ett favoritrum i lägenheten som jag nämnt tidigare. Men för att få till denna känsla då, jo då måste jag säga att ett rejält köksbord gjorde susen. Jag och J kikade runt lite på Facebooks Marketplace och hittade det fantastiska, hemmabyggda köksbordet ni ser ovan. Och sedan letade vi lite till efter pinnstolar som jag så gärna ville ha, och då hittade vi fyra stycken vita, i ett lite halvdåligt skick. Men alla fyra kostade endast 200kr (?) så det var inget snack om saken, vi köpte dem och målade om dem svarta på egen hand. Det är verkligen så bra att kika runt på Marketplace, loppisar eller liknande för att hitta små guldkorn som man kan göra till sina egna, och som kanske inte alla andra har. Det gillar jag.

När det kommer till övrig inredning hade J ett önskemål om en lite industriellinspirerad kökslampa och det hittade vi på Trademax HÄR. Den passade verkligen så fint tycker jag. För att sedan mjuka upp allt detta rustika införskaffade jag mig ett par tunna, beigea gardiner ifrån Ikea, HÄR. De liknar linne en aning och släpper in ett otroligt fint ljus. Annat som jag använt för att mjuka upp är att ha mycket växter, i fönster, på bordet och för att fylla ut utrymme på köksbänkarna.

Det låter kanske konstigt att beskriva hur en typ av porslin mjukar upp, men det fat jag har på bordet är i keramik och är inte helt perfekta i formen. Det ser verkligen handgjort ut och det innebär att det inte är några skarpa kanter, vilket ger mig en känsla av mjukhet. Fatet är från Bruka Design som har återförsäljare runt om i Sverige, så det är svårt att sätta fingret på var de finns, utöver i handelsträdgården här där jag bor.

Något jag skulle önska som jag inte riktigt tagit tag i ännu är någon mindre tavelvägg precis över köksbordet, men jag gillar samtidigt att det är inte kalt. Så det får bli en väldigt enkel stil på de posterna, troligtvis tillsammans med sådana ramlister i trä, DESSA. Detta för att inte smälla upp maffiga ramar som snor uppmärksamheten köksbordet, som jag vill ska vara i fokus.

Så, summan av kardemumman är att jag inspirerades av det moderna, lantliga köket som blandar både nytt och gammalt, mjuka och hårda material.. m.m. Att sedan få utveckla detta i mitt framtida hus där jag har möjlighet att måla, bygga och skapa själv är något jag verkligen längtar efter. Jag vill skapa ett kök som alla är välkomna i, där vi kan göra stora middagar och där mina framtida barns vänner alltid är välkomna att äta med oss. Det pirrar i min mage av den tanken.

Gillar

Kommentarer

emiliakarlsson
emiliakarlsson,

Wow! Vad fint ni har det 😍 Förstår att köket är favoritstället i lägenheten. Håller med dig om att Marketplace är fantastiskt! Min pojkvän hittade mycket fint där till sin lägenhet när han flyttade, så bra 🙌🏽

nouw.com/emiliakarlsson
msahakangas
msahakangas,
Åh tack så mycket <3 Ja men visst, älskar Marketplace!
nouw.com/msahakangas
Sarah,
msahakangas
msahakangas,
celinelundqvists
msahakangas
msahakangas,
linneajohans
linneajohans,

Men sååå fint bord och så fin lampa! Håller med om att ett modern, lantligt kök där man blandar nytt och gammalt är superfint!

nouw.com/linneajohans
msahakangas
msahakangas,
Åh taaaack, ja men det är ju verkligen en perfekt blandning! <3
nouw.com/msahakangas
emmapetersson
emmapetersson,

Tycker verkligen att köket är de svåraste rummet att få till i ett hem haha! Det jag nästan är minst taggad på att få till i lägenheten, då det känns som att jag aldrig kommer bli nöjd🙈 Men tycker verkligen att du uppnått den känslan du beskriver att du vill ha😍

nouw.com/emmapetersson
msahakangas
msahakangas,
Kan hålla med dig till fullo, kände precis samma sak inför flytten, att det var ett helt omöjligt rum att inreda. Men jag tror att det faktiskt gäller att hitta rätt köksbord/stolar för att kunna utgå därifrån med resterande saker. Men det kan ju vara väldigt svårt det med..dock tror jag att du kommer hitta något som passar super och få det jättefint. Tack så mycket också <3
nouw.com/msahakangas
Enna,
msahakangas
msahakangas,
Tack så jättemycket fina du! <3
nouw.com/msahakangas